Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2076
EURO
37,9004
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.927,310
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FIRILDAK KUBİ..!
FIRILDAK KUBİ..!
 
Bakan Çiçek’e bu lakabı hangi CHP’li neden taktı?
 
1.4.2008 - 19:55
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, "AKP,
'nasıl olur da bu anayasal düzeni tahrip ederim, yerine İslam cumhuriyeti kurarım' anlayışında olduğu için sürekli
anayasal düzeni tahrip ediyor, o nedenle böylesi bir davaya muhatap oluyor" dedi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenledikleri basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü grup konuşmasında CHP'nin "laikliği cephe hattı" olarak gördüğüne ilişkin sözlerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli, demek ki CHP'yi yeni yeni anlamaya başlıyor. Sayın Bahçeli'ye, Anayasanın değiştirilemez maddelerini yeniden okumasını salık veririm. Eğer o maddeleri değiştirme yönünde bir düşüncesi varsa, bu düşüncesini de açıklıkla beyan etmesini isteriz" diye konuştu.

Cemil Çiçek'in hafta sonu yaptığı konuşmasına ilişkin değerlendirmesininistenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, Çiçek'in, "ilginç bir siyaset adamı"olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geçmişte çok parti değiştiren bir milletvekilimize medya 'Fırıldak Kubi' ismini takmıştı. Sanıyorum günümüzde bu isim en çok Sayın Cemil Çiçek'e yakışıyor. Bugüne kadar Parlamentoda bu kadar siyasal parti değiştiren tek kişi herhalde.

Sayın Çiçek'in bir başka özelliği daha var: İlginç bir çekirge figürü çiziyor. Gittiği her parti kapatılıyor ama her ne hikmetse Sayın Çiçek, siyasette, Parlamentoda yerini koruyor. Sanıyorum, bu yapı sorgulanmak üzereyken, bunun psikolojik baskısını Sayın Çiçek üzerinde hissetti. Bu psikolojik baskıyı atmak, AKP'lilere 'ben de sizin yanınızdayım' demek için, kendince bir muhalefet stratejisi belirledi. Doğru dürüst bir eleştiri yapmaya kalksa böyle bir şey yok elinde. O zaman ne yapması lazım? Çirkin bir üslubu kullanarak, anamuhalefet partisi liderine saldırmak. Siyasette bu kadar deneyimi olan bir kişinin, bu üslubu kullanmasını son derece yakışıksız buluyorum. Sayın Çiçek'e önerim var: O konuşma metnini aynanın karşısına geçip okusun, bitirdikten sonra da kendi yüzüne baksın. Yüzünün aldığı şekli de vicdanın terazisine vursun.

Sanıyorum Çiçek, ne demek istediğini o zaman daha iyi anlayacaktır."

-"LAİKLİĞİ POLİTİK ARAÇ OLARAK KULLANMIYORUZ"-

Özyürek de aynı yöndeki sorular üzerine, partisinin, laikliğin ödünsüz savunucusu olduğunu belirtti. Laikliği politik araç olarak kullanmadıklarını, bunu, anayasanın ve toplumun temeli olduğu için savunduklarını ifade eden Özyürek, "Biz de isteriz ki laiklik bütünüyle yerleşsin, kimse laiklik karşıtı eylemlerde olmasın, insanların yaşam tarzına müdahale edilmesin, kırmızı çizgilerle 'burada içki içilir,burada içilmez' diyerek insanların yaşamlarına müdahale edilmesin.

Toplum, uygar, demokrat, özgür şekilde yaşasın, biz laikliği o zaman gündeme getirmeyiz" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in "AKP'ninkapatılmasından nemalanmak isteyenler var" sözlerine Özyürek, CHP'nin,bir partinin kapatılmasını istemeyeceği karşılığını verdi. Özyürek,bunu, "demokrasinin tökezlemesi" olarak gördüklerini, iktidar partisinin bu noktaya gelmesinden büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, AB ve başka ülkelerden, "Bir iktidar partisi kapatılır mı?
Gelişmiş ülkelerde bu yok" şeklinde mesajlar geldiğini söyledi.

Özyürek, şöyle devam etti:
"Hiçbir ülkede, bir iktidar partisi, kendisini iktidara getiren anayasal düzeni tahrip ederek, zorlayarak icraat yapmaz. Ama AKP, baştan beri Milli Görüş geleneğinden aldığı hedeflerle, 'nasıl olur da buanayasal düzeni tahrip ederim yerine bir İslam cumhuriyeti kurarım'anlayışında olduğu için sürekli anayasal düzeni tahrip ediyor, o nedenlede böylesi bir davaya muhatap oluyor."

-"KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR"-

Bir başka soruyu yanıtlarken Özyürek, laiklik konusunda geri adımatmalarının söz konusu olamayacağını vurgulayarak, CHP'nin kırmızıçizgileri bulunduğunu söyledi. Özyürek, bu kırmızı çizgilerin dışında,herkesle görüşüp, anlaşacaklarını vurgulayarak, "Ama bize laiklikten,hukuk devletinden ödün vermemizi isterlerse, bunlardan taviz vermemizmümkün değildir" diye konuştu.

Özyürek, kavganın, AKP ile anayasal düzen, hukuk ve üniversitelerarasında olduğunu savunarak, AK Parti'nin bu noktalarda özeleştiriyapıp, sağlıklı adımlar atması halinde, gerilimin kendiliğindendüşeceğini ifade etti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP MYK SONRASI FIRAT AÇIKLAMA YAPTI

AKP, YOL HARİTASINI BELİRLEDİ

İTALYANLARDAN İZMİR'E EXPO JESTİ
»  GÜL VE BABACAN, ROMANYA YOLCUSU
»   SİVAS'I KARIŞTIRAN HABER ŞAKA ÇIKTI
»  "AKP, İSOT TARLASINDA"
»  BAYKAL'DAN BÜYÜKANIT'A BAŞSAĞLIĞI
»  HERKES, 'BEN HAKLIYIM' DEYİNCE RAPORU TRAFİK TUTTU
»  MECLİS'TE ŞÜPHELİ PAKET PANİĞİ
»  MECLİS'E YÜRÜYEN PROTESTOCULARA POLİS ENGELİ
»  "12 ÇOCUK YAPMAK İSTİYORUM"
»  DEMİREL, KAPATMA DAVASINI SAVUNDU
»  KRİTİK GÜNLERDE, KRİTİK ZİYARET
»  DTP'DEN BAŞBAKAN'A ÇAĞRI
»  AKP'NİN YEDEK PARTİSİ 'GTP' Mİ?
»  400 BİN AİLEYE SEÇİM YATIRIMI GİBİ GIDA YARDIMI
»  ERDOĞAN: "KORKU TACİRLERİNE ASLA FIRSAT VERYECEĞİZ"
»  DANIŞTAY:" KAZ DAĞLARINDA ALTIN ARANAMAZ"
»  BAHÇELİ: ERDOĞAN'IN HİÇ Mİ HATASI YOK
»  BENZETMEK GİBİ OLMASIN AMA!
»  KARAR, DÜNYAYI KORKUTTU
»  İŞTE AKP'NİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ YOL
»  GÜLEN'DEN, 'DÖNÜYOR MU' AÇIKLAMASI
»  ULUSALCILIĞI TEHDİT GÖSTERME DAYATMASI AB'DEN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.