Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4365
EURO
37,9760
IMKB
9.741,000
ALTIN
3.369,400
 
Hava Durumu ANKARA
2 / 5 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SADECE ÜÇ BASIN KURULUŞUNDAN TEPKİ
SADECE ÜÇ BASIN KURULUŞUNDAN TEPKİ
 
Onlarca Basın Kuruluşları arasından Bekir Çoşkun için sadece üçünden ses geldi.
 
22.8.2007 - 11:05

 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi ve Gazeteciler Cemiyeti,Başbakan Erdoğan'ın  Bekir Çoşkun'a söyledikleriyle ilgili görüşlerini açıkladı.

Bu basın kuruluşları  bir basın mensubuna destek olmuşlar görüntüsü verebilmek için cılız bir sesle bir kaç satırı geçmeyen açıklamalarla yetindiler.

Olsun bu kez hiç olmazsa bir miktar birşeyler söyleme gerekliliğini kendilerinde görmüşler.

 Ancak bu açıklamalarda kendi insiyatifleriyle değil. Kendilerini arayan Milliyet Gazetesi muhabiri Şükran Pakkan, tarafından görüşlerini sorduğu için ayıp olmasın diyerek yaptıkları üç satırlık  açıklama .

Sağolsunlar.

Ancak Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun yine sesi çıkmadığı gibi Ankara Gazeteciler Cemiyeti'de yine her zaman olduğu gibi etliye sütlüye karışmadı, Parlemento Muhabirleri Derneği, Foto Muhabirleri Derneği, Magazin Gazetecileri Derneği, Ekonomi Gazetecileri Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği gibi diğer Dernekler başlarını kumdan bir türlü çıkartamadılar. Çıkartamazlarda çünkü onlar kendilerine dokunacak şeyi ellemek istemezler. Peki bu dernekler ne yaparlar şu anda ne yaptıklarını bizde bilmiyoruz. Herhalde bazıları tatilde bazıları da harita üzerinde gidecekleri ülkeleri arıyorlardır.

İşte tüm bu olumsuzluklara rağmen yinede lütfedip görüşlerini bildiren gazeteci kuruluşlarının açıklamaları

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu:
Konuşmayı yadırgadığımızı ve ifade özgürlüğü açısından kabul edilemez bulduğumuzu öncelikle vurgularız.
Türkiye'nin demokratik bir ülke olarak tanımlanmasını zora sokan yaklaşımın yinelenmemesi dileklerimizi bir kez daha anımsatırız.

Oktay Ekşi (Basın Konseyi Başkanı):
Sayın Başbakan maalesef hâlâ demokratik sistemin başbakanı gibi davranmayı ve tepki göstermeyi öğrenemediğini gösterdi. Sayın Başbakan, Türkiye Cumhuriyeti'ni babasının çiftliği gibi görmüyorsa, vatandaşlarına da, 'Sen vatandaşlığı terk et' deme hakkına sahip değildir. Sayın Başbakan önce demokratik sistemi içine sindirmeyi öğrenme ihtiyacındadır.

İşte gördüğünüz gibi gazetecilik bu.
Sokak köpeğinin bile hakkını arayan ama kendi hakkını korumaktan aciz bir topluluk durumuna gelmiş durumda. Bunda en çok kimin suçu var ?

 Onuda derneklerine ve cemiyetlerine başkan seçenlere sorun...!



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


D-SMART'A TRT TOKADI, FB-ANDERLETCH MAÇI TRT'DE

BEKİR COŞKUN'DAN ŞOK AÇIKLAMALAR

CBBC'DE ÇALIŞANLAR YA GAY YA DA ÇOCUK SEVMİYOR
»  EMİN ÇÖLAŞAN TEBLİGAT BEKLİYOR
»  BEKİR COŞKUN'DAN ERDOĞAN'A JET YANIT
»  OLAY KADIN ZEYNO BARAN, ABD'Lİ İLE EVLENİYOR
»  TÜRKİYE, SURİYA, IRAK ARASINDA SU SAVAŞLARI ÇIKACAK
»  FATİH ALTAYLI'NIN HÜRRİYET ANALİZİ
»  ÇÖLAŞAN GİTTİ, HÜRRİYET DÜŞTÜ
»  HÜRRİYET OKURLARININ "ÇÖLAŞAN İNTİKAMI"
»  TUĞÇE BARAN MEĞER GERÇEKMİŞ
»  ''HAVA KORSANI İLE GÖRÜŞEBİLİR MİYİM''
»  FATİH ALTAYLI TV YORUMCUSU OLDU
»  ÇİLLER'DEN ÇÖLAŞAN'A DESTEK TELEFONU
»  ÇİLLER'DEN ÇÖLAŞAN'A DESTEK TELEFONU
»  İNTERNET GAZETE TİRAJLARINI NASIL ETKİLİYOR?
»  KANAL 1 TELEVİZYONU CİNER'E VERİLİYOR
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK'Ü TAKKELİ LİBOŞ YAPTILAR
»  GAZETECİLER, HABERDEN DÖNERKEN HABER OLDULAR!
»  EKONOMİST: İSLAMCILARIN G-STRİG TARTIŞMASINI YAZDI
»  BASIN KURULUŞLARI NE İŞ YAPARLAR?
»  SABAH'TAN HÜRRİYET'TE ÇOK SERT ÇÖLAŞAN TEPKİSİ
»  CANAN BARLAS: TETİKÇİLER TASFİYE OLUYOR
»  RADİKAL BİÇİMİNİ DEĞİŞTİRİP, FİYATINI ARTTIRIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.