Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4634
EURO
38,2264
IMKB
9.531,000
ALTIN
3.446,500
 
Hava Durumu ANKARA
-6 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FLAŞ...AKP'DEN SOMA ÖNERGESI
FLAŞ...AKP DEN SOMA ÖNERGESI
 
AK Parti, Soma'daki maden faciasının araştırılması için TBMM Başkanlığı'na Meclis Araştırma Önergesi sundu. Maden faciasının yaşandığı gün ''20 gün ön
 
16.5.2014 - 16:16
AK Parti, Soma'daki maden faciasının araştırılması için TBMM Başkanlığı'na Meclis Araştırma Önergesi sundu. Maden faciasının yaşandığı gün ''20 gün önce CHP'nin Soma önergesi reddedildi'' diyen CHP'li Özgür Özel, AK Parti'nin hamlesi karşısında çok şaşırdı ve tepkisini ''Ve beklenen oldu'' diye yazarak gösterdi. AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ve 38 milletvekili arkadaşının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergede, 13 Mayıs 2014 Salı günü Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Linyitleri İşletmesine ait ve özel sektörce işletilen maden sahasında ülkenin karşılaştığı en büyük maden kazasının meydana geldiği anımsatıldı.Milleti elim bir üzüntüye boğan bu kazanın nedenlerinin detaylı bir şekilde araştırılması gerektiği vurgulanan önergede, şu ifadeler kullanıldı: "Tüm dünyada olduğu gibi madencilik sektörü ülkemizde de önemli bir sektördür. Yüksek oranda istihdam sağlama özelliğine sahip olması ve enerji sektörümüz başta olmak üzere, ekonomimize büyük oranda katma değer sağlaması açısından vazgeçilmez sektörlerimizden biridir. Madencilik ve özellikle de yer altı kömür madenciliği, kendine has üretim tekniği ve iş güvenliği açısından birçok sektöre göre farklılıklar göstermektedir. Yeraltı madenciliği, gerek teknoloji gerekse iş güvenliği açısından son yıllarda büyük gelişmeler göstermiş bir sektördür. Bütün bu gelişmelere rağmen yeraltı kömür madenciliğinde riskler minimize edilmesine rağmen, ortadan tamamen kaldırılması işin doğası gereği mümkün olamamaktadır. Ülkemizde de bu riskleri ortadan kaldırmak veya minimize etmek amacıyla sektördeki gelişmelere bağlı olarak birçok mevzuat değişikliği ve sıkı denetimler yapılmaktadır. 22 Ekim 1984 tarihli ve 18553 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Maden ve Taş Ocakları İşletmelerinde ve Tünel Yapımında Alınacak İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Önlemlerine İlişkin Tüzük ile bu sektöre yönelik önemli bir mevzuat değişikliği yapılmıştır. Bu tarihten 20 yıl sonra, 21 Şubat 2004 tarih ve 25380 sayılı Resmi Gazete ile Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik 3 Aralık 1992 tarihli 92/104/EEC sayılı Avrupa Birliği Direktifi esas alınarak hazırlanmıştır."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SOMA İÇİN 28 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

ÇELİK, BAŞBAKAN'IN YUMRUĞU İÇİN NE DEDİ?

DESTEK VEREN MADENCİYE YEVMİYE ŞOKU!
»  TANER YILDIZ: ''MAKSİMUM 302 DİYORUZ''!
»  FLAŞ.. ÖLÜM MADENİNDEN CANLI
»  SOMA'DA GÜL'E ŞOK PROTESTO
»  SOSYAL MEDYA SIRRI SÜREYYA'YI ARIYOR!
»  TUNCELİ'DE ASKERİ BİRLİĞE PKK SALDIRISI
»  VE MADENİN SAHİBİ KONUŞTU!
»  SOMA'DA MEDYA'YA 'ELİ SOPALI' TEHDİDİ!
»  SARIGÜL YUMRUK ATINCA BÖYLE DEMİŞTİ!
»  FLAŞ... CHP'NİN ACI KAYBI...
»  'BAŞBAKAN TOKAT ATTI, KORUMALARI İSE...'
»  ULUSLARASI AF ÖRGÜTÜNDEN ŞOK SUÇLAMA
»  BİLANÇO ARTIYOR, SOMA'DA SON DURUM
»  ŞOK İDDİA:'PATLAYAN TRAFO DEĞİL GRİZU'
»  DİSK'İN SOMA AÇIKLAMASINA TOMA ENGELİ
»  SOMA'DA BİR BAŞKA DRAM
»  ''OĞLUM HAKKINI HELAL ET... ''
»  METRO'NUN PATRONUNDAN ŞOK TWEET!
»  ''TAKDİRİ İLAHİ OLMADIĞI ÇOK AÇIK''
»  O TEKMEYİ ATAN MÜŞAVİR KONUŞTU!
»  PAKİSTAN, 1 GÜNLÜK YAS İLAN ETTTİ
»  ACI ARTIYOR, ÖLÜ SAYISI 282...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.