Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1044
EURO
38,1308
IMKB
9.996,000
ALTIN
2.859,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HAKAN ŞÜKÜR, KİT KOMİSYONU GÜNDEMİNDE
HAKAN ŞÜKÜR, KİT KOMİSYONU GÜNDEMİNDE
 
TRTnin 2006 hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu sert tartışmalara sahne oldu. Toplantıda Hakan Şükür'ün TRT ile anlaştığı iddiaları da tartışıldı.
 
12.11.2008 - 22:55
AKP ve CHP milletvekilleri arasında 'terbiyesiz adam' gerginliğinin yaşandığı komisyonda CHP milletvekilleri, Komisyon Başkanı Ünal Kacır'a da sert tepki gösterdi.

Toplantıda Hakan Şükür'ün yüksek bir ücret karşılığı TRT ile anlaştığı iddialarını cevaplayan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "Gerekirse Hakan Şükür'ü de alacağız. Nasıl birileri de Rıdvan Dilmen'i alıyorsa, yüksek paralar ödüyorsa" dedi.

TBMM KİT Komisyonu, TRT Genel Müdürlüğü'nün 2006 hesaplarının denetimi için AKP İstanbul Milletvekili Ünal Kacır başkanlığında toplandı. Tansiyonun sık sık yükseldiği toplantıda CHP ve AKP milletvekilleri arasında kavgaya varan tartışmalar yaşandı. CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, TRT Genel Müdürü Şahin'in, yaptığı konuşmada tekelleşmeden bahsederek medyada hangi tekelleşmeyi kastettiğini sordu. Bunun üzerine Koçal'a laf atan AKP komisyon üyeleri, CHP'nin, Doğan grubunun avukatlığını yaptığını savundu. AKP Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, "Ergenekon'un avukatlığı yetmedi şimdi de Doğan'ın avukatlığını yapıyorsunuz' diye konuştu. AKP Nevşehir Milletvekili Rıtvan Köybaşı ise Koçol'a, 'Doğan grubuyla ortak hareket ediyorsunuz' suçlamasını yöneltti. CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer'e sert tepki göstererek, "Laf atıp duruyorsun, ne terbiyesiz adamsın" diye bağırdı. Köybaşı ise Özer'e, "Lafını geri al, sensin terbiyesiz" karşılığını vedi.

Tartışmanın uzaması üzerine araya giren Komisyon Başkanı Ünal Kacır, CHP'li komisyon üyelerini, 'Şurada birkaç televizyon kanalı görünce heyecanlanmayın' diyerek uyardı. Kacır'ın sözlerine CHP'li Koçal, "Bu komisyonu bu hale getiren sizsiniz. Bir laf söylüyorsunuz, insanın kimyasını bozuyorsunuz" sözleriyle cevap verdi. Kacır ise Koçal'a, "Ali bey ayıp ediyorsunuz" karşılığını verdi. CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok da geçen hafta BOTAŞ'ın görüşmelerinde medya olmadığını ancak aynı tartışmaların yine yaşandığını hatırlattı. Tartışmaların son bulmaması üzerine Komisyon Başkanı Kacır, toplantıya ara verdi.

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ KOÇAL: "ŞOV YAPMIYORUZ, VATANDAŞIN HAKKINI SAVUNUYORUZ"

Aranın ardından toplantı yeniden başladığında ise bu kez kameramanların görev yapacakları yere ilişkin tartışmalar yaşandı. Kacır, stenografların görevlerini yapamadıklarını belirterek kameramanların salonun yan taraflarından çekim yapmasını istedi. CHP'li üyeler ise basın mensuplarının istedikleri gibi görev yapabileceklerini belirtti. CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, kameramanlar yerlerine geçmediği için toplantıyı başlatmayan Komisyon Başkanı Kacır'a bağırmaya başladı. Kacır'ın, seviyeli olmasını istemesi üzerine ise Ekici, "Senin seviyen mi kalmış ki. Sen bu işi yönetemeyecek bir insansın. Basını dışarı çıkarmak istiyorsun" diye konuştu. Zonguldak Milletvekili Koçal ise, "Biz şov yapmıyoruz. Biz heyecanlanmıyoruz. Biz vatandaşın hakkını, hukukunu savunmaya gayret ediyoruz" dedi.

Tartışmaların son bulmasının ardından komisyon üyelerinin konuşmalarına geçildi. Komisyonun CHP'li üyeleri, TRT'de son dönemde büyük bir kadrolaşma hareketinin başladığını belirterek, TRT yayınlarında muhalefete yer verilmediğini savundu. CHP'li komisyon üyeleri, TRT'de program yapmaya başlayan isimlerin, Fettullah Gülen'e yakın isimler olduğunu öne sürdü. CHP Bursa Milletvekili Özer, Hakan Şükür'le bir anlaşma yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa Hakan Şükür'e ne kadar para ödeneceğini sordu.

"184 PROGRAMIN 180'İ KONUŞULMUYOR"

CHP milletvekillerinin eleştiri ve sorularına cevap veren TRT Genel Müdürü Şahin, Pekin Olimpiyat Oyunlarına BBC'nin 550, CNN'nin 500 kişiyle geldiğini, TRT'nin ise 50 kişiyle 24 saat yayın yaptığını anlattı. 50 kişiyle hata yapılabileceğini ancak bunun eleştirilmemesi gerektiğini kaydeden Şahin, "Benim isyanım buna" diye konuştu. Yapılan eleştirilerden gereken dersleri almaya çalışacaklarını ifade eden Şahin, bugüne kadar hiçbir dönemde, hiçbir TRT Genel Müdürü'nün, kimseye yaranamadığını vurguladı. TRT'nin yayınlarında iktidar partisine ne kadar süre ayrılmış, muhalefet partilerine ne kadar süre ayrılmış bunların saniye saniye ellerinde olduğunu belirten Şahin, kamu yayıncısı olarak buna dikkat etmek zorunda olduklarını ifade etti. Program yapan isimlerin eleştirildiğine işaret eden Şahin, bugüne kadar iktidar yanlısı gibi görülen Fehmi Koru'nun şimdi Başbakan Erdoğan tarafından eleştirildiğini hatırlattı. Şahin, "Biz göreve geldikten sonra 180 program koyduk ama bunların 180'i konuşulmuyor, 4 tanesi konuşuluyor" diye konuştu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın makamını 3 defa bizzat ziyaret ettiğini ve programa davet ettiğini anlatan Şahin, Baykal'ın bu davetlere olumlu cevap vermediğini söyledi. Şahin, çeşitli programlara davet edilen 13 CHP milletvekilinin de gelmediğini belirterek, "Onlar gelmedi diye programı mı iptal edeceğim" şeklinde konuştu.

TRT'DE 24 SAAT MÜZİK YAYINI YAPACAK MÜZİK KANALI KURULACAK

TRT'nin bir devlet televizyonu olmadığını, kamu yayıncılığı yapan bir televizyon olduğunu belirten Şahin, devlet televiyonlarının Avrupa Yayın Birliği'ne üye olamadığına işaret etti. TRT'te çalışan sanatçıların başka yere kaydırılmasının sözkonusu olmadığını kaydeden Şahin, bir Bakanlar Kurulu kararı ile TRT'te görevli sanatçı ve spikerlerin dışarda da çalışabilmelerine imkan sağlandığını, bu yolla hem kurumun para kazandığını, hemde bu sanatçıların ceplerine biraz daha para girdiğini söyledi. Şahin, TRT'te bir müzik kanalı kurup 24 saat kaliteli müzik yayını yapmayı da hedeflediklerini belirtti.

Göreve geldikleri günden bu yana TRT'de 245 kişinin işe alındığını ifade eden Şahin, bunların büyük bölümünün kadrosu bulunmayan kurum çalışanları olduğunu belirtti. TRT'de makbuzla çalışan insanlar olduğunu tespit ettiklerini belirten Şahin, "TRT'deki personel rejimini bir düzene oturtmaya çalışırken kadrolaşma suçlamalarıyla karşı karşıya kalmayı anlamıyorum. Herşeyi hukuka uygun yaptığımız için rahatsızlık duymuyoruz. Hesap vermeye burada da, başka mercilerde de hazırım" dedi.

TRT'nin bir çocuk kanalı açtığını, Kürtçe ve Arapça kanalla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Şahin, önümüzdeki Nevruz günü tüm Orta Asya ülkelerinin kanalı olacak TRT Türk'ün de açılışını yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Kadrolaşma iddialarını hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini vurgulayan Şahin, "Böyle olsa bölge müdürlüklerini kapatmaz, 480 müdürlük kadrosunu 250'ye indirmezdik" diye konuştu. Özel televizyonların 180-200 kişiyle çalıştığına işaret eden Şahin, bunların yüzde 80'ninin yayıncı olduğunu belirtti. Şahin, TRT çalışanlarının ise yüzde 60'ının idari personelden oluştuğunu belirtti. Şahin, şu anda kuruma sadece yayıncı aldıklarını, bundan sonra idari personel almayacaklarını açıkladı.

"KÜRTÇE KANAL İÇİN İBRAHİM TATLISES'İ DÜŞÜNÜYORDUK, ÜCRETİNİ AÇIKLAYINCA BİTİRDİK"

Ünlü futbolcu Hakan Şükür'ün TRT'de yorumcu olarak çalışacağı tartışmalarına da işaret eden Şahin, Hakan Şükür'le bizzat görüştüğünü ve televizyona davet ettiğini ancak gösterdiği hassasiyet dolayısıyla ne para konusunu görüştüklerini, ne de Hakan Şükür'le anlaşma yaptıklarını söyledi. Şahin şunları kaydetti: "Belli kesim TRT'nin güçlenmesini istemediği için sanki Hakan Şükür'e belli bir miktar para verilmiş, anlaşma sağlanmış gibi 'bu ne anlar spordan' diye eleştirildik. Aynı şey İbrahim Tatlıses'le ilgili de oldu. Kürtçe kanal için yaptığımız anlaşma gereği 'belki kullanırız' düşüncesiyle İbrahim Tatlıses'i alacaktık. Ama hemen onu bir televizyon programına çıkardılar. 'Şu kadar ücret alıyormuşsun' dediler. O da ücretini açıkladı. Dedim ki 'bitti kardeşim, nasıl ben açıklamıyorsam siz de açıklamamak durumundaydınız'. Anlaşma yapmamıştık. Bitirdik. TRT varsın böyle sıradan bir kanal olsun. Ne Hakan Şükür'le anlaşsın, ne öbürüyle. Biz bunu yapmayacağız. Gerekirse Hakan Şükür'ü de alacağız. Nasıl birileri de Rıdvan Dilmen'i alıyorsa, yüksek paralar ödüyorsa. Ama tüyü bitmemiş yetimin hakkını da gözetmek zorundayız. TRT'de bunu gözeteceğim."

Şahin, TRT'de program yapan ve programa çıkan isimlerin büyük kısmının sosyal demokrat olduğunu açıkladı. Telekom Yönetim Kurulu'nda bulunmasının eleştirildiğini hatırlatan Şahin, Telekom Yönetim Kurulu üyeliği görevi nedeniyle ücret aldığını ama bunun dışında aldığı bir ücret bulunmadığını ifade etti. Şahin, "Bu Genel Kurul'da da gündeme geldi, ben tazminat davası açtım. Zaman zaman eşim bile inanmıyor, 'sen 50 bin doları nereye götürüyorsun' diyor. Bu kadar acı bir suçlama olabilir mi?" ifadelerini kullandı. Şahin, Telekom Yönetim Kurulu'nda olması dolayısıyla TRT'ye kazandırdığı çok ciddi rakamlar olduğunu da dile getirdi


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'DEN, GÜNAY'A "SON CELLAT" SORUSU

YÜKSEK YARGI CİNSEL SUÇTA CEZA ARTTIRIMINI GÖRÜŞECEK

DİNK, RAPORU "YENİDEN SORUŞTURMA" DİYOR
»  DTP ESKİ GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ,RESMEN TERÖRİST
»  TÜRK-İTALYAN HÜKÜMETLERİ ZİRVE AÇIKLAMASI
»  TOKİ'YE KARAKOLLARI YAPMA GÖREVİ
»  AHMET TÜRK'E FEZLEKE ŞOKU
»  POLİSE DAĞITILACAK DEMİR JOPLAR İÇİN İLGİNÇ BAHANE
»  EN FAZLA PARA GÜL, DÖNEMİNDE HARCANDI
»  "YOKTAN VAR EDİLEN ÜLKEYİ, VARDAN YOK EDİYORLAR"
»  KORSANLAR, TÜRK GEMİSİ KAÇIRDI
»  DOĞU'DAKİ OLAYLARIN SORUMLUSU ERGENEKON MU?
»  12 MİLYAR DOLARLIK TELEKULAK SKANDALI
»  YIKIM MÜTEAHHİTLERİ
»  -"SAVCILARA TALİMAT VERME YETKİSİNİ KALDIRDIK
»  KILIÇ'A ,DTP'DEN "MEYVEYİ OLGUNLAŞTIRALIM" TEKLİFİ
»  600 YTL İÇİN HASTANE'DE REHİN KALDI!
»  SON İSTİKLAL GAZİSİNE TBMM'DE TÖREN...
»  FLAŞ..FLAŞ.. AİHM'DEN MİLYONLARCA MEMURA MÜJDE
»  SİYASET SAHNESİNDE YENİ BİR PARTİ
»  İÇANADOLU'DA KORKUTAN DEPREMLER
»  ERDOĞAN'DAN OBAMA'YA TAVSİYELER
»  ÇANKAYA KÖŞK'ÜNE ÖZEL ZIRH
»  TETİŞ KURULU, DİNK RAPORUNU YAZDI, FATURAYI KESTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.