Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2014
EURO
38,1490
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.898,140
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GAY HAHAM TUNCAY GÜNEY'İN SES KAYITLARI SAKLANMIŞ
GAY HAHAM TUNCAY GÜNEY İN SES KAYITLARI SAKLANMIŞ
 
Soruşturmadaki kilit isimlerden Tuncay Güney’in 2001’deki sorgusundan önce de telefonlarının dinlendiği ancak bu dinleme kayıtlarının İstihbarat Şubesi tarafından Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne gönderilmediği ortaya çıktı
 
18.8.2008 - 03:15

Ergenekon soruşturmasının önemli isimlerinden biri olan Tuncay Güney’in, Ergenekon yapılanmasıyla ilgili olarak bilgi verdiği 2001 yılındaki emniyet sorgusundan önce, telefonlarının dinlendiği ortaya çıktı. İstanbul İstihbarat Şubesi, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nden (DGM) izin alarak bir organize suç örgütüyle ilgili olarak yaptığı çalışma kapsamında, 2000 yılında Güney’in telefonlarını dinledi. Bu dinleme kayıtları bir yıl sonra Güney gözaltına alındığında ilgili şubeye gönderilmedi.
2001 yılında Güney’in Ergenekon’la ilgili verdiği ifadelerin ardından başlatılan ön soruşturma “suça yönelik yeterli delil toplanamadığı” gerekçesiyle kapatılmıştı.
Dönemin İstihbarat Şube Müdürü Halil Çatıkkaş, 4 Mart 2001 tarihinde change oto dolandırıcılığı iddiasıyla gözaltına alınan Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan’ı sorgulayan Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’ne “gizli” ibareli bir yazı gönderdi. Söz konusu yazıya göre, İstihbarat Şubesi’nin 22 Kasım 2000’de Tuncay Güney ve organize suç örgütü içerisinde yer alan bazı kişilerin teknik takibe alınması için Devlet Güvenlik Mahkemesi’nden (DGM) izin istediği, mahkemenin de 24 Ekim 2000 tarihinde izin verdiği anlaşıldı. 

İstihbarat’ın yazısı

İstihbarat Şube Müdürü Halil Çatıkkaş imzasıyla 4 Mart 2001’de Organize Şube Müdürlüğü’ne gönderilen yazı şöyle:
“Organize suç gruplarının kendilerine rant sağlamak amacıyla ilimiz Boğaziçi belediyeleri sınırları içerisinde bulunan kamuya ait olan arazileri parselleyerek kanunsuz yapılanma yaptıkları ve sattıkları yolunda istihbari mahiyette bilgiler alınmış, ve konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesi bu tür faaliyetlerde bulunan kişi ve kişilerin yakalanması ve suçun ortaya çıkartılabilmesi amacıyla bahse konu olan şahısların kullanmış olduğu değerlendirilen telefon numaralarının teknik takip altına alınması için ilgi (a) sayılı yazımız ile DGM Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan izin istenmiş ve Başsavcılığın ilgi (b ve c) sayılı yazıları ile bahse konu telefon numaralarının üç ay süre ile teknik takibe alınması izni verilmişti.”
İstihbarat Şubesi, söz konusu yazıya, konuyla ilgili çalışmalar devam ederken, Asayiş Şube Müdürlüğü’nce 2 Mart 2001’de gözaltına alınan Güney’e ait beş sayfalık telefon dinlemelerinin çözüm tutanağını ve telefon dinlemeyle ilgili DGM’nin izin kararını da ekliyor.
Çatıkkaş imzalı yazıda, mahkemenin dinlemeye ilişkin kararına da yer veriliyor. DGM, suç isnatlarını sıraladıktan sonra, ilgili telefonların 3 ay süresince dinlenmesine onay veriyor.

Dinleme kayıtlarından biri Güney’in eşine ait
 İstihbarat Şubesi’nin, Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne Kasım 2000’de üç ay dinlemeye aldığı Tuncay Güney’in sadece 2001’deki telefon görüşmelerinin dökümünü göndermesi ise dikkat çekiyor.  
Yani Organize Şube’ye gönderilen Çatıkkaş imzalı yazıda, mahkemenin 2000/897 sayılı müteferrik kararıyla yapılan dinlemenin çözüm tutanakları değil, 2001/758 sayılı 27 Şubat 2001 tarihli müteferrik kararıyla organize suç örgütüne ait 15 telefon numarasının takibine ilişkin dinlemenin çözüm tutanakları gönderiliyor.
Güney’e ait bu beş sayfalık telefon dinleme tutanağının biri eşi Rabia Güney ile diğeri sahte oto işine girdiği Hasdal’daki kışlada görevli Teğmen Murat Oğuz’la yakalanmadan bir iki gün önce yaptığı konuşmaya ait.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BU GECE BİLDİRİLERİNİ KİM DAĞITTIRIYOR

VİP TRAFİĞİNE HELİKOPTERLİ BYPASS

VAHDETTİN'İN MEZARI ZİYARETÇİLERE KAPATILDI
»  İSTANBUL'DA 90 BİN KİŞİ ÖLECEK!
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN DİŞLİYE "CANLI YAYINA GEL"
»  AKP'DE İKİ İSME YA İSTİFA YA İHRAÇ
»  6 GÜN SONRA CHP'YE ANCAK "PİŞKİN" DİYE BİLDİ
»  İŞTE GÜL'ÜN BİR YILLIK KARNESİ
»  EYLEME HAZIRLANAN PKK'YA MAĞARA'DA BASKIN
»  SİNAN ÇETİN: "TÜRK TOPLUMU RECEP İVEDİK'LERLE DOLU"
»  PİPPA BACCA'NIN KATİLİ İÇİN MÜEBBET HAPİS İSTEMİ
»  KESK, BAŞBAKAN'IN AÇIKLYADIĞI ZAMLARI AZ BULDU
»  MÜHENDİS SEVGİLİYE SEKS ŞANTAJI
»  GÜL, AHMEDİNEJAD'I NE DİYE UYARDI?
»  GÜLEN'İ SİLEN BAKAN
»  ÇELİK:"TUZLA'DA ÖLMEMEK ŞANS"
»  ECEVİT'İN MEZARI TAŞINIYOR
»  ATATÜRK'ÜN BURSA NUTKU NEDEN RAHATSIZ EDİYOR!
»  NOSTALJİK İCATLAR
»  BU HABERLERİ KİM İMAL EDİYOR?
»  ABD: GEMİLER KONUSUNDA NİHAİ KARAR VERİLMEDİ
»  UNAKITAN: SAVCI'NIN TALEBİYLE İNCELENİYOR
»  RÜŞVET SKANDALI İNGİLİZ BASININDA
»  HACKLEMEK CAİZMİ? SORUSUNA CEVAP ALAMAYINCA HACKLEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.