Diğer tekne kaptanlarının yangının kendi teknelerine sıçrama olasılığına aldırmadan bilinçsizce yardım etmeye çalışmalarına, Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 15 dakika içinde olay yerine gelip turistleri tahliye eden Sahil Güvenlik ekipleri ardından teknedeki yangını söndürdü.
Bugün sabah saatlerinde aldığı 18 turistle günübirlik gezintiye çıkan, 4 mürattabatı bulunan Mehmet Ali Canturoğlu kaptanlığındaki ``Matador'' isimli tekne, saat 15.15 sıralarında imdat çağrısı yaptı. Anonsta, Kuşadası Körfezi Ahmetbeyli açıklarında bulundukları, teknede yangın başladığı ve kontrol altına alınamadığını bildirildi. Denizde devriye görevini sürdüren Sahil Güvenlik botu çağrıyı aldıktan sonra Ahmetbeyli civarından olay yerine hareket ederken, yakındaki diğer gezi tekneleri de Matador´a doğru harekete geçti.
Tümünde turistler bulunan gezi teknelerinin kaptanları ``Matador'' teknesine yanaşmaya çalışıp, yangının kendi teknelerine sıçrama ihtimali bulunmasına rağmen bilinçsizce kurtarma çalışmalarına girişti. Yaklaşık 15 dakika içinde olay yerine gelen Sahil Güvenlik botu, ilk olarak, diğer tekneleri olay yerinden uzaklaştırdı. Kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, ardından teknede can yeleklerini giyerek bekleyen turistleri diğer bir gezi teknesi olan ``Kardeşler'' yardımıyla tahliye etti. Teknedeki hasta bir turist ise botla alınarak tekneden uzaklaştırıldı. Yangından etkilenen turistlere ilk müdahale yine Sahil Güvenlik botunda yapıldı.
Teknenin tahliyesinden sonra özel yangın kıyafetlerini giyen sahil Güvenlik ekipleri, makine bölümünde çıkan yangına köpükle müdahale etti. Elektrik tertibatının devreden çıkmaması nedeniyle yangın bir türlü kontrol altına alınamadı. Bunun üzerine, teknenin elektrik sistemi başka bir ekip tarafından devre dışı bırakıldı. Yaklaşık bir saatlik çalışma sonunda yangın tamamen söndürüldü. Yangının çıktığı tekne daha sonra başka bir gezi teknesine bağlanarak Setur Kuşadası Marina´ya çekildi. ``Kardeşler'' teknesine alınan turistler de Güvercin Ada mendireğine getirildi. Büyük panik yaşayan teknedeki turistler otellerine gönderildi. Teknede incelemede bulunan yetkililer, yangının elektrik sisteminden çıktığını belirtti. Tekne personelinin, yangına söndürme tüpleriyle müdahale etmelerine rağmen yetersiz kaldığını, motor sisteminin devre dışı kalması nedeniyle de yangın söndürme sisteminin çalışmadığını söylediği öğrenildi.11/09/2010