Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2801
EURO
37,5039
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.930,740
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜL, PERES VE ABBAS ANKARA FORUMUNDA
GÜL, PERES VE ABBAS ANKARA FORUMUNDA
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Ankara Forumu’nda biraraya gelerek tarihi buluşmaya imza attı.
 
13.11.2007 - 17:09
üçlü buluşmaya evsahipliği yapan forumun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Gül, Filistin'de Barış İçin Sanayi Bölgelerinin kurulması yönünde atılan somut adımın, politik konulardaki uzlaşma ve çözümü de cesaretlendireceğine inandığını vurguladı, barış, İstikrar ve refahın birbiri ile ilişkili olduğunu belirtti.

Türkiye, Filistin ve İsrail'in odalar ve borsalar birliklerinin biraraya gelerek başlattığı bu girişimin bugün çok önemli bir noktaya geldiğinin kaydeden Gül, "Her iki tarafın da bu konudaki siyasi kararlılığı ve desteği tamdır" diyerek, görüşmelerde bunun bir kez daha dile getirildiğinin altını çizdi. Gül, "Bir bölgede refah oluşabilmesi için önce istikrarın olması gerekir. İstikrarın olması için de barışın olması gerekir. Dolayısıyla barış istikrarı, istikrar da barışı getirecektir" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın görüşmeleri sırasında, Gazze ve Ramallah'taki arazilerin Filistin yönetimi tarafından kurulan şirkete verildiğini ve her türlü hukuki alt yapını tamamladığını belirten Gül, Sanayi bölgesinin Filistin'e canlılık kazandıracağını ifade ederek şunları söyledi:
-İŞ HAYATINDAKİ BU ADIM POLİTİK ÇÖZÜMÜ CESARETLENDİRİR
"Şimdi büyük bir memnuniyetle görüyorum ki artık iş son noktaya gelmiştir. Filistin ve İsrail arasındaki barışla ilgili bir çok adım atılırken, bir çok çalışma yapılırken, siyasi sahada önemli aşamalara gelinmişken, iş hayatıyla ilgili atılacak bu somut adım inanıyorum ki politik konulardaki uzlaşmayı ve çözümü de cesaretlendirecektir. Şimdiye kadar çok konuşmalar yapılmıştır, çok teklifler olmuştur, ama bugün somut, elle tutulur, ölçülebilir mesafenin alındığını görüyoruz. Çok kısa süre içerisinde Filistin yönetiminin Ramallah tarafında verdiği arazilerde iş yerlerinin ve fabrikaların yükseldiğini, binlerce Filistinlinin buralarda çalışmaya ve istihdam edilmeye başlayacağını ve oralarda üretilen malların söylediğim pazarlara rahatlıkla satılabildiğini göreceğiz."
-PERES'TEN ABBAS'A: "DOSTUM"
Peres, yapılması planlanan projenin, bölge için çok önemli sonuçlar doğuracağının belirterek, bütün bu çalışmaların barış sürecine katkıda bulunacağını ifade etti. Abbas'a "Dostum" şeklinde seslenen Peres, Abbas'ın bir barış adamı olduğunu ve Abbas'ın Filistin halkının başında olmasının barış için bir şans olduğunu kaydetti.

Peres, ekonomi lokomotifinin askeri olandan daha büyük bir rol oynadığının altını çizerek, 2.Dünya Savaşı'ndan bu yana olan bitenlere bakıldığında siyasi değil daha çok ekonomik gelişmelerin ön planda olduğunun görüldüğünü belirtti.

Peres, "İmzaladığımız bu anlaşma bir kazan-kazan anlaşmasıdır" diyerek, anlaşmanın karar verme sürecinde olan bütün taraflarca desteklendiğini, imza atılmasından öte çalışmalarının da mümkün olan her şekilde desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

-ABBAS: ANKARA FORUMU ÇOK DEĞERLİ FIRSAT
Ankara Forumunun "çok değerli bir fırsat" olduğunun söyleyen Abbas, Türkiye'nin bölgede iki önemli rol oynadığını, bunların ekonomik ve siyasi roller olduğunu belirtti. Abbas,"Filistin ve İsrail arasında barış olursa, Filistin topraklarındaki ihlal sona ererse inanıyorum ki, İsrail de Orta Doğu bölgesinde barış, güvenlik ve istikrar denizinde yaşayacaktır. Zira bundan sonra savaşlar, düşmanlık olmayacaktır ve bölgede bütün halklar güvenlik ve istikrar içinde yaşayacaktır" dedi.

Mahmud Abbas, Türkiye'nin Orta Doğu bölgesinde çok önemli bir ülke olduğunu, önemli bir rol oynayacağını ve bütün tarafların dostu olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Peres ve Abbas tarafından imzalanan, Batı Şeria'da sanayi bölgelerinin kurulmasına yönelik proje çerçevesinde, Filistin'de orta ve uzun vadede bölge ekonomisinin gelişmesi amaçlanıyor.(ANKA


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İZMİR'DE CHP'LİLER BİRBİRİNE GİRDİ

TÜRK JETLERİ KUZEY IRAK'I VURDU

BARIŞ İÇİN SU KADEHİ KALDIRDILAR
»  PKK BARAJ VE HASTANE KURMUŞ
»  TÜRK PİLOTLARA CASUS UÇAK EĞİTİMİ
»  BAYKAL: "OPERASYONUN VEBALİ HÜKÜMETİN SIRTINDADIR"
»  MHP'DEN İZMİR'DE," SÖZÜN BİTTİĞİ YER MİTİNGİ"
»  DTP'Lİ TÜRK"BİZE KOMPLO İÇİN DÜĞMEYE BASILDI"
»  MECLİS'TE KRAL ABDULLAH GERGİNLİĞİ
»  FATMA KURTULAN: "DAĞDAKİ BEN DEĞİLİM"
»  ERDOĞAN, DAMADIYLA İLGİLİ İDDİALARA SİNİRLENDİ
»  GABAR'DA ÇATIŞMA 4 ŞEHİT 9 YARALI
»  JETLER IRAK'TA KARAKOL BOMBALADI
»  ODTÜ'DEN RADAR'DA GÖRÜNMEZLİK ÇALIŞMASI
»  "PARASI OLMAYANI İSTANBULA ALMAYALIM"
»  ANKARA'DA TARİHİ GÜN
»  LE FİARO:"KÜRDİSTAN BAĞIMSIZLIĞA KOŞUYOR"
»  DAĞLICA'DAKİ KOMUTANLAR TUTUKLANMADI
»  PKK ABD'Lİ BİNBAŞIYA SALDIRDI
»  ÖZKÖK'TEN ARINÇ'A DAĞLICA DESTEĞİ
»  GENEL BAŞKAN SAHTE ÇÜRÜKÇÜ
»  SUUDİ KRALI'NA UYGULANAN PROTOKOL SKANDALI
»  İŞTE ADNAN KAHVECİ'NİN TURGUT ÖZAL'A SUNDUĞU O RAPOR
»  8 ASKERLE İLGİLİ HBERLERE YAYIN YASAĞI KONULDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.