Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2879
EURO
37,4853
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.916,400
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GOLF SAHASI İÇİN AĞAÇ KATLİAMI
GOLF SAHASI İÇİN AĞAÇ KATLİAMI
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin bütün yol güzergahlarının ağaçlandırılacağını bildirdi.
 
17.11.2007 - 14:33
Binali Yıldırım, Antalya Belek'te yapılan Kaya Eagles Golf Club'ın açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, golf sahalarının yapımı sırasında çok sayıda ağaç kesildiğine ilişkin haberlere değinen Bakan Yıldırım, ''Yaş kesen baş keser tabirimiz var. Çocukluğumuzdan beri bu bize öğretilir. Türkiye'nin doğal dengeleri mutlaka korunmalı.

Yeşile önem verilmeli. Bu amaçla biz Ulaştırma Bakanlığı olarak Türkiye'deki bütün yol güzergahlarını ağaçlandıracağız. İnsanlar yolda yeşillikler içinde seyahat edecek. Anadolu'daki yollarda ağaç olmadığı için seyahat sıkıcı oluyor. Avrupa'da ise yol kenarları sanki orman. Biz de öyle yapacağız'' dedi.

Türkiye'de yeşil ve su dengesini iyi kullanmak gerektiğine dikkat çeken Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

''Golf sahaları yeşilliği yok mu ediyor ona bakmak lazım. Gelişmiş ülkelerdeki örneklere bakmak gerekli. Ben Portekiz'de 150 bin nüfuslu bir şehirde 100 golf tesisi gördüm. Antalya'da ise sadece 10 tane oldu. Golf sahası açmak için bazı ağaçların yeri değişebilir. Belek bölgesi önceki yıllarda bataklıktı. Eskiye göre şimdi yemyeşil.

Turizmi çeşitlendirmek için golf, kaplıca, inanç, doğa, tarih turizmi gerekli. Bu şekilde turizm yoluyla elde edilen katma değeri de artıracağız. Bu ülkede hiç kimse, ister bakan olsun, isterse otel sahibi, keyfine göre bir dalı bile kesemez. Orman Kanunu'nun affı da yok. Ağaç kesiliyorsa orman idaresinden mutlaka izin alınıyordur.''

DEMİR YOLLARI YAPILIYOR

Bakan Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nde 55 yıl sonra ilk kez kendi hükümetleri döneminde demir yollarının hatırlandığına işaret ederek, şunları söyledi:

''Ankara - İzmir, Ankara - Konya demir yolu çalışmaları süratle devam ediyor. Salı günü Kars- Tiflis - Bakü demir yolunun temelini atacağız. Ankara - Sivas - Kars, İstanbul - Edirne demir yolu projeleri devam ediyor. Doğudan batıya demir yolları tamamlanacak.

Marmararay Projesi tamamlanınca Shangay'dan çıkan tren İngiltere'ye kadar gidebilecek. Ankara - Sivas demir yolu bu yıl ihaleye çıkacak. Akdeniz Bölgesi Türk turizmin yarısını karşılıyor. Turizm ulaşımla olur. Antalya'nın kuzeye ve batıya çıkış yolları geliştirilecek. Uzun vadede demir yolu bağlantısı mutlaka yapılacak. Ankara - Konya demir yolu bağlantısının bir kolu Antalya'ya, bir kolu ise Mersin'e bağlanacak.''

Kültür ve Turizm Bakanlığının 2023 Turizm Stratejik Planı'na da değinen Bakan Yıldırım, ''2023 yılında 68 milyon turist, 86 milyar dolar gelir hedefleniyorsa katma değer artırılmalı. Bunun için gelen turistin de tanıtıma katkısı gerek. Ülkenin refahı için katma değeri artırmak gerekir. Bir turistin katma değere katkısı bin doların altında. Bunu bin 300 doların üstüne çıkarmalıyız'' diye konuştu.

Gazipaşa Havaalanı konusuna da değinen Bakan Yıldırım, Gazipaşa Havaalanı'nın doğal konumu itibariyle büyük gövdeli uçakların inişine izin vermediğini kaydetti. Yine de bu havaalanının atıl hale gelmemesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, Gazipaşa Havaalanı'nın ana hava alanlarını besleyeceğini, ana hava alanlarına gelen yolcuların küçük uçaklarla Gazipaşa'ya oradan da İç Anadolu'ya taşınabileceğini ifade etti.

BİZ ÇELİK ÇOMAK BİLİRİZ

Bakan Yıldırım, Kaya Eagles Golf Clubı yapan Kaya Grubunun 1980'li yıllardan beri turizme hizmet ettiğine değinerek şöyle devam etti:

''Ben golf oyunundan anlamam, ama dünyada herkes önem verdiğine göre demek ki çok önemli. Biz çelik çomak biliriz. Golf bize göre çok yeni. Yeşillik bu sporun en önemli esprisi. Eskiden yeşillikler içinde oynardık. Ama şimdi yeşillikler arasında golf oynamak hiç de ucuz değil. Böyle bir tesisi Türk turizmine kazandıranlara teşekkür ediyorum. Kaya Grubu burada oynanan her oyun için 1 avroyu Tema Vakfına verecek. Bu para ağaçlandırma için harcanacak.''

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Kaya Eagles Golf Clubın açılışını Almanya'nın Bayern Münih Futbol Takımının Başkanı Alman Milli Futbol Takımının unutulmaz kaptanı Franz Beckanbauer ile birlikte yaptı ve Beckanbauer ile bir süre sohbet etti.

Bakan Yıldırım daha sonra, eline ilk kez aldığını söylediği golf sopasıyla topa vurdu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ELAZIĞ'DA UYGUN ADIM TEK SLOGAN

ERDOĞAN, BAKÜ'DE ERMENİSTAN'A YÜKLENDİ

"AMERİKA İRAN'A SALDIRAMAZ"
»  EMEKLİ PAŞALARA SUS GENELGESİ
»  SÜREYYA AYHAN YİNE DOPİNGLİ ÇIKTI,ATLETİZM HAYATI BİTTİ
»  YARIN SEÇİM OLSA OYUNUNU KİME VERİRSİNİZ?
»  KKTC'DE NÜFUS KAĞIDI TEMİZLİĞİ
»  "DAĞA GİDECEKLERSE DEFOLUP GİTSİNLER"
»  "DTP DAVASI AİHM'DEN DÖNER"
»  BANGLADEŞ'TE DOĞAL AFET, 1100 ÖLÜ, YÜZLERCE KAYIP
»  DTP'NİN KAPATILMASI İÇİN 'ŞOK' İDDİANAME!
»  'PİYANGO' CİNAYETİNDE KİRLİ ÇAMAŞIRLAR!..
»  6 SAATTE METREKAREYE 120 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
»  YAZICIOĞLU, DTP'LİLERE SERT ÇIKTI: "DEFOLUP GİTSİNLER!"
»  DTP'DEN KAPATMA DAVASINA İLGİNÇ TEPKİ!
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN DTP YORUMU!
»  PKK'LI TERÖRİSTLERİN ŞİFRELİ KONUŞMALARI ÇÖZÜLDÜ
»  İŞTE DTP'NİN KAPATILMA İDDİANAMESİ
»  PERİNÇEK: " KAPATMA DOĞRU VE İSABETLİ BİR KARAR"
»  İSTANBUL'A YAĞMUR BOMBASI ATILACAK
»  TERÖRİST BAŞI'NIN AVUKATIYLA İLGİLİ ŞOK İDDİA..!
»   BAKAN ŞAHİN, KAPATMA DAVASINI DEĞERLENDİRDİ
»  CHP: MEDYA PATRONLARI KAMU İHALELERİNE GİRMESİN
»  DTP HAKKINDA KAPATMA DAVASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.