Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2042
EURO
38,1062
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.897,780
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KONYA VALİLİĞİ KURAN KURSUNU BULAMADI
KONYA VALİLİĞİ KURAN KURSUNU BULAMADI
 
18 kişinin öldüğü patlamayla ilgili kurulan komisyon, enkazdan sağ çıkan çocukların ifadelerine rağmen, ‘Çöken yurt binasında Kuran kursu verildiği saptanamadı’ dedi
 
15.8.2008 - 23:22

Konya Valiliği’nin, Balcılar beldesindeki Boğaziçi Özel Öğretim Yurdu’nda 18 kişinin öldüğü patlamayı araştırmak için kurduğu komisyon, yurt binasının “kaçak Kuran kursu” olarak kullanıldığını saptayamadı. Oysa binanın enkazından sağ çıkan kız öğrenciler ile aileleri, Kuran kursu olarak kullanılan yurtta dini eğitim verildiğini bütün açıklığıyla anlatmışlardı.
Balcılar Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’ne ait Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu’nda 1 Ağustos günü saat 04.15’te meydana gelen patlamanın ardından üç katlı yurt binası yıkıldı. Faciada, bir kurs öğretmeni ile 17 öğrenci hayatını kaybederken, 29 öğrenci de yaralandı.

Süleymancılara bağlı
Facianın ardından patlamayı araştırmak için Konya Valiliği tarafından oluşturulan komisyon, 25 kişinin ifadesine başvurdu. Bazı ailelerin, komisyona ifade verirken, “Çocuklarımız temizlik için orada bulunuyorlardı” dedikleri belirtildi.
Komisyonun raporunda da, “Çöken yurt binasında Kuran kursu verildiğine dair herhangi bir bilgi ve belge tespit edilememiştir. Binada herhangi bir kurs için izin alınmadığı, İngilizce kursu açma dilekçesinin ise patlamadan sonra verildiği anlaşılmıştır” denildi.
Oysa, bazı yetkililer ile çöken binadan sağ kurtulan kız öğrenciler ile aileleri, kaza sonrasında “yurdun Kuran kursu olarak kullanıldığını” açıkça söylemişlerdi. İlçe Müftüsü Ahmet Ak, çöken yurdun yukarısındaki bölgede Diyanet’e ait bir kurs olduğunu belirterek, “Yurdun, Süleymancılara bağlı faaliyet gösterdiğini duydum” demişti.
Balcılar Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’nin İkinci Başkanı Mehmet Göktaş da, “Kış aylarında Balcılar’daki liselerde eğitim alan kızlarımız kışın bu yurtta kalacaktı. Yaz aylarında da İngilizce kursu vermeyi düşünüyorduk. Yaz kursları okullar açılıncaya kadar sürecekti. Kuran kursunda çocuklar kendi aralarında çalışıyorlardı. Biz İngilizce kursu açmak için müracaat ettik” diye konuşmuştu.

 

MEB MÜFETTİŞLERİ: 
İlçe Milli Eğitim Müdürü suçlu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişleri, Konya Taşkent’te 18 kişinin öldüğü yurt binası ile ilgili olarak Taşkent İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Hüseyin Erkin ile daha önce bu görevi vekaleten yürüten Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erdoğan Dinç ve halen Taşkent İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili olan Saliha Tüfekçi’nin idari ve disiplin yönünden cezalandırılması istendi. Raporda üç görevlinin “Taşkent İlçesi Balcılar kasabasında ruhsatsız faaliyet gösteren erkek öğrenci yurdu ile ilgili gerekli önlemleri almadıkları” gerekçesiyle “aylıktan kesme” ile cezalandırılması da teklif edildi.
Raporda, bu görevlilerin “sübuta eren fiilin yanında kamu yararı ve hizmetin gerekleri açısından yöneticilik görevinin üzerinden alınarak il içinde başka bir görev atanmaları” da önerildi. 
ANKARA AA

 

Çocuklar ve aileler ‘Kuran kursu’ demişti
Facia sonrasında binadan sağ çıkan bazı kız öğrenciler ile aileleri, yurtta Kuran eğitimi verildiğini Milliyet’e şöyle açıklamışlardı:
Patlamadan vefat eden Zehra Güllü’nün babası Ömer Güllü: Kızım orada Kuran eğitimi alıyordu. Camiye de gitseydi aynı şeyi öğrenirdi, oraya gitse de. Arkadaşları oradaydı, biz de oraya gönderdik.
Ablasını birlikte kaldıkları yurttaki patlamada kaybeden Firdevs Bağcı: Okul bittikten sonra yatılı okula gittik. Orada Kuran okuyorduk. İki hafta geçmişti ama ben sıkıldım. Eve telefon açtım. Anneme, ‘Ben dönmek istiyorum” dedim. Annem de ‘Dön’ dedi. Ablamı ve ölen arkadaşlarımı düşündükçe çok üzülüyorum.
Patlamada can veren Cennet Karaalp’in amcası Ahmet Karaalp: Yine o binayı yaptırıp, yine çocuklara Kuran okutacağız.
Patlamada ölen Teslime Duran’ın babası Mehmet Duran: Diyanet’in kurs yeri açık değil ki çocukları oraya gönderelim.
Enkazdan sağ kurtulan Rümeysa Akdede: Kardeşim de aynı Kuran kursunda okuyor ve yatılı olarak kalıyordu. Bir hafta daha kalıp sonra eve dönecekti. Patlamada enkaz altında kaldı.
Enkazdan sağ kurtulan Aysun Erdoğan: Okulun kapanmasından kısa süre sonra kursa başlamıştık.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP AMPULLERİ DEĞİŞTİRİYOR

HÜKÜMETTEN MEMURA ÖNERİ

ÇÖKEN YURTLA İLGİLİ RAPOR TAMAMLANDI
»  'YA ANLAŞIRIZ,YA DA AÇLIK GREVİNE GİDERİZ'
»  MEDYADA 'PAMUKBANK BELGESİ' SAVAŞI
»  DIŞ İŞLERİNDEN GÜRCİSTAN UYARISI
»  SİNAN AYGÜN'E 2,5 MİLYON EURO ŞOKU
»  ACI HABERİ KAYMAKAM VERDİ
»  YİNE MAYINLI TUZAK
»  AHMEDİNEJAD:"DÜNYA ZULÜM İÇİNDE"
»  HAFTA SONU KAVRULACAĞIZ
»  BAŞKENT'EBENZERSİZ CAMİİ
»  ÖSS VE YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI
»  MESUT YILMAZ, "O KONUŞMALAR BİR SENARYO" DEDİ
»  KONYA'DAKİ KURAN KURSUNDA BİR SKANDAL DAHA
»  DOĞAN-KARAMEHMET SAVAŞINDA İKİNCİ PERDE
»  NÜKLEER KONUSUNDA NUH DEDİ PEYGAMBER DEMEDİ
»  HAKKARİ YÜKSEKOVA7DA PATLAMA
»  DURSUN KARATAŞ'IN CENAZESİ BÖYLE TAŞINDI
»  TERÖRİST DURSUN KARATAŞ'IN CENAZESİ GETİRİLDİ
»  KONSOLOSLUK,KIŞLA VE GÜNGÖREN SALDIRILARI ERGENEKONDA
»  ADANA'DA PKK OPERASYONU 40 GÖZ ALTI
»  EMEKLİ ALBAY'IN EVİNDE 280 EL BOMBASI
»  TURAN ÇÖMEZ VE LEVENT ERSÖZ İÇİN YAKALAMA EMRİ ÇIKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.