Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜL: 'ABD'NİN DESTEĞİ OLMASADA OPERASYON YAPILACAKTI'
GÜL:  ABD NİN DESTEĞİ OLMASADA OPERASYON YAPILACAKTI
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin desteği olmasa da Türkiye'nin terör örgütüne karşı Kuzey Irak'a operasyon yapmakta kararlı olduğunu açıkladı
 
4.1.2008 - 08:04

Gül, ABD'nin terörle mücadele konusunda Türkiye'ye verdiği desteği değerlendirirken, "Böyle bir işbirliği olmasaydı da Türkiye, ne pahasına olursa olsun hakkını kullanacaktı. Türkiye, bu konuda çok kararlıydı. 'ABD işbirliği yapmıyor' diye oturacak hali yoktu. Maliyeti farklı olabilirdi. Türkiye, her şeyi göze almıştı. Önemli olan müttefikinizle iyi bir işbirliği yapabilmeniz. Karar verilmişti." dedi. Cumhurbaşkanı Gül, yeni anayasanın geniş katılımlı ve AB normlarına uygun olmasını isterken, Meclis'te hangi çoğunlukta kabul edilirse edilsin düzenlemeyi referanduma götürebileceğinin işaretini verdi: "Önemli yasalarda, halkın desteğinin bir kez daha teyit edilmesi gerektiğine inanıyorum." Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'ne çıktıktan sonra ilk kez bir canlı yayın programına katıldı. TRT'de Zafer Kiraz'ın sunduğu Zirveden Bakış programına konuk olan Gül, 5 gazetenin Ankara temsilcisinin sorularını cevapladı. Gül'ün gündeme ilişkin sorulara verdiği cevaplar özetle şöyle:

(Diyarbakır'daki patlamalarla ilgili) Terör kötü yüzünü bir kez daha gösterdi. Şehrin ortasında yaşanan olay, terörün çirkin yüzünü, gerçek yüzünü gösteriyor. Dünya bunu bir kez daha görecek ve teröre karşı müşterek hareket etmeye devam edecek. Teröre çok önemli darbe vurduğumuzu herkes biliyor. Türkiye'de bölücü terör bugün ortaya çıkmadı. Bu olaylar bir gecede bitmiyor. Önemli olan, bir devletin, halkıyla birlikte bir bütün olarak terörle mücadelede kararlılığı. İkincisi, terörün istismar edeceği ortamı ortadan kaldırmak. Silahlı mücadelenin yanında, sosyal ve ekonomik mücadelenin de yapılması gerekiyor. Daha önce birçok ekonomik ve sosyal tedbir alındı. Bölgede kararlılıkla uygulanıyor. Bunların neticelerini de Türkiye görmeye başladı. Terörün istismar edeceği topluluklar azalmaya başladı. İstanbul'da ve bazı illerimizdeki araç yakmalar bekleniyordu, önlemler de alındı. Çok sayıda tutuklama oldu. Bunun üstesinden gelinecek.

ABD, terörle mücadelede işbirliği yaptığımız bir ülke. Terör tırmanmaya başladığında işbirliği gecikti. ABD farkına vardı ki, bu konuda eksik yapıyorlar, yanlış yapıyorlar. Böyle bir işbirliği olmazsa Türkiye, ne pahasına olursa olsun hakkını kullanacaktı. Askerî planlama, askere bırakılmıştı. Bu kararlılık devam ederken, sadece silahlı mücadele ile terör örgütleri bitirilemiyor. Devletin bütün organları çok müthiş bir çalışma yaptı. Belki bazıları bunları görmek istemedi. Asker ve sivil hep birlikte çalıştık. Böyle bir çalışma söz konusu olmazsa Türkiye zaten başarılı olamaz.

2007 yılı Türkiye'de dolu dolu geçti. İç meselelerimizle uğraştık, enerjiyi içeriye sevk ettik. Yine de Türkiye meselelerini halletti, demokrasi olgunlaştı. 2008 hepimizi daha fazla meşgul edecek. AB yolunda siyasi reformlar bizi bekliyor. Türkiye, dış politika da sözü dinlenen bir güç ve çevresine istikrar yayan bir ülke olduğunu gösterdi. ABD ziyaretinde, sadece terör konusunu değil, bir çok konuyu ele alacağız. Orta Asya, Ortadoğu, Kafkasya ve enerji güvenliği ile ilgili konular var.

Bu arada programa katılacağı duyurulan Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Star Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve Sabah Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan hava muhalefetine takıldı.

Anayasa geniş katılımlı AB normlarında olmalı

Türkiye'de yeni bir anayasa yapmak bu sene ortaya atılan bir konu değil. 1980'den sonra hep konuşulmuştur. Benim herkese tavsiyem, ne kadar geniş katılım, ne kadar polemiklerden uzak bir çalışma olursa o kadar iyi olur. Türkiye, AB ile müzakerelere başlamış bir ülke. Türkiye'nin normları belli. Anayasanın, AB normlarına, kriterlerini uygun olması gerekir. Kim yazar önemli değil yazılmış metin önemli. Metin, Türkiye'yi hangi hedefe taşıyacaktır? Usul bazen esasın önüne geçiyor. Ne kadar açık fikirli davranılırsa sonunda o kadar çok faydalı olur. Türkiye'nin bütün enerjisini buna bağlamaması gerekir. Henüz bana ulaşmış bir taslak söz konusu değil. Ulaştığında fikirlerimi söylerim.

Ankara, Zaman



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


VATAN KURTARAN ALTIN PARSELLER

GÜL CANLI YAYINDA TERÖRÜ LANETLEDİ

BÜYÜKANIT, DİYARBAKIR'A GİDİYOR
»  İŞTE PATLAMADA YARALANANLARIN TAM LİSTESİ
»  SİGARA YASAĞI UYGULANABİLİR Mİ?
»  O.S.'IN YAŞLARINDA SAPMA AMERİKAN SKALASINDAN
»  GABAR HER GÜN BÖYLE TÜTÜYOR
»  BURSA VALİ'SİNE GÖRE KİMSE DEVLETTEN HESAP SORAMAZ
»  'AYDINLATILSIN'DEDİ
»  MECLİS'TE HER YERE KAMERA YERLEŞTİRİLECEK
»  DİYARBAKIR'DA ÖLENLERİN SAYISI 5'E YÜKSELDİ
»  SİGARA'YA YASAK TAMAM, AMA 18 AY SONRA!
»  "BU OLAYLAR BİZİM KARARLILIĞIMIZI ASLA GERİLETMEYECEK"
»  PATLAMA'DA 4 KİŞİ ÖLDÜ, 70'E YAKIN YARALI VAR
»  BAYKAL: "PATLAMA ÜZÜNTÜ VERİCİ"
»  DÜNYA BASINI PATLAMAYI FLASH HABER OLARAK DUYURDU
»  BBC: “DİYARBAKIR’DAKİ PATLAMANIN HEDEFİ ASKERİ ARAÇ
»  DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMADAN İLK GÖRÜNTÜLER
»  DİYARBAKIR'DA PATLAMA,
»  SİGARAYI BIRAKTIRMA İLACI MİLLETVEKİLİNİN KABUSU OLDU
»  DTP'Lİ ÜÇER:"GERİLLALARA OPERASYONA KARŞIYIZ"
»  MİLLİ PİYANGO, İŞÇİ EMEKLİSİNE VURDU
»  EYYY ORDU! İSLAMCILARI SİZ GETİRDİNİZ...
»  YAĞCI PROFESÖRÜN MASKESİ'Nİ REHA MUHTAR DÜŞÜRDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.