Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,1942
EURO
34,9924
IMKB
10.881,000
ALTIN
2.513,400
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
G.Saray'dan İstanbul Sözleşmesi Bildiris
G.Saray dan İstanbul Sözleşmesi Bildiris
 
Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılma kararına yurt genelinde spor kulüplerinden de tepki gelirken Galatasaray yönetiminin sessizliği merak konusu olmuştu. Sarı kırmızılı kulüp üyeleri imza toplayarak İstanbul Sözleşmesi için bildiri yayınlattı.
 
29.3.2021 - 12:09

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılma kararına yurt genelinde spor kulüplerinden de tepki gelirken Galatasaray yönetiminin sessizliği merak konusu olmuştu. Sarı kırmızılı kulüp üyeleri imza toplayarak İstanbul Sözleşmesi için bildiri yayınlattı.Kadınlara yönelik şiddet, aile içi şiddetin önlenmesi ve bununla mücadeleye ilişkin olan İstanbul Sözleşmesi’nin iptaliyle ilgili daha önce Eczabaşı, Fenerbahçe, Darüşşafaka gibi kulüpler bildiri yayınlarken, Galatasaray yönetimi bu konuda sessiz kalmıştı. Bu sebeple sarı-kırmızılı kulüp üyeleri geçen hafta imza toplamaya başlamıştı. Çalışma sonrasında 677 üyenin imzasıyla bir metin hazırlanıp ilan verildi.

‘TEVFİK FİKRET’İN FİKİRLERİNİN EMANETÇİSİ…’
Galatasaraylı üyelerin verdiği ilanda şu ifadelere yer verildi:

”Bizler, Galatasaray Spor Kulübü üyeleri olarak; Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 2012 günü kabul edilen, adını kulübümüzün kurulduğu, dünyanın göz bebeği İstanbul şehrinden alan ve Türkiye'nin ardından 33 ülkenin imza attığı Uluslararası İstanbul Sözleşmesi'nden, ülkemizin 9 yıl 8 gün sonra ani bir karar ile çekilmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Bu bağlamda, “Kızlarını okutmayan millet oğullarını manevi öksüzlüğe mahkûm etmiş demektir; hüsranına ağlasın” diyerek, özgür eğitimli ve gelişmiş kız çocuklarının ve kadının toplumdaki önemini belirten Tevfik Fikret'in fikirlerinin emanetçisi ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni (UN Global Compact) imzalayarak Türkiye'de bu inisiyatife üye olan ilk spor kulübü olan ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin (WEPs) 7 ilkesine uyacağını taahhüt eden Galatasaray Spor Kulübü üyesi olan bizler, 21. yüzyılda, kadına karşı şiddet, ev içi şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği gibi kavramlarla mücadele eden her türlü fikrin yanında durmayı, gönül verdiğimiz renklere bir borç olarak bilmekte ve görmekteyiz. Toplumu oluşturan her bir bireyin özgürce yaşama hakkı kutsaldır. Bilim ve teknolojinin, dünyanın sınırlarını aştığı bu dönemde, ayrımcılık ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği temelli şiddetin hedefindeki her bireyin korunması, temel hak ve özgürlüklerin savunulması gerekmektedir.

‘ÇOCUKLARIMIZIN EV İÇİ ŞİDDET NEDİR BİLMEDİĞİ’
Bu siyasi değil toplumsal bir meseledir ve bu şekilde ele alınması hem çağdaşlığın hem insanlığın bir gereğidir. Sporun her alanında kadın sporcularının başarıları ile göğsü kabaran Galatasaray Spor Kulübü'nün aşağıda adı bulunan üyeleri olarak bizler, gelecek yüzyıllarda, çeşitli spor dallarında gerek kulübümüzün, gerek ise ülkemizin bayrağını dalgalandıracak kadınların şiddet görmediği, çocuklarımızın ev içi şiddet nedir bilmediği, toplumda yerleşik dogmalar nedeniyle hayallerine ulaşmalarının engellenmediği bir toplumsal bilince ulaşmak adına, ülkemizin uluslararası nitelikte bağlayıcılığı olan sözleşmelere taraf olması gerektiğine inandığımızı belirtiriz.

Bu nedenlerle ülkemizin çağdaş çizgisine ve saygınlığına zarar vereceğini düşündüğümüz bu kararın, yeniden gözden geçirilmesini rica ederiz.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kavcıoğlu'ndan Faiz Açıklaması

Gözler Bugün Yine Risk Haritasında

Müzik Korolarında ‘Türk’ İsmi Kaldırıldı
»  Atatürk Büstüne Çirkin Saldırı
»  AKP’li Vekil Coronaya Yakalandı
»  Erzurumspor'da İsmail Kartal Depremi
»  "Aşıya Güvenip Önlemler Gevşetilmemeli"
»  YPG/PKK'ya Azez'de Büyük Darbe
»  Kılıçsaroğlu'undan Faiz Silme Sözü
»  Prof. Dr. Pala:Tam Kapanmaya İhtiyaç Var
»  Biden'dan Erdoğan'a Mektup
»  Koca'dan Altaylı'ya Belgeli Yanıt
»  Milletvekili Sayılarına Yeni Düzenleme
»  Biden'den Erdoğan'a Davet
»  MHP'de A Takımı Belli Oldu
»  Kılıçdaroğlu'ndan Montrö Tepkisi
»  ''Erken Seçime Gitmek Zorundalar''
»  Kılıçdaroğlu’dan “Lebaleb Kongre” Yorumu
»   Aym'den 6-7’lik ‘Gezi’ Kararı
»  Hamza Yerlikaya da Gitti!
»  Belediyelere 'Yardım' a Engel Tebliği
»  Ramazan'da "Tam Kapanmaya" Doğru!
»  Biden’dan Miçotakis’e Türkiye Telefonu
»  Ziraat Bankası'ında Flaş Gelişme
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.