Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1892
EURO
37,8736
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.927,930
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HASAN CELAL GÜZEL,BİLEREK SUÇ İŞLİYOR
HASAN CELAL GÜZEL,BİLEREK SUÇ İŞLİYOR
 
Hasan Celal Güzel, durumdan faydalanarak bilerek ve isteyerek suç işleyip hapse girmek istiyor. Tek istediği içinde bulunduğumuz durumda kahraman olmak.
 
1.4.2008 - 00:35

Özal zamanında ve daha sonra gelebileceği en tepedeki yere kadar gelebilen ve kendisinin bir ümit kapısı olduğuna vehmeden eski siyasetçi Hasan Celal Güzel, kurduğu partide kendinden başka kimseyi bulamayıp gelen icraları evini satıp ödedikten sonra bunu hazmedemedi.
Siyasal yaşamı boyunca binbir gece masalları anlatır gibi Özal masalları anlatarak uzunca birsüre medya köşelerinde göründükten sonra bir ara kaybolmuştu.
kendisinin çok değerli fikirleri olduğuna en fazla kendisi inandığı için kendisine daha sonra kimse sahiplenmedi ve ortada kaldı. Kendisini kanıtlayabilmek için yine sahneye çıkan Hasan Celal Güzel, sırf gündemde kalabilmek kendince için ilginç fikirler ortaya atmaya başladı.
İşte bunlardan birisi Ergenekon'a dahil olamadığı için yanıp tutuştuğu belli olan Güzel bu kezde bilerek yargı kararlarına olanca hışmıyla karşı çıkıyor. Anayasa mahkemesinin son olarak vermiş olduğu AKP'nin kapatılması ve 39 milletvekilinin yasaklanması konusundaki karara da aykırı çıkış sergileyerek kendisi hakkında dava açılıp mahkemeye düşüp hatta hapse girip bu yolla popüler olmaya çalışıyor.
Geçmişteki konuşmalarında yargıya güvenden söz eden Tank Hasan, şimdi ise yaptığı açıklamalarda  Anayasa mahkemesinin davayı kabul etmesini  eleştirerek " tankların yerine yargıçlar aldı"  diyerek bilerek ve isteyerek suç işliyor.
Bir zamanlar TANK Hasan denilmesinden son derece hoşnut olan bu zat şimdi ayrı bir telden çalıyor.
Kendisini yakından tanıyanlar ise, Tank Hasan'ın bunu bilerek yaptığı belirterek, iktidar yağcılığı yaptığını, kendine belki bir yer edinirim diye sürekli rejim hakkında atıp tuttuğunu söylüyorlar. Tank Hasan'ın en iyi yaptığı işin ise, iyi masal anlatması olduğunu kaydeden arkadaşları en büyük zevkinin ise, sabahları gazetede çıkan ve kimsenin okumadığı yazılarını kendisinin keyifle okuması olduğunu, birde iktidar yanlısı gazetecilerin  gaza getirip istediklerini söyletip bunun yayınması ve kendisinin resmini gazetelerde görmek olduğunu belirtiyorlar.

 İÇERİ ATILMAYI VE HALK KAHRAMANI OLMAK İSTEYEN TANK HASAN'IN YENİ MASALLARI

Eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel, Türkiye'de yargının iflas ettiğini ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin büyük kısmının tarafsızlığını yitirdiğini savunarak, "Bu defa henüz ortada yürüyen bir tank yok. Ama tankların yerini savcılar, hakimler aldı" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin, AK Parti hakkında açılan kapatma davasını kabul etmesine ilişkin İHA'ya değerlendirmelerde bulunan Eski Bakan Hasan Celal Güzel, mahkemenin kararına hiç şaşırmadığını belirterek, "Ne yazık ki Türkiye'de hukuk iflas etmiştir. İnsanlar Allah'tan sonra adalet mekanizmasına sığınırlar. Ama ne yazık ki Türkiye'de tuz kokmuştur. Maalesef Anayasa Mahkemesi üyeleri, kendisini tayin eden kişilerin doğrultusunda oy kullanıyorlar. Anayasa Mahkemesi üyelerinin büyük kısmı tarafsızlığını yitirmiştir. Siyasi, ideolojik, peşin hükümlü hareket ediyorlar" diye konuştu. Cumhurbaşkanının iddianamede bulunmasının hukukun yüz karası olduğunu iddia eden Güzel, "Ne yazık ki Anayasa Mahkemesi bunu görmezden gelerek, 7'ye 4'le bunu da iddianame içinde tutmuştur. Bundan sonrası için hiçbir şekilde netice hakkında şüphem yok. 9'a 2 veya 8'e 3 gibi bir oranla AK Parti kapatılacaktır. Buna mani olabilmek için mutlaka siyasi partiler yasasında ve anayasada değişiklik yapmak lazımdır" dedi.

Bu konuda eğer AK Parti tek başına kalırsa o zaman beşte üç çoğunluğu ile referanduma gidebileceğini ifade eden Güzel, AK Parti'nin bunu yapmaktan kaçınmaması gerektiğini söyledi.

"AB UYARILARINDA HAKLI"

AB'nin, dava ile birlikte ilişkilerin askıya alacağına ilişkin açıklamaları da değerlendiren Güzel, Türkiye'de geçmişte yaşanan darbe ve dayatmaların AB sürecini sürekli geciktirdiğini belirterek, "Bu defa henüz ortada yürüyen bir tank yok. Ama tankların yerini savcılar, hakimler aldı. Ne yazık ki, bu durumda Olli Rehn'in söyledikleri doğrudur. Ben AB'nin yerinde olsam elbette müzakereleri derhal keserim" diye konuştu.

Dava ile AK Parti'nin oylarının artacağı yorumlarına da değinen Güzel, "AK Parti kapatılırsa yerine PAK Parti kurulacaktır ve oylar da yüzde 57'ye, yüzde 67'ye çıkar. Bu millet yerinde durdukça jakoben, oligarşik despotlar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Netice itibariyle, Türkiye'nin önünü kesiyorlar, kalkınması gelişmesi önleniyor, halk zarar görüyor, ekonomik krizler meydana geliyor. Olan her şeyin sorumlusu, bu dayatmayı yapanlardır" dedi.

Halkın kendi iradesine karşı ve milli egemenliğe karşı yapılanları çok iyi gördüğünü belirten Güzel, "Bütün bunların organizatörü de CHP ve gözünü hırs bürümüş Deniz Baykal'dır" dedi.

Türkiye'nin bölünme ve parçalanma tehlikesi içine girdiğini belirten Güzel, "Halk bu defa direnmeye hazırlanıyor. Bunu darbeciler bilsinler. Çeteler kurup ortaya salmakla Türk milletinin iradesini kıramayacaklardır" şeklinde konuştu



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÜÇ BÖLÜCÜ'NÜN FEZLEKESİ MECLİSE GELDİ

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA 3 ŞEHİT
»  KAPATILMA HABERİNİ AJANSLAR BÖYLE VERDİ
»  FLAŞ..FLAŞ... EXPO 2015 İZMİR'DE
»  ANAYASA MAHKEMESİ KARARINA AKP'DEN İLK AÇIKLAMA
»  BU KADIN, UTANMAZ, YALANCI, BÖLÜCÜ HAİN..
»  AK PARTİ'DEN KAPATMAYA İLK TEPKİ
»  PİYASALARA İDDİANAME DARBESİ
»  GÜL: "ŞİMDİ İŞİMİZ EXPO"
»  MHP, KAPATMA DAVSINDAN DA AKP'Yİ SORUMLU TUTTU
»  BBP LİDERİ YAZICIOĞLU YORUM YAPMADI
»  CHP, ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARINA ŞAŞIRMADI
»  ANAYASA MAHKEMESİ'NDE GÜL ÇATLAĞI
»  AK PARTİ YÖNETİMİ KONUŞMAMA KARARI ALDI
»  "VATANDAŞ KAZADA HATA ORANI İÇİN TARTIŞMASIN"
»  FLAŞ..FLAŞ..ANAYASA MAHKEMESİ DAVAYI KABUL ETTİ
»  ÖRNEK KROKİ'DE ŞAŞIRTAN ADRES
»  DTP'Lİ TUNCEL'DEN ÇİRKİN İFTİRA
»  CANLI BOMBALARA SÜPER TEKLİF
»  MHP’DEN BAŞBAKAN’A SERT YANIT
»  ANAYASA MAHKEMESİ'NDE GERGİN BEKLEYİŞ
»  "TÜRK" ZAFERİ DÖNDÜ TÜRKİYE'YE DOKUNDU
»  EN FAZLA ANTİBİYOTİK TÜKETİYORUZ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.