Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2076
EURO
37,9004
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.927,310
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜRCİSTAN,GÜNEY OSETYA'NIN TAMAMINI ELE GEÇİRDİ
GÜRCİSTAN,GÜNEY OSETYA NIN TAMAMINI ELE GEÇİRDİ
 
Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, "Güney Osetya bölgesini yüksek kesimdeki Cava kenti dışında tamamen denetim altına aldık" dedi.
 
8.8.2008 - 22:55

Saakaşvili, ulusa sesleniş konuşmasında, Gürcü birliklerinin TSİ 20.00 itibari ile Güney Osetya bölgesini yüksek kesimdeki Cava kenti dışında denetim altına aldığını kaydetti.
Mihail Saakaşvili, Güney Osetya'daki çatışmalarda şu ana kadar aralarında Gürcü askerlerinin de bulunduğu 30 kişinin yaralandığını belirtti.
Rusya'nın, gün içinde Tshinvali ve çevresini bombardımana tuttuğunu söyleyen Saakaşvili, Gürcü askerlerinin büyük kahramanlık gösterdiğini ifade etti.
Bu arada, Rus kaynakları, Güney Osetya'nın lideri Eduard Kokoeti'nin Cava kentinde gizlendiğini iddia etti.
Güney Osetya'nın lideri Eduard Kokoeti, Gürcü askeri birliklerinin saldırısında yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.
Kokoeti, Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, "Tshinvali'de ölenler arasında yüzlerce sivil var. Bu Gürcistan'ın Osetya halkına karşı üçüncü soykırımı. Asıl katil (Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail) Saakaşvili'dir" görüşünü savundu.
Başkent Tshinvali'de Gürcistan'a karşı direnişin giderek arttığını belirten Kokoeti, 4 Gürcü tankının imha edildiğini kaydetti.
Kokoeti, , "Son trajik olaylar Güney Osetya'nın bağımsızlığını n tanınmasının son adımı olmalıdır. Güney Osetya'nın bağıms ızlığının yakın gelecekte tanınacağına eminim" diye konuştu.
Güney Osetya'nın bir yetkilisi, Gürcü askerlerinin dün gece yarısı başlattığı saldırıda binden fazla kişinin öldüğünü iddia etti.
Teymuraz Kasaev, Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Bize ulaşan bilgiye göre, Tshinvali'nin gece boyunca bombalanması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Kayıpların sayısı binden fazla" diye konuştu.
Güney Osetyalı yetkili, Gürcü birliklerinin bombardımanında Tshinvali'deki birçok bölgenin de "yerle bir olduğunu" sözlerine ekledi.
Bu arada Çin'de bulunan ABD Başkanı George W. Bush ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in, Gürcistan ve Güney Osetya'da tırmanan çatışmalarla ilgili görüştükleri bildirildi.
Beyaz Saray Sözcüsü Gordon Johndroe, "ABD Başkanı ve Putin, durumu tartıştılar" dedi. Johndroe, liderlerin görüşmesiyle ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Bush ile Gürcistan hakkında konuştuğunu kaydetmişti.
Bush ve Putin'in, konuk liderler için verilen yemekten önce bir araya geldikleri belirtiliyor.
Rusya'nın Güney Osetya'daki barış gücü askerlerine destek için gönderdiği Rus zırhlı araçlarının Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'ye girdiği bildirildi.
Güney Osetya Basın Merkezinin internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Rus zırhlı araçları Tshinvali'nin kuzey bölümünden kente girdi" denildi.
Açıklamada, görgü tanıklarının, Rus zırhlı araçlarının kente girmesinin ardından Gürcü askerlerinin işgal ettiği yerlerden geri çekildiğini söylediği kaydedildi.
Bu arada Rusya'nın Gürcistan ile hava bağlantısını yarından itibaren keseceği bildirildi.
Rusya Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bu gece yarı sından sonra Rusya Federasyonu Gürcistan ile hava iletişimini kesecek" denildi.
Rus savaş uçaklarının Gürc ü hava üssü Marneuli'yi bombardımanında 3 askerin öldüğü bildirildi.
Gürcistan İçişleri Bakanı sözcüsü Şota Utiaş vili, başkent Tiflis'e 40 kilometre mesafedeki üssü bombalaması sonucu 3 askerin hayatını kaybettiğini söyledi.
Utiaşvili, Rusların bombaladığı diğer üs Vaziani'de ise kayıp olmadığını ifade etti.
Gürcü birliklerinin, tek yanlı bağı msızlık ilan eden Güney Osetya bölgesinde başlattığı kapsamlı askeri harekat davam ederken, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te hayat akışı normal şekilde sürüyor.
Tiflis sakinleri, ülkede 1990'lı yılların başından bugüne kadar birçok kez iç savaş yaşandığı nı, bu tür askeri operasyonlara ilk kez tanık olmadıklarını belirttiler.
Tiflis'te halk, normal günlük yaşamını devam ettirirken, bir taraftan da başkente yaklaşık 150 kilometre mesafedeki Güney Osetya bölgesinde yaşanan sıcak çatışma haberlerini yakından takip ediyor.
Tiflis'te, şu ana kadar zaman zaman meydana gelen elektrik kesintileri dışında gıda, yakıt ve benzeri ihtiyaç maddelerinin karşılanmasında herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"1. ORDU YAZISININ ÜZERİNİ NEDEN KAPATALIM"

DETONE SESLİ MÜEZZİN ALARMI!

ERDOĞAN:" PUTİN VE SAAKAŞVİLİ'Yİ ARAYACAĞIZ"
»  GÜRCİSTAN'IN İSTEDİĞİ YARDIMI VERMEYE BAŞLADIK
»  ERKENEKON İDDİANAMESİ DEVLET SIRRI FALAN BIRAKMADI
»  KIŞLAYA SALDIRIYI YENİ BİR ÖRGÜT ÜSTLENDİ
»  CHP- ASKER GERİLİMİNDE YUMUŞAMA
»  GÜRCİSTAN 4 SAVAŞ UÇAĞINI DÜŞÜRDÜK
»  ERGENEKON DOSYASI GİZLİ TANIKLARI KENDİSİ İFŞA ETTİ.
»  ERDOĞAN:"UMARIM ATEŞKES TEMİN EDİLİR"
»  ERDOĞAN, HAYAT FELSEFESİNİ YAZDI
»  THE ECONOMİST'TEN ÇARPIÇI BAŞBUĞ YORUMU
»  MECLİS'İN SAĞLIK FATURASI KABARIK
»  BAHÇELİ, ERCİYES KURULTAYINI NEDEN İPTAL ETTİ?
»  YENİ ŞAFAK, STAR VE ZAMAN'A AMBARGO KALKIYOR
»  KARAKUTU BULDUK, GAYRİMENKUL ZENGİNİ ÇIKTI
»  RESMİ BELGELERLE EN AZILI İŞKENCECİLER AÇIKLANDI!
»  BAKAN ÇELİK.GAY HAHAM'IN MAAŞINA AÇIKLIK GETİRDİ.
»  AKP GRUBUNDAKİ GİZLİ KAMERA GİZLİ DEĞİLMİŞ
»  AKP GRUP SALONUNDA GİZLİ KAMERA BULUNDU İDDİASI
»  POLİS'TEN GARİP AÇIKLAMA!
»  KENEYİ GÖREN HEMŞİRE ÇILDIRDI
»  GÜLEN'DE ERGENEKONDAN NASİBİNİ ALDI
»  ÜÇ EŞLİ KOCA HUKUKA UYGUN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.