Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1612
EURO
38,0584
IMKB
9.891,000
ALTIN
2.920,400
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÖZLERİ KÖR KULAKLARI SAĞIR YANDAŞ MEDYA
GÖZLERİ KÖR KULAKLARI SAĞIR YANDAŞ MEDYA
 
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’In meclisteki tartışması gazete manşetlerine farklı yansıdı. Yandaş medyanın şaşıları nalıncı keseri gibi yine kendilerine yonttu.
 
26.9.2008 - 22:30

TBMM basın toplantı salonunda dün CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat arasındaki tartışmaya gazeteler farklı yorumlar getirdi. Gazetelerin buluştuğu ortak nokta: “Tartışma çok seviyeliydi”. İşte gazetelerin manşetleri:

HÜRRİYET: TÜRKİYE NOT VERDİ
CHP’li Kılıçdaroğlu ile AKP’li Fırat arasında yaşanan, Uğur Dündar’ın yönettiği yılın düellosu, Türkiye’yi 1.5 saat ekrana kilitledi.

“Belge’ye karşı ‘gazlı’ fıkra”
Gazeteci Uğur Dündar’ın moderatörlüğünde TBMM çatısı altında karşı karşıya gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat 1 saat 35 dakika nazik bir üslupla tartıştı. Kılıçdaroğlu, çıkardığı belgelerle Fırat’ı şaşırttı ve güç durumda bıraktı.

Kılıçdaroğlu, Fırat’ın önüne Menas’ın gümrükte ‘kırmızı hattan’ çıkarılması amacıyla, adının yer aldığı ‘nüfuz belgesini’ koydu. Menas’ın ortaklığından ayrıldığına dair kararın 8 ay sonra ve uyuşturucu operasyonunun basına yansıdığı gün notere götürüldüğünü belgeledi. Fırat bunlara karşılık fıkra anlattı.

Hürriyet jürisine göre CHP’li Kılıçdaroğlu galip
Hürriyet, Meclis’te CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat düellosunu, uzmanlara yorumlattı. Psikiyatr, psikolog, iletişimci, hukukçu ve siyasetçiden oluşan 5 kişilik jüri üyesi, kendilerine göre kazananı ve gerekçelerini açıkladılar.

SABAH: İŞTE ÖZLENEN ÜSLUP VE TABLO
‘Baron’ ve ‘Müfteri’ ithamları sonrası kavga beklenirken milyonlar medeni ve sağduyulu bir tartışmaya tanık oldu.

Meclis’te Örnek Tartışma
CHP’li Kılıçdaroğlu ve AKP’li Fırat, Meclis’te kozlarını paylaştı. Tarafların üslubu eskiye göre daha yumuşaktı.
Tokalaşarak ayrılan taraflar birbirlerinden özür dilemedi. Sonunda Kılıçdaroğlu’nun “İstifa et” çağrısını, Fırat, “Müfteri” diyerek yanıtladı

Belge savaşında maç berabere bitti
Tartışmayı Yeditepe Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Arif Verimli, psiko-sosyal açıdan yorumladı. Verimli: Taraflar demokratik ve olgundu. Sındukları belgelere göre maç 1-1 bitti.

MİLLİYET: ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK
Meclis çatısı altında bir ilk gerçekleşti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu gazeteci Uğur Dündar’ın moderatörlüğünde, özlenen bir üslupla tartıştı.

Demokrasi kazandı
Türk siyasi tarihinde, Meclis çatısı altında ve bir moderatör hakemliğinde ilk kez gerçekleşen AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki “siyasi düello” dün gerçekleşti.
Usta gazeteci Uğur Dündar’ın yönettiği 1.5 saatlik tartışma sonucu, taraflar el sıkışarak gazetecilere poz verseler de, çıkışta “ikna olmadıklarını” belirtti

ZAMAN: SEVİYELİ TARTIŞTILAR, MECLİS’İN İTİBARI ZEDELENMEDİ
El sıkışarak ayrıldılar, ikna olmadılar
Siyaset tarihinde örneğine ilk kez rastlanan tartışma Meclis’in saygınlığına gölge düşürmedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki söz düellosunun finali, TBMM Basın Bürosu’nda gerçekleşti. Uğur Dündar’ın yönettiği tartışmayı, birçok televizyon kanalı canlı yayınlandı. Taraflar belgelere dayanarak konuştular ancak birbirlerini ikna edemediler. Beklenenin aksine sakin geçen tartışma, ikilinin el sıkışmasıyla sona erdi. İki vekilin atışması programdan sonra da sürdü. Fırat, “Her şeyin yalan olduğunu ortaya koydum, kendisinin ‘müfteriyim’ demesi lazım.” dedi. Tartışmanın tümüyle kendisinin sunduğu belgelere dayandığını savunan Kılıçdaroğlu ise Fırat’ın sözünü tutarak istifa etmesini istedi.

VATAN:İKİ YENİ SUÇLAMA
Kılıçdaroğlu, Fırat’ın eski şirketi hakkında iki hayali ihracat dosyası daha açıkladı. Ayrıca TIR’ların gümrükten kolay geçişi için Fırat’ın nüfuzu kullandığını iddia etti.

Allah’tan kork Dengir Bey!
Fırat, eski şirketi MENAS’ın adının karıştığı uyuşturucu olayıyla ilgili VATAN’ın manşetine atıfta bulundu. “Eroin TIR’ı demişler, resmimi altına koymuşlar, ama iç sayfada her sayfada beni doğruluyorlar. Dava açamadım.” dedi. Oysa VATAN, haberi “Eroinle Fıratı ilişkilendirmeye çalışıyorlar işin gerçeği şu” alt başlığı ile vermiş, bugün söylediği her şeyi o gün birinci sayfadan yazmıştı. Kendisi de ertesi gün arayıp teşekkür etmişti. Dengir Bey şimdi “resmimi koymuşlar” diyor... İddiaya yanıt veren kendisi...Ne yani, Angelina Jolie fotoğrafımı koyacaktık!

CUMHURİYET: FIRAT YANIT VEREMEDİ
Kılıçdaroğlu, Menas şirketinin hayali ihracat yaptığını Danıştay belgesiyle ortaya koydu
CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu. TBMM’de Uğur Dündar’ın “hakemliğinde” yapılan tartışma programında AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat’ın yönetim kurulu üyesi ve ortağı olduğu dönemde Menas şirketinin hayali ihracat yaptığının danıştay kararıyla kesinleştiğine ilişkin belgeleri açıkladı.

STAR: DOSYA FİYASKOSU
AKP’li Fırat 52 kameranın önünde CHP’li Kılıçdaroğlu’nun hayali ihracat ve eroin kaçakçılığı iddialarına yargı kararlarıyla cevap verdi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasında günlerdir beklenen gazeteci Uğur Dündar moderatörlüğündeki “basın toplantısı gibi tartışma” CHP’nin 4 önemli iddiasının çürütülmesiyle sonuçlandı.

Dosyalar fiyasko
Kılıçdaroğlu, Fırat’a yönelttiği “hayali ihracat” ve “uyuşturucu kaçakçılığı” suçlamalarını ispat edemedi. Dengir Fırat, CHP’nin suçlamalarına dayanak yaptığı raporu CHP aday adayının hazırladığını belgeledi

RADİKAL: DENGİR BEYİN ZOR GÜNÜ
Fırat, Kılıçdaroğlu’nun yeni belgeleri karşısında terledi
Kılıçdaroğlu, haksız ihracat teşvikine dair Danıştay, Fırat’da bir takipsizlik kararı gösterdi. Menas’ın gümrükten rahat geçişini isteyen belgede Fırat’ın adının olması büyük sürprizdi.

YENİ ŞAFAK: DÜNDAR’A YARADI
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu dün karşı karşıya geldi. Uğur Dündar’ın yönetiminde mecliste buluşan iki siyasetçi birbirlerini de halkı da ikna edemediler.

ÇAKMA DİNCİ VAKİT: KILIÇDAROĞLU ‘MÜFTERİ’ DAMGASINI SİLEMEDİ
"AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ı ‘eroin kaçakcılığı’ ve ‘hayali ihracat’ la suçlayan CHP’li Kılıçdaroğlu, iddialarını ispatlayamadı ve böylece ‘müfteri’ damgasını temizleyemedi." Diyerek elindeki pisliği yine bulaştırmaya çalıştı. Gerçekleri görmeyen gözleriyle gören vadandaşlara nasıl bir çama olduklarını da ispatladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERGENEKON SORGUSUNDAKİ SAÇAN GÖREVE İADE EDİLDİ

BAKAN ÇİÇEK, KENDİ KENDİNİ ELEVERDİ

TUNCAY ÖZKAN ADLİYE'YE SEVK EDİLDİ
»  VEKALATNAMEYİ HAZIRLAYAN 10. NOTERE SORUŞTURMA
»  ZAHİT AKMAN'A ÇOK AĞIR SUÇLAMA
»  ŞENER: "HÜKÜMET SUÇLULARI KORUYOR"
»  ERMENİLERİ KATLİAMDAN O KURTARDI
»  TRT GENEL MÜDÜRÜNÜN PADİŞAH YETKİSİ
»  CHP'DEN YANDAŞ TRT'NİN TAVRI İÇİN SUÇ DUYURUSU
»  150 BİN EURO'LUK MÜTEVAZI MAKAM ARACI
»  ZAHİT AKMAN, TELEVİZYONDA BAŞKA BELGE GÖSTERMİŞ
»  DİŞLİLERİ BİTMİYOR..!
»  ERYILMAZ: "O KASET MONTAJ"
»  ERGENEKON'DA 2'Sİ TEĞMEN 3 TAHLİYE
»  BAYKAL'IN TOPTAN'I ŞOK EDEN SORUSU!
»  BAŞBAKAN, CAMİ'DE TEHLİKE ATLATTI
»  AKP'DEN, CHP'Lİ ERYILMAZ"A SUÇ DUYURUSU
»  ERUYGUR"UN TANSİYONUNU YÜKSELTEN GÖZYAŞI
»  DUELLO'YA HOCA YORUMU
»  UÇAĞA, HAVADA YILDIRIM ÇARPTI
»  ERGENEKON SORUŞTURMASINDA FLAŞ GELİŞME
»  FLAŞ.. FORTİS SATILIYOR
»  FIRTINA, İSTANBUL'U VURDU
»  GÜLEN'İN İFTARINDA SAVAŞ SUÇLUSU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.