Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0751
EURO
38,0573
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.834,320
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Fed'e Göre Ekonominin Seyri Belirsiz!
Fed e Göre Ekonominin Seyri Belirsiz!
 
ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz oranının sabit tutulduğu son toplantısına ait tutanaklar, ekonomik görünüme ilişkin yüksek belirsizliğin bankayı temkinli olmaya ittiğini ortaya koydu.
 
12.10.2023 - 00:09

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 19-20 Eylül’de düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı.

Politika faizinin değiştirilmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutulduğu son toplantının tutanakları, politika faizinde daha fazla artışa ihtiyaç olup olmadığına ilişkin tartışmalar devam ederken, yüksek belirsizliğin bankayı temkinli olmaya ittiğini gösterdi.

Tutanaklarda, “Yetkililerin çoğunluğu, gelecek bir toplantıda hedef federal fon oranında bir artışın daha muhtemelen uygun olacağını düşünürken, bazıları daha fazla artışa gerek olmayacağı kanaatine vardı.” ifadesi kullanıldı.

Tüm yetkililerin Komitenin “dikkatli şekilde ilerleyecek konumda bulunduğu” konusunda hemfikir olduğu belirtilen tutanaklarda, her toplantıdaki politika kararlarının gelen bilgilerin toplamına ve bu bilgilerin ekonomik görünüm ile risk dengesi üzerindeki etkilerine dayalı olmaya devam edeceği vurgulandı.

EKONOMİNİN SEYRİ BELİRSİZ

Tutanaklarda, genel olarak ekonomik görünüme ilişkin hala yüksek derecede belirsizlik bulunduğuna işaret edilerek, yeni belirsizlik kaynağının otomotiv işçilerinin greviyle ilişkili olduğu ve birçok yetkilinin grevin yoğunlaşmasının hem enflasyon açısından yukarı yönlü bir risk hem de ekonomik faaliyet açısından aşağı yönlü bir risk oluşturduğunu gözlemlediği aktarıldı.

Bankanın tutanaklarında, yetkililerin çoğunluğunun son dönemde enflasyondaki düşüşün bir kısmını tersine çevirebilecek enerji fiyatlarındaki artıştan kaynaklı yukarı yönlü risklere ve enflasyonun beklenenden daha kalıcı olma riskine de dikkati çektiği belirtildi.

Bazı yetkililerin yurt içinde bankacılık sektörünün daha fazla sıkıntı yaşaması durumunda kredi koşullarının beklenenden daha fazla sıkılaşma olasılığı dahil ekonomik faaliyete yönelik aşağı yönlü risklere işaret ettiği belirtilen tutanaklarda, Çin’deki ekonomik yavaşlamanın küresel ekonomik büyümeyi yavaşlatma olasılığı ve ABD hükümetinin uzun süreli kapanma olasılığına da değinildiği bildirildi.


Tutanaklarda, bazı yetkililerin ise bazı verilerin değişken olmaya devam etmesi ve büyük revizyonlara tabi olması nedeniyle ekonominin durumunu değerlendirmede zorluklar yaşandığını gözlemlediği kaydedildi.

Fed tutanaklarında, “Yetkililerin büyük çoğunluğu ekonominin gelecekteki seyrinin son derece belirsiz olduğunu değerlendirmeye devam etti.” ifadesi yer aldı.

PARA POLİTİKASI BİR SÜRE DAHA KISITLAYICI KALABİLİR

Yetkililerin genel olarak para politikasının kısıtlayıcı duruşuyla Komitenin hedeflerine ulaşmasına yönelik risklerin daha “iki taraflı” hale geldiği görüşünde olduğu belirtilen tutanaklarda, ancak enflasyonun hala uzun vadeli hedefin oldukça üzerinde olması ve iş gücü piyasasının sıkı kalması nedeniyle yetkililerin çoğunun enflasyona yönelik yukarı yönlü riskler görmeye devam ettiği vurgulandı.

Tutanaklarda, “Tüm yetkililer Komite enflasyonun sürdürülebilir şekilde hedefine doğru indiğinden emin olana kadar politikanın bir süre daha kısıtlayıcı kalması gerektiği konusunda hemfikirdi.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Bankanın tutanaklarında, yetkililerin genel olarak aşırı sıkılaşma riskini yetersiz sıkılaşma riskine karşı dengelemenin öneminin vurgulandığı aktarıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İşsizlik 4'üncü Ayda da Tek Hanede

Küresel Piyasalarda Jeopolitik Tansiyon

Benzin ve Motorin İçin Kötü Haber
»  IMF'den Can Sıkan Rapor İddiası
»  Emekli Aylığında Masadaki 2 Yeni Formül
»  Dolar kaç TL oldu? (6 Ekim 2023
»  Benzinde Bir İndirim Daha
»  Benzinde Büyük İndirim Yolda!
»  Enflasyon Zirvede, Maaş Zamları Eridi
»  Erkan'dan 128 Milyar Dolar Nerede'Yanıtı
»  Otomotivde Eylül Rekoru!
»  Tüik Enflasyon Rakamlarını Açıkladı
»  Flaş..Enag Enflasyon Verilerini Açıkladı
»  Fed'den Peş Peşe Faiz Mesajları
»  Altında FED Depremi
»  Dolar Kuruna Rekor Müdahale
»  Otogaza Zam Geliyor
»  Akbank’ta Üst Düzey Görev Değişimi
»  Eylül Ayı Enflasyon Beklentisi Açıklandı
»  Akaryakıtta Komisyon İsyanı
»  Doğalgaza da Zam Yapıldı
»  Piyasa Beklenti Anketi Moral Bozdu!
»  Ek MTV'de Son Gün 30 Kasım
»  Ek MTV'ye Yüzde 2,5 Gecikme Zammı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.