Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1892
EURO
37,8736
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.927,930
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP'DEN BAŞBAKAN'A ÇAĞRI
DTP DEN BAŞBAKAN A ÇAĞRI
 
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, ''Bu gün AK Parti hakkında açılan kapatma davası, güç odaklarının çatışmasının bir ürünüdür. AK Parti bu çatışmanın mağduru değil bizzat tarafıdır'' dedi.
 
1.4.2008 - 14:10
Türk, partisinin Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Meclis'te yıllardan sonra halkçı siyaset yapma geleneğini tekrar sürdüreceklerini söyledi. Türk, bu geleneğin son örneğini, kendilerinin de temsil ettiği HEP ve DEP döneminde yürütüldüğünü; bunun sürekli halkı ile birlikte olmak, onların sorunlarını dinlemek ve çözme gayreti içerisinde olma geleneği olduğunu belirtti.

Nevruz kutlamalarında meydana gelen olayları kınayan Türk, hiç kimsenin kutlamalarda dile getirilen özgürlük ve barış taleplerinin görmezden gelemeyeceğini, herkesin bu doğrultuda siyaset üretmek zorunda olduğunu ileri sürdü.

Türk, şunları söyledi:

''Hakikaten, halkımızın özgürlük tutkusu ve özlemi hiçbir zaman olmadığı kadar zirvede ve asla bastırılacak gibi değildir. Hiçbir bilmem ne ile mücadele teoriği, bilmem şu paket bu paket; bu gerçeği değiştiremez. İthal bastırma yöntemlerinin, hepsinin suyu çıkmıştır. Askeri çözümler havlu atmıştır. Bu herkes tarafından da tescillenmiştir. Hiçbiri çözüm değil. Çözüm bu Mecliste, çözüm bu iradededir. Bu Meclisin itibarına, işlevine, liyakatine saygı duymanın, onun saygınlığını en ileri düzeye taşırmanın, statükocu otoriter güçleri lağvetmenin yolu, hep birlikte tartışıp, Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını yapmaktan geçer.''

''DEVLET İÇİ GÜÇLERİN İKTİDAR SAVAŞI...''
Ahmet Türk, ülkenin önemli bir yol ayrımıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, ''AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla hız kazanan gerilimin perde arkasında aslında yaşanan bir iktidar savaşıdır. Bunu devlet içi güçlerin iktidar savaşı olarak tanımlamak gerekir'' dedi.

Türkiye'de üç devletin olduğunu iddia eden Türk, bunların birincisinin değişimi isteyen, AB rotasında ilerlemek isteyen kesimler; ikincisinin değişime karşı duran, iktidarı için mevcut statükoyu sürdürmek isteyen kanat; üçüncüsünün ise devleti çete devleti haline getirmeye çalışan, gücünü çeteci sistemde toplamak isteyenler olduğunu ifade etti.

''CUMHURİYET SİSTEMİ TIKANMA NOKTASINA GELMİŞTİR''
DTP Grup Başkanı Türk, şöyle devam etti:

''Gelinen aşamada artık tekçi sisteme dayalı 85 yıllık Cumhuriyet sistemi tıkanma noktasına gelmiştir. Bu sistem ve bu sistemi ayakta tutan Anayasa, artık dikiş tutmaz hale gelmiştir. Bu sistem bu topluma dar gelmektedir. Bu durumu gören köhnemiş zihniyetler bu gün konumumuzu nasıl sağlama alabiliriz diye arayış içine girmiştir.

Bu yüzden statükocu sistemi sürdürmek isteyen elit seçkinci kesimler, siyaseti devre dışı bırakmak istiyor. Bunlar demokrasiyi bu topluma fazla görüyorlar. Yani halkı aşağılıyorlar, hor görüyorlar. Toplum daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi talebinde bulundukça korkuyorlar, sıkışıyorlar ve bunun sonucu olarak saldırıya geçiyorlar.

Statükolarını, hanedanlıklarını sağlama almak için, ceberut gibi toplumun, siyasetin üzerine çöküyorlar. Bunlar için siyaset, ancak statükonun kutsal çıkarları için vardır. Onun dışında, halk için toplum için siyaset yoktur, olamaz.''

''İŞ BU KEZ CİDDİDİR''
''Bu gün AKP hakkında açılan kapatma davası, bu güç odaklarının çatışmasının bir ürünüdür'' diyen Türk, ''AK Parti bu çatışmanın mağduru değil bizzat tarafıdır. AK Parti kesinlikle masum rolü oynamasın. Sayın Başbakan hiç boşuna mağduriyetten demokratlık çıkartmaya çalışmayın. İş bu kez ciddidir. Ne yazık ki işlerin bu noktaya gelmesinin sorumluluğu sizdedir'' ifadesini kullandı.

Türk, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Statükocu güçlere karşı demokrasi mücadelesi verseydiniz, demokrasi bugün tehlike altında olmazdı. Demokrasi ve özgürlükler bedel ister, emek ister, inanç ister, yürek ister. İşte yıllardır biz bu bedeli ödüyoruz ve halen ödemeye devam ediyoruz. Hiçbir demokratik reform için geç değildir. Kürt sorununun çözümü, bu ülkeyi baştan sona demokratikleştirecek en büyük Cumhuriyet sorunudur. Bu sorundan kaçan herkes, ya statükoya teslim olur ya da onun kurbanı olur.

Parlamento olarak demokrasi cephesini örelim ve değişim karşıtlarına karşı birlikte mücadele verelim. Demokrasi için bir Kurtuluş Savaşı başlatalım. Parlamentonun iradesini teminat altına alan düzenlemeleri getirin biz de destek olalım. Siyaseti cami-kışla-statüko arasında sıkışan bir olgu olmaktan çıkaralım. Demokratik özerk bir yapıya kavuşturalım. A partisi, B partisi ayrımı yapmadan parti kapatmaları tümden devreden çıkaralım. Öyle bir düzenlemeye gidelim ki bu partileri statüko değil halk kapatsın. Halkın gücünü öyle arkamıza alalım ki; partilerimiz değil, statükonun kan damarları kapansın. Bu ülke partiler değil, statükonun mezarı haline gelsin.''



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'NİN YEDEK PARTİSİ 'GTP' Mİ?

400 BİN AİLEYE SEÇİM YATIRIMI GİBİ GIDA YARDIMI

ERDOĞAN: "KORKU TACİRLERİNE ASLA FIRSAT VERYECEĞİZ"
»  DANIŞTAY:" KAZ DAĞLARINDA ALTIN ARANAMAZ"
»  BAHÇELİ: ERDOĞAN'IN HİÇ Mİ HATASI YOK
»  BENZETMEK GİBİ OLMASIN AMA!
»  KARAR, DÜNYAYI KORKUTTU
»  İŞTE AKP'NİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ YOL
»  GÜLEN'DEN, 'DÖNÜYOR MU' AÇIKLAMASI
»  ULUSALCILIĞI TEHDİT GÖSTERME DAYATMASI AB'DEN
»  HASAN CELAL GÜZEL,BİLEREK SUÇ İŞLİYOR
»  ÜÇ BÖLÜCÜ'NÜN FEZLEKESİ MECLİSE GELDİ
»  BUNDAN SONRA NE OLACAK?
»  ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA 3 ŞEHİT
»  KAPATILMA HABERİNİ AJANSLAR BÖYLE VERDİ
»  FLAŞ..FLAŞ... EXPO 2015 İZMİR'DE
»  ANAYASA MAHKEMESİ KARARINA AKP'DEN İLK AÇIKLAMA
»  BU KADIN, UTANMAZ, YALANCI, BÖLÜCÜ HAİN..
»  AK PARTİ'DEN KAPATMAYA İLK TEPKİ
»  PİYASALARA İDDİANAME DARBESİ
»  GÜL: "ŞİMDİ İŞİMİZ EXPO"
»  MHP, KAPATMA DAVSINDAN DA AKP'Yİ SORUMLU TUTTU
»  BBP LİDERİ YAZICIOĞLU YORUM YAPMADI
»  CHP, ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARINA ŞAŞIRMADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.