LONDRA - Herkes hayatında en az bir kere bir şey icat ettiğini düşünmüştür. Yeni buluşlarımızın bize bir gün servet getireceği ihtimalini hiç akla getirmeden, parlak fikirlerimizle birlikte, bir süre sonra kaybolur gider o buluşlar. Ancak Victoria ve Edward dönemlerinden kalan bu ilginç icatlar, hayal gücünü zorlayıp fikirlerini eyleme geçirenlerin geride bıraktıkları müthiş eserleri gözler önüne seriyor. İncelemekte fayda var!
SAATLE ÇALIŞAN ÇAYDANLIK:
1902 yılında çaysever İngilizlerin keşfi; pirinç ve bakırdan 'saatli çaydanlık' O dönem için büyük bir buluş.
SİLAH ÇANTASI:
Kadınların kullandığı el çantalarını andırsa da, o, tehlikeli bir çanta! Gizli bölmeleri kurşunları saklamak için tasarlanmış.
PARMAK ÇORAPLAR:
2. Dünya Savaşı'nda yapılan parmak çoraplar, özellikle büyük parmaklılara soğuktan korunmaları için hazırlanmış.
ZARF MÜHÜRLEYİCİ:
Chicagolu Reynold'un bu buluşu, zarf ağızlarını mühürlemek için kullanılmış.
GÖZ MASÖRÜ
Göze masaj yaptırmak o dönem kimin aklına gelir? Gelmiş işte!1920'lerin başında göz çukurlarına masaj ihtiyacı duyan birinin keşfi olsa gerek. Kimin yaptığı bilinmiyor.
BIYIK KORUYUCU:
Takma bıyıklıların bıyıklarını saklama kabı.
SAYFA ÇEVİRİCİ:
1905 yılında müzisyenler için tasarlanan bu icat, besteleri çalarken müzisyene yardımcı olması amacıyla icat edilse de, pek kullanılmamış.
HIRSIZ ALARMI:
1870 yılında yapılan ve kapı koluna takılan hırsız alarmı, eve girmeye çalışan kişinin kolu itmesiyle oldukça etkili ve bir hayli gürültülü ses çıkarıyor. (GAZETEPORT)