Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5645
EURO
35,2527
IMKB
10.726,000
ALTIN
2.469,200
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Foto Muhabirleri Derneği 40 Yaşında!
Foto Muhabirleri Derneği 40 Yaşında!
 
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) 40 yaşında. 12 Haziran 1984 yılında kurulan TFMD, kuruluş yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti. Rıza Özel başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve gazetecilerden oluşan TFMD heyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu.
 
13.6.2024 - 09:25

Anıtkabir’in önünde hatıra fotoğrafının ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen TFMD Başkanı Özel ve beraberindeki heyet Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümünde Atatürk’ün huzurunda olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren TFMD Başkanı Özel, Anıtkabir Özel Defterine şu satırları yazdı;

“Ethem Tem’in Kocatepe sırtlarında çektiği ölümsüz fotoğrafınız, Ali Rıza Tuncay’ın Cumhuriyetimizin 10. yılında çektiği heyetinizle birlikte Meclis’ten dışarı yürüdüğünüz kareniz, Cemal Işıksel’in Selahattin Giz’in çektiği portreleriniz bugünlere tarihi birer belge olarak taşındı. Sizleri yakından izleyen ustalarımızdan aldığımız inançla ölümsüz Türkiye Cumhuriyeti’nin her anını fotoğraflarla gelecek nesillere aktarıyoruz. Fotoğraflarımızla tarihe belge taşırken Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ailesi olarak bizlere bıraktığın Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin daima ileri taşınmasında bu kararlı yürüyüşümüze hiç durmadan, yorulmadan devam edeceğiz. Aziz Atatürk, ‘Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, Cumhuriyetin hakkıdır’ sözleriniz, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ailesinin her bir ferdinin yüreğinde hissettiği mirasınızdır.”

 TARİHE DAMGA VURAN DOLU DOLU 40 YIL

12 Haziran 1984’te kurulan ve bakanlar kurulu kararıyla “Kamu Yararına çalışan dernekler” statüsündeki Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, İçişleri Bakanlığı kararı ile adında gururla “Türkiye” ifadesi taşıyor. Tüm Türkiye’de örgütlü yapısı, her bir üyesinin çabası ve desteği ile sivil toplum örgütleri arasında ulusal ve uluslararası alanda saygın bir noktada yer alan dernek, gazetecilik mesleği ve foto muhabirliği alanında yaptığı çalışmalarla da adından söz ettiriyor. Foto muhabirlerinin ve gazetecilerin mesleki hakları ve kazanımları için 40 yıldır mücadele eden Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri, katkı sunduğu ulusal ve uluslararası çalışmalar, organizasyonlar, etkinlikler, tarihe miras bıraktığı basılı yayınlar, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı kentlerine ulaşan sergileri, 39 yıldır aralıksız olarak düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması ve uluslararası ortaklıkları ile basın meslek örgütleri arasında ülkemizin en etkin derneklerinden biri olarak yoluna devam ediyor. Uluslararası alanda meslek örgütleri ile imzalayarak yürüttüğü dostluk ve işbirliği protokolleri ile köprüler kuran Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, dünyanın dört bir yanında açtığı sergiler ve dünya medyasından Türkiye’de konuk ettiği önemli isimlerle Türkiye’nin her alanda tanıtımı için çaba harcıyor. 40’ıncı yılında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Antartika dışında bütün kıtalara sergilerini ulaştırmış durumda.

 GÖRSEL TARİHİMİZ GELECEK NESİLLERE AKTARIYORUZ

40 yıldır aralıksız olarak çalışmalarını sürdüren Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, her yıl onlarca üniversiteye taşıdığı sergileriyle birlikte mesleğin ustalarını gençlerle buluşturmaya devam ediyor. Türkiye Güzellikleri Sergisi’ni Kültür Yolu Festivalleri ile bu yıl 15 farklı şehre taşıyan dernek bu sayede ülkemizin sahip olduğu görsel ve kültürel mirası da vatandaşlarımızla buluşturuyor. TFMD, 1988 yılından buy ana yayınladığı “Yılın Basın Fotoğrafı” prestij katalogları ve 3 ayda bir yayınlanan “Foto Muhabiri Dergisi” dışında 30’un üzerinde saygın yayına imza attı. Son olarak asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 11 şehrimizin yıkıma uğradığı 6 Şubat depremlerinde, foto muhabirlerinin tarihe geçirdiği fotoğrafları ‘7.7 Unutma’ isimli dergide buluşturan TFMD, yaşanan acıların unutulmaması için ülkenin görsel tarihine yine önemli bir katkıda bulunmayı sürdürüyor. TFMD, basılı yayınlarıyla foto muhabirlerinin eserlerini gelecek nesillere aktarırken, gazetecilerin ve meslektaşlarının sesini her alanda duyurmaya devam ediyor.

 TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ ARŞİVİNE SAHİP

Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’ndaki Sıfır Atık kategorisiyle de çevre olan duyarlılığa yine foto muhabirlerinin gözüyle dikkat çekti. Yılın Basın Fotoğrafı Yarışması’nda ‘Ara Güler Özendirme Yarışması’ ile üniversite gençliğini fotoğraf alanında desteklerken ilk okuldan üniversiteye farklı sosyal sorumluluk projeleri ile gençlerimizle bir arada olmaya devam ediyor. Türkiye tarihinin görsel belleğinin gelecek nesillere taşınması için katkı sunan dernek, “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi”, “6 Şubat Depremi”, Göç, Çevre, Spor gibi önemli olay ve anlardan Türkiye’nin en büyük fotoğraf arşivine sahip durumda.

 ÜYELERİNDEN ALDIĞI GÜÇLE

Güçlü ve örgütlü yapısı ve üyelerinden aldığı güçle çalışmalarına devam eden Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, 40 yıldır olduğu gibi bugünden sonra da yılmadan ve yorulmadan yürüyüşüne devam edecek. Attığı adımlar ve gerçekleştirdiği projelerle Türkiye basın tarihine damga vuran Türkiye Foto Muhabirleri Derneği gelecek nesillere ışık olacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


30 Yıllık Gazeteciye Sürgün

Fatih Altaylı'ya Motosiklet Çaptı

Mehmet Kaya EMD'nin yeni başkanı oldu
»  CNBC-e Yeniden Yayında
»  Canlı Yayında CNN TÜRK'e Saldırı
»  Sahte Basın Kartı İle Vurgun
»  CNBC-e Geri Dönüyor
»  Şirin Payzın Halk TV'ye Veda Etti
»  Demirören'dan Farklı Borç Ödeme Taktiği
»  Îmamoğlu'nun Roma Gezisi Mercek Altında
»  Sabah Gazetesi-Şamil Tayyar Kapışması
»  "Komplo Varsa Darbe Muamelesi Yapılmalı"
»  Ciner Medya'da Fevzi Çakır'a Yeni Görev
»  TRT Kıbrıs Temsilcisine Şok
»  Türkiye'de Basın Özgür mü?
»  Gazeteci Celal Başlangıç Vefat Etti
»  Arka Sokaklar'da Şevket Çoruh İddiası
»  Ahmet Hakan'dan AK Parti'ye Öneri
»  Umut Yerrtutan TGRT Haber'de
»  MHP'den Abülkadir Selvi'ye:Kılıç Artığı
»  CHP'li Başkandan İktidar Medyasına Veto
»  ‘Erdoğan ‘Kimlere Bay Bay’ Diyecek...’?
»  TRT, Ersoy Dede'nin Biletini Kesti
»  İsrail Ordusu Gazetecilere Saldırdı:
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.