Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2042
EURO
38,1062
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.897,780
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'YA ANLAŞIRIZ,YA DA AÇLIK GREVİNE GİDERİZ'
 YA ANLAŞIRIZ,YA DA AÇLIK GREVİNE GİDERİZ
 
Kamu çalışanlarının 7. kez hükümetle masaya oturduğu toplu görüşmeler öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerde anlaşma sağlanırsa 30 Ağustos’ta şölen yapacaklarını, anlaşmanın olmaması halinde ise açlık grevine dönüşecek bir eylem sürecini başlatacaklarını söyledi.
 
15.8.2008 - 17:46

Kamu çalışanları konfederasyonları ile hükümet arasında gerçekleşen toplu görüşmelerin ilk turu Başbakanlık Merkez Bina’da başladı. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakanlık girişinde yaptığı açıklamada, amaçlarının kamu çalışanlarını açlık sınırından kurtarmanın yanı sıra, grevli toplu sözleşme hakkına kavuşturmak olduğunu söyledi. Kamu çalışanlarının enflasyonunun yüzde 25'lere ulaştığını belirten Akyıldız, toplu görüşmelerde hükümetin samimi bir tavır sergileyip bunu masada göstermesi gerektiğini ifade etti. Akyıldız, “Kamu çalışanlarını açlık sınırından kurtaracak uygulama bugün burada başlamalı. Siyasi irade, toplu görüşmelerin güllük gülistanlık geçeceği umudunda olmamalı” dedi.

Akyıldız, görüşmelerde olumlu yaklaşım görmemeleri halinde 27 Ağustos’ta çeşitli illerden yürüyüş başlatacaklarını kaydederek, 29 Ağustos’ta ise Ankara’da oturma eylemi başlatacaklarını açıkladı. Akyıldız, “Toplu görüşmeler sonunda mutabakat sağlanırsa 30 Ağustos’ta şölen, sağlanamazsa açlık grevine dönüşecek bir eylem sürecini başlatacağız. Bu kararın nasıl şekilleneceği siyasi iradenin tavrına bağlı olacak” açıklamasında bulundu.

MEMUR-SEN SİVİL ANAYASA İSTİYOR

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise “Umuyor ve bekliyoruz ki, şu anki toplu görüşme yasası ile masaya oturmamızda bu son olsun. Toplu sözleşmeli, grevli sendikal hakkın verilmesini önemsiyoruz. Bu hakkın verilmesinin yeni Anayasaya bağlı olduklarını biliyoruz. Millet iradesinin saygın olduğu milletin içinde, kamu çalışanlarının emeğinin ve ekmeğinin saygın olacağı ve buna mevzuat olarak saygınlığın sağlanacağı bir anayasa talebimiz var” dedi. Talep ettikleri Anayasa’da millet iradesinin saygın olması ve özgürlüklerin hak ettiği yeri alması gerektiğini söyleyen Gündoğdu. “Bu Anayasa’da Ergenekonlara, darbelere yer olmasın istiyoruz. Çünkü demokratik sisteme ara verilmek istenen veya verilen her süreçte, görüyoruz ki enflasyon, faizler tırmanıyor. Milli gelir düşüyor, çalışanlarla birlikte bütün milletin ekmeği küçülüyor, özgürlükler daralıyor” dedi.

MEMUR-SEN, BİN 301 YTL İSTİYOR

Kamu çalışanlarının enflasyona altında ezildiğini kaydeden Gündoğdu, toplu görüşmelerde maaş artışında enflasyon oranının yanı sıra büyümeden de pay istediklerini açıkladı. Gündoğdu, taban aylığın 30 YTL artırılmasını, sendika üyesi kamu çalışanlarına toplu görüşme primi olarak 25 YTL ödenmesini, gelir vergisi oranlarının 5 puan indirilmesini, eş yardımının 101 YTL'ye, çocuk yardımının 25 YTL'ye, yiyecek yardımının da 55 YTL'ye çıkarılmasını istediklerini söyledi. Gündoğdu, “eşit işe eşit ücret” kapsamında ise kamu çalışanlarına 15 Ağustos 2008’den itibaren 100 YTL, 1 Ocak 2009'dan itibaren ise 150 YTL ödenmesini talep edeceklerini anlattı. Gündoğdu, “Bekar bir memurun maaşının ek ödemelerle birlikte bin 301 YTL'ye yükseltilmesini talep ediyoruz. Bu açlık sınırının üzerinde yoksulluk sınırının bir hayli altında. Ama Türkiye'nin pastası içerisinde makul bir talep” diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MEDYADA 'PAMUKBANK BELGESİ' SAVAŞI

DIŞ İŞLERİNDEN GÜRCİSTAN UYARISI

SİNAN AYGÜN'E 2,5 MİLYON EURO ŞOKU
»  ACI HABERİ KAYMAKAM VERDİ
»  YİNE MAYINLI TUZAK
»  AHMEDİNEJAD:"DÜNYA ZULÜM İÇİNDE"
»  HAFTA SONU KAVRULACAĞIZ
»  BAŞKENT'EBENZERSİZ CAMİİ
»  ÖSS VE YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI
»  MESUT YILMAZ, "O KONUŞMALAR BİR SENARYO" DEDİ
»  KONYA'DAKİ KURAN KURSUNDA BİR SKANDAL DAHA
»  DOĞAN-KARAMEHMET SAVAŞINDA İKİNCİ PERDE
»  NÜKLEER KONUSUNDA NUH DEDİ PEYGAMBER DEMEDİ
»  HAKKARİ YÜKSEKOVA7DA PATLAMA
»  DURSUN KARATAŞ'IN CENAZESİ BÖYLE TAŞINDI
»  TERÖRİST DURSUN KARATAŞ'IN CENAZESİ GETİRİLDİ
»  KONSOLOSLUK,KIŞLA VE GÜNGÖREN SALDIRILARI ERGENEKONDA
»  ADANA'DA PKK OPERASYONU 40 GÖZ ALTI
»  EMEKLİ ALBAY'IN EVİNDE 280 EL BOMBASI
»  TURAN ÇÖMEZ VE LEVENT ERSÖZ İÇİN YAKALAMA EMRİ ÇIKTI
»  CHP,TUZLADAKİ ARAZİYİDE SORDU
»  PKK, DEP'Lİ ESKİ VEKİL İÇİN İNFAZ KARARI VERDİ
»  ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİN 5 KATI HARCAMA
»  VALİ YARDIMCISI'NIN BİTLİS'İ KARIŞTIRAN SÖZÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.