Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HAİNLERDEN, 'ESİR ASKERLERİ VURURUZ' TEHDİDİ
HAİNLERDEN,  ESİR ASKERLERİ VURURUZ  TEHDİDİ
 
Bölücü terör örgütünün sitesinde teröristler çevreci görüntüler çizerken, Türkiye'nin bombardıman yapması halinde 8 Mehmetçiği de vurabileceği tehdini savuruyor..
 
27.10.2007 - 11:27

Roj TV gündüz kuşağı... Fragman dönüyor; bir PKK'lının görüntüleri akıyor, fidan dikmiş terörist, avucuna aldığı suyu bitkinin köküne döküyor. O derece hassas yani, ağaca, doğaya falan şefkat besleyen bir sevgi kelebeği, duygu pıtırcığı, bir güzellik insanı modunda. Fragmandaki teröristin avuçlarında taşıdığının bu ülkedeki barışın köküne dökülecek kibrit suyu olduğu benzetmesi yapmanız için, yeterince alegorik malzeme sunmuşlar aslında diye düşünürken…

Canlı yayın başlıyor. Sunucunun “Güney Kürdistan” diye bahsettiği Kuzey Irak'a kaçırılan 8 askerin yakınlarıyla telefon görüşmeleri alıyor sırayı. Askerlerin amcası, amcaoğulları, akrabaları Diyarbakır'dan Şanlıurfa'dan canlı yayına bağlanıyor. “Ordu Kuzey Irak'ı vurmasın, barışı bozmasın” diyorlar ağız birliği etmişçesine. Çocuklarını esir tutanlara değil de, ülkesinin sınırlarını korumaya çalışanlara ateş püskürüyorlar her nasılsa.

Roj'un sunucusu, örtük tehdidiyle tamamlıyor manzarayı; “Toplarla dövdükleri yerlerde kaçırılan Türk askerleri de olabilir, bunu da bilsinler.” “Vurmayın yoksa 'yanlışlıkla' sizin kendi askerleriniz ölebilir” demeye getiriyor. Ve fakat kaçırılan askerlerin yakınlarından biri bile, “Siz kaçırdınız çocuklarımızı, siz öldürdünüz onların omuz omuza yürüdüğü arkadaşlarını, kime barış havariliği yapıyorsunuz, geri verin oğullarımızı” demiyor işte.

“Tehdit edildikleri için böyle konuşuyor olabilirler mi?”, “Yoksa çocukları PKK'nın elinde olduğu için bunu yapmak zorunda mı hissettiler acaba?”, “Sebep buysa, bu durum o vatandaşların TC Devleti'nden ümidi kestiği ve oğullarını yeniden canlı görebilmek için PKK ve Roj TV'den medet umma noktasına kadar gelecek denli çaresiz hissettiklerini göstermez mi?”, “Devlete güvensizliğin insanı PKK'yı terminolojisine sığınma düzlemine getirebilir mi?” soruları kuyruğu birbirine değmeyen kırk tilki gibi zihinde cirit atıyor düşünceli düşünceli.

Kürt vatandaşların tamamını potansiyel terörist adayı olarak kodlamaya teşne resmi devlet söylemi sırıtıyor beri yandan. Orada yaşayan, yoksulluktan öleyazan, açlıktan nefesi kokan, hizmet yerine tokat alan insanlara iş götürmemenin, refah götürmemenin, insanlık götürmemenin, etnik milliyetçiliğin aşırı ve azılı eylemlerine verimli bir zemin sağlamak anlamına geldiğini ama bilerek, ama bilmeden ıskalamış bu söylemin 'kaos'a yaptığı ve mütevazı olmak bir yana, gayet muazzam görünen katkılar alıyor sırayı.

“Biraz deştiğinizde her Kürdün içinde 'Kürt Devleti özlemi'nin tohum halinde bulunduğunu göreceksiniz”cilerin, bugünkü toplumsal tepkileri bahane ederek, o tohumun dallanıp budaklanmasını hızlandıran “Saldırın yiğitler, koman, bırakmayın” şeklinde formüle edilmiş düşmanlık tohumları geliyor ardından. Bu topluma 'acını yaşama' denmez, böylesi bir infial ortamında 'operasyon yapılmaz' demek de akıntıya kürek çekmek anlamına geleceğinden doğal yollarla etki gücünü, realitesini kaybetmiş bir öneridir, hatta artık kabaran öfkeyi dindirmenin tek seçeneğidir bile.

Ama pardon yani, en çok çığıranlara da sormak isterim: 23 yılda 24 operasyonun çözemediğini 25. operasyon bir abra kadabrayla mı çözecek? Büyük bir savaşsa istenen, isteyicilerin gözü kaç Türk askerinin na'şıyla doyacak?

Türkiye, evinin camına bayrak asmakla, caddeleri boydan boya kapatarak PKK'ya duyduğu nefreti açığa çıkarmakta, öfkesini boşaltmakta, şehitlerine yas tutmakta haklı. Bu önü alınamaz gibi görünen infial halinin, oy kaygısı olan hiçbir hükümetin kayıtsız kalamayacağı bir şekilde 'operasyon'u şart koştuğu da doğru.

Ve fakat, şimdi aksi sedası en çok Hürriyet sütunlarından duyulan 'Ordu Kuzey Irak'a, topyekun savaş' diye bağıran, hop oturup hop kalkanlar, vakt-i zamanında 'Güneydoğu'yu adam etme' yolundaki eylemleri, 'Orada olan bitenlere bir bakalım, bu insanlar neler istiyor bir anlayalım' söylemlerini 'işbirlikçi' ilan ettikleri için, haksız.

Gabar'daki katliamın hemen ardından Şemdinli ve Hakkari'de yapılan sokak röp.lerini vermişti TV. Türkçe'yi yarı konuşan-yarı konuşamayan kürdün dert ettiği tek şey, sınır kapısı kapatılırsa gelirlerinin yokolması ihtimaliydi. “Askerlerimiz öldü” cümlesine “işsiziz” diye mukabele etmişti adam, “açız”.

Roj, hakikaten çok sinir bozucu. Asabı biranda yerle yeksan ederek, öfkenin dehlizlerine düşmenize sebep olacak kadar yalancı. Utanmazca riyakar. Bir umutla kendisinden beklenen demokratik yaklaşımları sergileyemeyen, PKK'ya terörist bile diyemeyen DTP de fos çıkmıştır, burası da kesindir.

Ve fakat şunu da teslim edelim ki, Kürtler sözkonusu olduğunda bugüne dek getirilen 'hepsi kafası koparılacak hain pislikler' eğiliminin ve uygulamalarının bizzat kendisi de 'vatanın bölünmesi isteklerine zemin hazırlamak' değirmenine su taşımıştır.

Bugün –operasyonun yeterli gelmediği 24 kez denenmesinden anlaşılmıştır, dolayısıyla asıl istenen topyekün bir savaştır- Irak'la, karşımıza çıkarsa ABD ile, olmadı İran'la kıran kırana bir savaş isteyebilen muktedirlerin samimiyet testi, oğullarını oraya göndermek olmalıdır. Bakalım ateşin düştüğü yeri yaktığı doğru mudur? [email protected] (Yeni Şafak)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAHÇELİ, ÜLKÜ OCAKLARINI UYARDI

ERDOĞAN'DAN VEKİL-GÜREŞÇİ HAMZA'YA OLİMPİYAT NASİHATI

"TÜRBAN YASAĞININ REFERANSI DEĞİŞMEZ"
»  ŞEHİDİN KALP ATIŞLARI
»  KAZ DAĞLARININ KALBİNİ SÖKMEK İÇİN AÇILAN TÜNEL
»  KAZ DAĞI ALTINLARI MADENCİLERİ VURDU
»  BARZANİYİ SUSTURACAK KİMSE YOK MU?
»  TAZİYE SKANDALINA İÇİŞLERİ'NDEN ÖZÜR
»  İŞTE IRAK TARAFININ SUNDUĞU ÖNERİ: PKK SİYASALLAŞSIN
»  SON İKİ GÜNDE ÜÇ ÇATIŞMA ÇIKTI
»  IRAK'A HABİRE LİSTE VERİYORUZ. AMA SONUÇ YOK
»  ABD'YE GİTMEDEN DE VURABİLİRİZ
»  ANKARA'DA FİYASKO GÖRÜŞME
»  ''BAŞBAKAN'IN ABD ZİYARETİNİ BEKLİYORUZ''
»  IRAK'IN ÖNERİLERİ ANKARA'YI TATMİN ETMEDİ
»  BÖYLE PROTESTO GÖRÜLMEDİ
»  IRAK'A SON ŞANS TOPLANTISI
»  LEYLA ZANA'DAN ÇİLEDEN ÇIKARACAK SÖZLER
»  SAYGI ÖZTÜRK, YARIN TÜYAP'TA KİTAPLARINI İMZALIYOR
»  CHP, REFERANDUMUN İPTALİNİ İSTEDİ
»  KORUCULAR DİNLEMEYE TAKILDI
»  "BARZANİ, İMRALI'YA KONURSA PKK BİTER"
»  DTP'Lİ: TÜRK PKK'YI KINAMAK BİZİ HALKTAN KOPARIR
»  "PKK İÇİN, PEŞMERGEYİ KANDİL'E GÖNDEREMEYİZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.