Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1350
EURO
38,2260
IMKB
10.030,000
ALTIN
2.918,050
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FIRAT’IN MUHTEŞEM ÇELİŞKİLERİ
FIRAT’IN MUHTEŞEM ÇELİŞKİLERİ
 
Ruhat Mengi, Mir Dengir Fırat'ın ortaya çıkartılan gerçek belgelere rağmen son günlerde ortaya attığı iddilarla muhteşem çelişkiler içinde olduğunu tek tek ortaya koydu. İşte o yazı.
 
3.10.2008 - 21:55

RUHAT MENGİ

“Vatandaşlık hakkı” da tekelde!
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat -maalesef yine- önce basına hakareti unutmadı (iktidar geleneği haline getirdiler ya artık) ve “patronaj basın” dedikten sonra “Verdiğimiz belgeleri okumuyorlar, yok sayıyorlar ama Salı günü gözlerine sokacağız” şeklinde bir açıklama yaptı. “Gözlerine sokacağız” benim söylenenlerden özet olarak anladığım şey...

Oysa Kılıçdaroğlu ile Meclis’te yaptıkları konuşmadan sonra “söylenenler ve dağıtılan belgeler” basında yer aldı, üzerinde yorumlar, tartışmalar yapıldı. Onun için herhalde yeni belgeler açıklamaktan söz ediyor olmalı...

Her neyse bekleyelim bakalım Salı’yı, hatta beklemeyelim, ben Pazar günü televizyonda Kemal Kılıçdaroğlu’na sorayım, bakalım hangi belgeler olduğunu biliyor mu?

Dengir Fırat bir de Baykal’a 3 soru sorduğunu ve cevaplarını mutlaka istediğini söylüyor. Şöyle ki: “Servetinin kaynağı olarak iddia edilen avukatlık süreci içinde hangi vergi dairesine kayıtlıydı, ne kadar gelir beyan etti, ne kadar vergi ödedi. Çok basit, ‘herhalde 3-5 yıl’dır, en fazla 5 tane vergi beyannamesi gösterirlerse bu iş biter” diyor. Ve ekliyor:

“Bunu ben soruyorum, vatandaşlık hakkımı kullanıyorum.”

FIRAT’IN MUHTEŞEM ÇELİŞKİLERİ


Konuşmanın devamında da “Aydın Doğan’ın kendisine açtığı 1 milyon YTL’lik dava”dan söz ederken

“Neden böyle bir dava açılıyor, çünkü medya gücünü silah olarak kullanmak yetmiyor, yargı da tehdit unsuru olarak kullanılıyor. Bununla ‘Ey vatandaş, benle ilgili bir şey yaparsan avukat ordumu üstüne salarım, 1 milyon YTL’lik dava açarım’ demek isteniyor, bu yalnız bana değil, benim dışımdakileri korkutmak için açılan davadır” demiş.

Arkadaşlar, çelişkinin hangisinden başlamalı şaşırıyor insan doğrusu kendisi Baykal’a “mal varlığının kaynağı” soruları sorarken “vatandaşlık hakkım” diyor, Kılıçdaroğlu ona belgeli olayları sorunca bu vatandaşlık (üstelik parlamenter) hakkı olmuyor. Yalnızca onu değil, tüm partisini de iftira atmakla suçluyor, hakaretlerin arkası kesilmiyor.

Eğer “sormak” vatandaşlık hakkı ise bu her vatandaşa özgü bir haktır, yalnız Dengir Mir Fırat’a değil. (Demokrasinin de mi kimliği değişti yoksa?) O soruyor, Kemal Kılıçdaroğlu da soruyor, üstüne belgeleri de gösteriyor.

Sonra... “Hesap sormak benim vatandaşlık hakkım” diyor ama hesabı yargı yoluyla soranların “yargıyı tehdit unsuru olarak kullandığını” ileri sürüyor. Yani, Başbakan “kedi karikatürü çizen karikatüriste dava açabilecek” ama Aydın Doğan hakkını aramak için dava açarsa bu “korkutmak için” olacak. Güldürmeyin Dengir Fırat Bey, üstelik hakimlerin üstünde böyle bir hükümet baskısı varken, hepsinin her adımı Adalet Bakanı tarafından izlenir, müfettişlerle soruşturulurken avukatların lafı mı olur? Kim inanır bu aldatmacaya?

Bildiğiniz gibi Baykal’a “Genel Başkanlıktan çekilmesi, CHP’ye daha iyi bir alternatif haline gelme şansı vermesi” için birçok kez yazdım. Ama o başka, son haftalarda Baykal, Kılıçdaroğlu ve genelde CHP’nin “takdir edilecek düzeyde bir muhalefet partisi” görüntüsü taşıması başka (Oyumu MHP’ye vermiştim -ve pişman olmuştum- hatırlatırım.) O başka, Deniz Baykal’ın “temiz, yolsuzlukla bağlantısız siyaset” açısından bugüne kadar gösterdiği performans başka.

“Gel televizyonda tartışalım, karşılıklı soruları cevaplayalım” diyor, “Reytingini arttırmam, sana prim vermem, yok milletvekili sayımız farklı” gibi anlamsız cevaplar geliyor Erdoğan ve Fırat’tan. “Haydi kaldıralım ikimizin dokunulmazlıklarını, her şey ortaya çıksın” diyor, Erdoğan’dan cevap çıkmıyor. Neden aynı cesareti gösteremiyorlar merak etmez misiniz? Hele de böyle ciddi bir ekonomik kriz tehlikesi varken.

Kısa yoldan bunu yapar ve artık iyice bıktıran karşılıklı polemiklerle siyaseti kilitlemekten bizi kurtarırlar.

Bekliyoruz... Başbakan ve partisinin Genel Başkan Yardımcısı da dokunulmazlıkların kalkmasını istesinler!

*****


Kemal Kılıçdaroğlu Her Açıdan’da

Yolsuzlukla mücadele alanındaki performansıyla son haftaların parlayan ismi olan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu 5 Ekim Pazar günü başlayacak olan “Her Açıdan”ın ilk konuğu olacak.

Kılıçdaroğlu, Dengir Mir Mehmet Fırat’la ekranda yaptığı tartışmanın ardından medyayı ve toplumu gösterdiği belgeler, ileri sürdüğü iddialarla günlerce meşgul etti. Onun, yolsuzluk olaylarını bugüne kadar hiçbir siyasetçide görülmemiş bir inatla takibi Türkiye’de belki de ilk defa ciddi bir “Temiz Eller Operasyonu” başlatacak...

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı da söylenen Kemal Kılıçdaroğlu’nun cevaplaması beklenen sorular her geçen gün daha da artıyor.

İşte sabırsızlıkla beklediğiniz 5 Ekim’deki sezonun ilk “Her Açıdan”ında aklınızdaki tüm soruları ve daha bilmediğiniz birçok konuyu, Meclis’te Fırat’la tartışmasından sonra ilk kez bir tartışma programına konuk olacak olan Kemal Kılıçdaroğlu’yla MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve AKP kurucu üyesi, 21-22. dönem Milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’la birlikte tartışacağız.

Bilmem ki “kaçırmayın” dememe gerek var mı?

*****


Özgür basın nasıl olurmuş!

Yaz yaz bitmiyor, AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat “Salı günü belgelerle Kılıçdaroğlu’nun iftiralarını çürüteceğim” dediği konuşmasında “özgür, bağımsız basın”ın önemine de değinmiş.

“Tarafsız ve bağımsız basın” önemliymiş.

Bu da ancak “basın çalışanının özgürlüğü” ile sağlanabilirmiş, aksi takdirde medya özgürlüğünden söz edilemezmiş.

Basın çalışanının özgürlüğü de geleceğini “patron kararı”ndan çıkarmakla, sendikalaşmakla olurmuş.

Bunları her patrona değil, “tek bir patron”a duyduğu öfkeyle söylediğini bilmeyen yok, o bir yana en kötü basın “bağımlılığı”nın iktidarın elindeki, onun etkisi altındaki basının bağımlılığı olduğunu hiç duymamış mı acaba?

Gazetecilik okullarında herhalde ilk derslerde öğretiliyordur, demokrasiyi anlatan kitaplarda kesinlikle mevcuttur, bir araştırsın.

Zira... Söylediği sözleri bir başkası söylese kulağa mantıklı gelir de... Medyanın büyük bir kısmını iktidarın ele geçirdiği, Başbakan’ın damadının ve başka yakınlarının da iktidar gazetelerinde çalıştığı, iktidar partisi yöneticilerinin yalnızca kendi emrinde ve çizgisindeki yazarları “yazar saydığı”, hoşlanmadığı sorular soran, yazılar yazan gazetecilere ağır hakaretler ettiği bir ülkede, o iktidar partisinin Genel Başkan Yardımcısı söyleyince hiç de mantıklı gelmiyor.

Hele de o parti kendi içinde “özgür düşüncelerini ifade eden en demokratik, en saygın milletvekillerini bile” sırf bu nedenle partiden ihraç etmiş veya seçimde liste dışı bırakmışsa...

Hiç güleceğim yoktu ama çok güldüm, iyi espri yapmış doğrusu Dengir Mir Fırat!


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FLAŞ..FLAŞ.. KURTARMA PAKETİ KABUL EDİLDİ

TOPKAPI SARAYI'NDA RANDEVULU DÖNEM

TEZKEREYİ ÇIKARMAYA MECBURUZ
»  AKP'Lİ BAŞKAN KIZLAR BAYRAMINA KARŞI
»  'KILIÇDAROĞLU İLE MAHKEME'DE HESAPLAŞACAĞIM'
»  'DENİZ FENERİ PARALARI NEREYE GİTTİ'
»  TÜRKİYE BÖYLE REZALET SINAV GÖRMEDİ
»  İNTERNETTE İLGİNÇ İLANLAR
»  ERUYGUR'UN SAĞLIK DURUMUNDA OLUMLU GELİŞME
»  YOUTUBE'DEN ATATÜRK AÇIKLAMASI
»  ANAYASA MAHKEMESİ RAPORTÖRÜ KOVULDU
»  ORMANLAR KRALI!
»  BAKAN'DAN SEZERYAN UYARISI
»  PERİNÇEK, ERGENEKON'U YAZDI
»  BABACAN'IN YERİNE SÜRPRİZ İKİ İSİM
»  KAMER GENÇ'TEN EŞİ DE RAHATSIZ
»  YEREL SEÇİMLERDE HİLE OLABİLİR!
»  BAKAN ŞAHİN'E GÖRE, SÖYLEDİKLERİ ÇARPITILMIŞ
»  
»  DİLENCİLERE KARŞI SADAKA METRE
»  ERGENEKON TUTUKLULARINA ZİYARETÇİ AKINI YAŞANDI
»  ALTINOVA'DA YÜKSEK GERİLİM DEVAM EDİYOR
»  6 KÖYÜN ORMANINA AKP'Lİ AKİF GÜLLE'NİN ADI VERİLDİ
»  BAŞMÜZAKERECİLİK İÇİN BABACAN'IN YERİNE KİM GELECEK?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.