Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4149
EURO
43,7601
IMKB
9.433,000
ALTIN
4.100,230
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GAZETECİ ŞAKİR SÜTER TOPRAĞA VERİLİYOR
GAZETECİ ŞAKİR SÜTER TOPRAĞA VERİLİYOR
 
İstanbul'da önceki gün vefat eden gazeteci-yazar Şakir Süter için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde tören düzenlendi. Akşam Gazetesi önündeki törende eşi ve oğlu gözyaşı döktü.
 
29.8.2007 - 12:56

İstanbul'da önceki gün vefat eden gazeteci-yazar Şakir Süter için önce yazarlık yaptığı Akşam Gazetesi'nde tören düzenlendi. Törene Süter'in eşi Gülsüm Süter (fotoğrafta sol baştaki) ve oğlu Barış Süter (sağ baştaki) ile diğer yakınları ve mesai arkadaşları katıldı. Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut yaptığı konuşmada Süter'in gazeteci kimliğini anlattı.

Süter için ikinci törön Onur Kurulu Sekreterliği yaptığı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) tören düzenlendi. Süter'in, Türk bayrağına sarılı tabutu TGC'nin Cağaloğlu'ndaki binasına getirilerek, burada hazırlanan platforma konuldu. Düzenlenen törende konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, genç meslektaşlarına örnek bir gazeteciyi anlatmak istediğini ifade ederek, ''Şakir Süter önce gazeteciydi. Gazeteciliği meslek kuralları içinde yapmaya özen gösterdiğini yakından biliyorum'' dedi. Süter'in yazacaklarını doğrulatma konusundaki özeni, kendisine cevap hakkı için başvuranlara da gösterdiğini belirten Erinç, onun bu konudaki yaklaşımının gazeteciliği konusunda örnek alınacak yönlerinden biri olduğunu söyledi. Erinç, mesleğe muhabirlikle başlayan Süter'in son dönemde mesleğini yazar olarak sürdürdüğünü de dile getirerek, Süter'in 2 yıldır hasta olduğunu ve bu rahatsızlığını mesleğine karıştırmadığını ifade etti.

Süter'in insani yönlerine de atıfta bulunan Erinç, ''Şakir Süter, herkesin derdiyle dertlenen, yardım etmek için, katkıda bulunmak için bütün olanaklarını seferber eden, ama bunu gizlice, belli etmeden yapmayı da başaran bir insandı'' diye konuştu. Erinç, Şakir Süter'in gazeteci örgütlerinde de görev aldığını anımsatarak, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın İstanbul Şubesi Başkanlığı yaptığını, ayrıca TGC'nin Balotaj Kurulu'nda görev aldığını ve son olarak TGC'nin Onur Kurulu Sekreteri olduğunu hatırlattı. Her ölümün erken sayıldığına işaret eden Erinç, ''Şakir Süter'in ölümü erken değil, çok erken oldu. Oysa kendisinden yararlanma olanağımızı kullanabilseydik, Türk basını daha da ileri giden bir nitelik sergileyebilirdi'' dedi.

Erinç, Süter'in ailesine başsağlığı dileğinde bulunarak, ''Şakir Süter, hem yazılarıyla, hem kitaplarıyla, hem insanlığıyla unutulmayacaklar arasında yerini almıştır. Kendisini unutmak mümkün olmayacaktır'' şeklinde konuştu. Törende daha sonra Süter için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından din görevlisi tarafından dua edildi.

Süter’in cenazesi, Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

DEVLET BAKANI ATALAY'IN TAZİYE MESAJI

Bu arada, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, Şakir Süter'in ailesine, Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın taziye mesajını iletti. Daha sonra omuzlar üzerine alınan Süter'in tabutu, cenaze aracına karanfiller atılarak konuldu. Süter'in cenazesini taşıyan araç, namazının kılınacağı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'ne doğru hareket etti. Buradaki törene, Şakir Süter'in eşi Gülsüm Süter, oğlu Barış Süter ve ailesi, İstanbul Valisi Muammer Güler ile dostları ve meslektaşları katıldı. Şakir Süter'in tabutuna sarı basın kartı sahibi olduğu için Türk Bayrağı sarıldığı öğrenildi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YÜREKSİZLER İÇİN SEZER KOLAY HEDEFTİ

BEKİR COŞKUN'DAN SEZER'E VEDA YAZISI

METEHAN DEMİR'İN İŞİNE SON VERİLDİ
»  SABAH GAZETESİ'NİN MAAŞA BAĞLADIĞI BAKANI AÇIKLADI
»  WP: "DÜNYA'NIN İLK İNTERNET DARBESİ"
»  AKŞAM GAZETESİ YAZARI ŞAKİR SÜTER VEFAT ETTİ
»  RADİKAL ERDOĞAN'I SOLCU YAPTI
»  EMİN ÇÖLAŞAN, YENİDEN HÜRRİYET'E DÖNEBİLİR
»  ŞAKİR SÜTER, YOĞUN BAKIMDA
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN 'BİAT GAZETECİLİĞİ' ELEŞTİRİSİ
»  TMSF-CİNER ANLAŞMASI TAMAM
»  ZAMAN GAZETESİ'NDE İŞTEN ÇIKARMA
»  KANALTÜRK'E ORTAK GELİYOR
»  EMİN ÇÖLAŞAN'A MORAL GECESİ DÜZENLENİYOR
»  DÜNYA RADYO –TELEVİZYONLARI ANTALYA’DA BİRARAYA GELİYOR.
»  GAZETECİLER SUSTURULUYOR
»  "HÜSEYİN" İSMİ KANAL D'YE CEZA GETİRDİ
»  HÜRRİYET'TEN BAŞBAKAN'A CEVAP
»  ÇÖLAŞAN:''CUMHURBAŞKANININ JESTİ BENİ GURURLANDIRDI''
»  DÜNYA'NIN İLK NEZARETHANELİ STAT'I NÜRNBERG'DE
»  SEZER YOLDA EMİN ÇÖLAŞAN'I GÖRÜNCE
»  SADECE ÜÇ BASIN KURULUŞUNDAN TEPKİ
»  D-SMART'A TRT TOKADI, FB-ANDERLETCH MAÇI TRT'DE
»  BEKİR COŞKUN'DAN ŞOK AÇIKLAMALAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.