|
 |
 |
|
DOLAR |
38,4487 |
 |
|
 |
EURO |
43,9847 |
 |
|
 |
IMKB |
9.307,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.123,510 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
GENELKURMAY'IN KERKÜK'E MÜDAHALE PLANI HAZIR
|
 |
 |
 |
|
|
Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'taki Kürt grupların özellikle Kerkük'teki demografik yapıyı değiştirmeye yönelik adımları nedeniyle, 40 bin kişilik güçle bölgeye müdahale için plan hazırladı. |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
ABD'nin, Kuzey Irak'taki petrol bölgelerinin Kürt grupların denetiminde kalmasını istemediği, bu nedenle Ankara'nın hazırlıklarına destek verdiği bildirildi.
Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB), zengin petrol yataklarının bulunduğu, Türkmenler'in ağırlı olarak yaşadığı Kerkük'e yönelik istekleri Ankara'da büyük rahatsızlık uyandırdı. Türkiye'yi ziyaret eden IKDP lideri Mesut Barzani'nin, "Kerkük, Kürtler'in kalbidir" açıklaması kaygıları daha da artırdı.
Kandil Dağı da hedefte
Bu gelişmeler üzerine Genelkurmay, bölgeye 2 kolorduyla müdahale planı hazırladı. Malatya'daki 2. Ordu'ya bağlı 40 bin kişilik gücün Kuzey Irak'a müdahalesini öngören plan kapsamındaki hazırlıklar tamamlandı. Harekata katılacak birliklerin henüz sınıra kaydırılmadığı, ancak Genelkurmay'ın düğmeye basmasından 18 saat sonra müdahaleye hazır olacağı kaydedildi. Kara ve hava unsurlarının müşterek gerçekleştirileceği operasyon sırasında, terör örgütü PKK/KONGRA - GEL'in Kandil Dağı'ndaki kamplarının ortadan kaldırılmasının da planlandığı belirtildi.
Hazırlıklar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 14 Ekim'de yapılan zirvede masaya yatırıldı. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan ve Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Osman Korutürk'ün katıldığı toplantıda, TSK'nın hazırlıkları doğrultusunda kurumlararası eşgüdümün sağlanması talimatı verdi. Gelişmeler Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) ekim toplantısında da ele alındı.
Büyükanıt moral verdi
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, birliklere "moral" vermek üzere 20 Ekim'de 2. Ordu Komutanlığı bölgesine gitti. Harekat hazırlıklarını yerinde inceleyen Büyükanıt, ayrıca eski DEP milletvekillerinin tahliyesi sonrasında yaşanan olaylar ve açıklamalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
İspanya ve Portekiz'de elektrik krizi: Nedeni bulunamadı.İspanya Başbakanı Sanchez ve Portekiz ... |
 |
|
 |
 |
|
Suudi Arabistan, bu yıl hac döneminde kurallara uymayanlara ağır yaptırımlar uygulanacağını, izinsiz ... |
 |
|
 |
 |
|
"İstanbul'un yolunu depremden 5 gün sonra hatırlayabildi..." |
 |
|
 |
k1.jpg) |
|
"Cumhurbaşkanı Mansur Yavaş, Başbakan Ekrem İmamoğlu"...! |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
k1.jpg) |
|
"Cumhurbaşkanı Mansur Yavaş, Başbakan Ekrem İmamoğlu"...! |
 |
|
 |
 |
|
Suudi Arabistan, bu yıl hac döneminde kurallara uymayanlara ağır yaptırımlar uygulanacağını, izinsiz ... |
 |
|
 |
 |
|
İspanya ve Portekiz'de elektrik krizi: Nedeni bulunamadı.İspanya Başbakanı Sanchez ve Portekiz ... |
 |
|
 |
 |
|
"İstanbul'un yolunu depremden 5 gün sonra hatırlayabildi..." |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|