Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2218
EURO
37,4706
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.870,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜL,"TÜRK TARAFI ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI"
GÜL, TÜRK TARAFI ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kıbrıs'ta adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme ulaşılması için Türk tarafının üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğini söyledi
 
19.9.2007 - 01:08
 Gül, bununda artık uluslararası toplumda da kabul gören bir gerçek olduğunu, Kıbrıs Türk halkının referandumdaki yaklaşımının dünyadaki algılamayı değiştirdiğini açıkladı.

KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda biraraya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Cumhurbaşkanı Gül, ikili ve heyetler arası görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İki cumhurbaşkanının açıklamaları sırasında Başbakan Ferdi Sabit Soyer ile Bakanlar Kurulu üyeleri ve Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Gül'e eşlik eden heyet de hazır bulundu.
 
İlk olarak söz alan Talat, Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasından kısa süre sonra ilk ziyaretini KKTC'ye yapan Gül'ün büyük bir jestte bulunduğunu ve ziyaretin Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümünün yakalanması için çabalarına Türkiye Cumhuriyeti'nin açık bir desteği olduğunu söyledi.
 
Talat, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretini, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs'ta barışı, bir daha gerginlik yaşanmamasını arzulamasının ve buna destek vermesinin göstergesi' diye niteledi. Gül ve heyetiyle, hem Kıbrıs sorunu hem de diğer sorunlarla ilgili çok yararlı bir görüşme yaptıklarını ifade eden Talat, bu görüşmenin son olmayacağını ve derin çaplı çalışmaların süreceğini bildirdi.
 
Talat, davetlerine kısa sürede cevap verip, ziyaret etmesinden dolayı Gül'e teşekkür ettikyten sonra, "Kendilerinin her şart altında, koşullar ne olursa olsun bizlere yönelik desteğini yanımızda bulmak, bizleri daha da cesaretlendiriyor, güçlendiriyor. Kıbrıs'ta varlığını sonsuza kadar sürdürecek, yaşanan sorunu bir an önce çözmek için elinden gelen her çabayı ortaya koyan bir halk olarak, yolumuzun doğru olduğunu ve çabalarımızı bundan sonra da devam ettireceğimizi bir kez daha vurgulamamıza fırsat verdiği için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da dayanışmamızın devam edeceğinden emin olduğumuzu vurgulamak istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ise, cumhurbaşkanı seçilmesinin sonrasında ilk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştirmekten gurur ve memnuniyet duyduğunu belirtti. Gül, Talat'la Kıbrıs sorununun içinde bulunduğu aşamayı değerlendirdiklerini ve Türkiye'yle KKTC arasındaki dayanışma ile yakın işbirliğini daha da güçlendirmeye yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.
 
 "Adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme ulaşılması için Türk tarafının üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiği, artık uluslararası toplumda da kabul gören bir gerçektir" diyen Gül, Türk tarafının iyi niyetli ve çözümden yana yaklaşımını koruma azminde olduğunu vurguladı. Gül, Kıbrıs Türk halkının referandumdaki yaklaşımının, dünyada var olan 'Kıbrıs Türkleri'nin daima çözümsüzlükten yana olduğu' algılamasını değiştirdiğini söyledi.
 
KKTC'deki ekonomik ve demokratik gelişmelerden mutluluk duyduklarını belirten Gül, bu gelişmelerin adadaki iki ayrı gerçek, iki ayrı demokrasi, devlet, dil, din bulunduğunu da gösterdiğine işaret etti. BMöncülüğünde adanın gerçeklerini dikkate alarak kapsamlı bir çözümün bulunması yönünde Türkiye'nin destek vermeye devam edeceğini vurgulayan Gül, "KKTC'de son yıllarda gördüğümüz ekonomik gelişme, milli gelirin iki misli artması oldukça gurur vericidir. Bu yönde Türkiye üstüne düşen her türlü görevi yerine getirecektir ve Kıbrıs'taki Türk kardeşlerinin gerek güvenlik, gerek haklı davalarının savunulması, gerek ekonomik ihtiyaçlarının giderilmesi açısından daima yanında olacaktır. Bugün yaptığımız görüşmeler bu anlamda çok faydalı olmuştur. İnanıyorum ki; bir gün adada barış hakim olacaktır. Türkiye'nin vizyonu şudur; eğer kapsamlı bir çözüm bulunursa Kıbrıs'ın tamamı, Türkiye, Yunanistan, Doğu Akdeniz'le büyük bir işbirliği merkezi oluşturabilir. Doğu Akdeniz'i çok cazip bir alan haline getirir. Bu anlamda her türlü olumlu desteğimizi vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Gül, ilk ziyaretini KKTC'ye yapmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu ifade ederek, Kıbrıs Türk halkına Türk halkının sevgi ve selamlarını iletti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ALMAN POLİSİ BİR SOKAĞI TÜRK SABIKALILARA TESLİM ETTİ

TİMSAH'IN YUTTUĞU KOL YERİNE DİKİLECEK

DOKTOR'A İKİZ DOĞURTUN DAVASI
»  GÖK TAŞIYLA GELEN ESRARENGİZ HASTALIK
»  ÇERNOBİL SANTRALININ ÜZERİNE KORUYUCU KALKAN
»  PKK'LILARI ÖZEL HEYYET SORGULADI
»  İNGİLİZLER PARASININ DERDİNE DÜŞTÜ
»  DÜNYANIN EN BÜYÜK YOLCU GEMİSİ
»  IRAK'TA OKULLAR KAN'LA AÇILDI
»  ZEMZEM SUYUNUN ESRARI ÇÖZÜLEMİYOR
»  EL KAİDE'DEN TOPLUKATLİAM ÇAĞRISI
»  FT:" ASKERLER GÜL'DEN MUTSUZ"
»  İNTERNET AĞIR SUÇLARDAN OLDU
»  İSRAİL VE AMERİKA BAYRAKLARI ÇİĞNENEN FUAR
»  BARZANİ IRAK'IN PARÇALANMASINDAN YANA
»  FRANSA'DAN NÜKLEER FELEKET SENARYOSU
»  RAMAZAN TOPUNU YAHUDİ BAŞKAN ATEŞLEDİ
»  SAMURAY KILICI KURŞUNU İKİYE BÖLDÜ
»  YUNANİSTAN'DA SEÇİMİN GALİBİ KARAMANLİS GİBİ
»  IRAK SAVAŞINDA AMERİKA OLUK GİBİ KAN AKITMIŞ
»  DÜŞEN UÇAKTAKİ 78 YABANCIDAN 25'İ KURTARILDI
»  BEYAZSARAY'I SARSAN AÇIKLAMA
»  UÇAK, 128 YOLCUSUYLA PİSTE ÇAKILDI
»  SUDAN'DA PERİLİ EV SALGINI BAŞLADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.