Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2086
EURO
37,8648
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.936,180
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HAPİS CEZALARINI DUYAN SANIKLAR BAYILDI
HAPİS CEZALARINI DUYAN SANIKLAR BAYILDI
 
Tekel cinayeti davasında 3 sanığa ömürboyu, 3 sanığa da 36'şar yıl ceza verildiği kararı okununca üç sanık dayanamayıp bayıldı.
 
30.11.2006 - 03:15

Sakarya'da Tekel'e ait sigaraları boşalttıkları TIR'ın içindeki 2 sürücüsüyle birlikte yakarak öldürdükleri, İstanbul'da da bir kişiyi otomobiliyle yakarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 6 sanıktan 3'üne, 5 yıl süreyle geceli gündüzlü hücrede tecrit olmak üzere ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verildi. Diğer 3 sanık ise 36'şar yıla mahkum oldu. Ömürboyu hapis cezasını duyan 3 sanık duruşma salonunda bayıldı.

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar İsmail Ozan Tatay, Hacı Tatay (46), İlyas Tatay (40), Cengiz Bayrak (43), Hasret Ünsal (51), Muharrem Gültekin (36) ve sanık avukatı Turgay Özcan ile öldürülen Mehmet Akkoç'un eşi Fatma Akkoç, avukatı Muhsin Pehlivanoğlu, Tekel Sigara Pazarlama ve Dağıtım AŞ'nin avukatı Ferhat Konbay katıldı.

Duruşmada, mahkeme heyeti esas kararla ilgili olarak sanıklara son sözlerini sordu. Sanıklardan İsmail Ozan Tatay, kendisinin olayla hiçbir ilgisinin bulunmadığını ve öldürülen kişilerle tanıkları daha önce hiç görmediğini öne sürerek, tanıkların mahkeme huzurunda kendisini teşhis etmelerini istedi. İsmail Ozan Tatay 24 aydır cezaevinde bulunduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

Diğer sanık Hasret Ünsal ise işlediği suçtan dolayı pişman olduğunu söyleyerek mahkemenin vereceği karara saygılı olacağını söyledi.

Mahkeme heyeti sanıkların son sözlerini sorduktan sonra karar için 10 dakika ara verdi. Ara bitiminde devam edilen celsede mahkeme heyeti kararını açıkladı.

3 SANIK BAYILDI
Buna göre mahkeme heyeti sanıklardan Cengiz Bayrak, İlyas Tatay ile Hasret Ünsal'ı `Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, bu amaçla adam öldürmek, yağma ve gasp, kamu malına zarar vermek' suçlarından ayrı ayrı `5 yıl geceli gündüzlü bir hücrede tecrit edilmek suretiyle ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına mahkum etti. Ayrıca üç sanığa 440'ar YTL para cezası verildi.

Mahkeme heyeti diğer sanıklar İsmail Ozan Tatay, Hacı Tatay ile Muharrem Gültekin'in de ayrı ayrı 36'şar yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Ömürboyu hapis cezasını duyan üç sanık karar sonrasında duruşma salonundaki sanık kürsüsüne yığılıp kaldı. Karar Yargıtay tarafından onanmasından sonra kesinlesecek.

KORKUNÇ CİNAYET
TEM Otoyolu Adapazarı Alancuma mevkinde 22 Aralık 2004'te meydana gelen olayda, Tekel'in İzmir Başmüdürlüğü'ne ait 34 VDN 79 plakalı TIR, içindeki sigaralar çalındıktan sonra sürücüleri Ufuk Tuna ve Mehmet Akkoç ile birlikte yakılmıştı. Bu olaydan 2 gün sonra da, katillerin borç karşılığı tehditle köstebek olarak kullandıkları iddia edilen ve Tekel'de çalışan Emrah Demir'i de İstanbul Büyükçekmece'de öldürüldükten sonra otomobiliyle yakmışlardı. Olayın ardından jandarma 14 kişiyi yakalamış bu sanıklardan 6'sı hakkında `Crüm işlemek için teşekkül oluşturmak, adam öldürmek, yağma, kamu malına zarar vermek ve ruhsatsız silah taşımak' suçlarından dava açılmıştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YUNANİSTAN'DA BİR TÜRK, 67 KİLO EROİNLE YAKALANDI

GÜVENLİK ŞİRKETİNDE SİLAHLAR PATLADI

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI BAHÇESİNE POŞET ATTI
»  ADLİYE'DE EŞEK ETİ'NE BERAAT
»  2 AY SONRA EVE GİTTİ KARISINI BAŞKASIYLA YAKALADI
»  TECAVÜZ MAĞDURU 15 YAŞINDAKİ KIZIN BAŞINA GELENLER
»  ÇAKICI'YA 19 YIL HAPİS
»  BİR İĞRENÇLİK DAHA, ÜÇ YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TACİZ
»   SEKS TUZAĞINA ÖLÜM TEHDİDİ
»  YATAK ODASINDA SEVGİLİYE İNFAZ
»  KÖR ADAM, KARISINI SATIRLA DOĞRADI
»  TÜRKİYE ALACAKARANLIK KUŞAĞINA SÜRÜKLENİYOR
»  KÖR KOCA KIZDIĞI EŞİNİ SATIRLA DOĞRADI
»  BAŞKENT'TE GÜPEGÜNDÜZ MASKELİ SOYGUN
»  EMNİYETTEN ÜRKÜTEN SUÇ RAPORU
»  İSTANBUL'DA HALK ÖTOBÜSÜ DEHŞETİ, 2 ÖLÜ, 9 YARALI
»  GÜMÜŞHANE-BAYBURT YOLUNDA TRAFİK FACİASI
»  BAŞKENT HASTANESİ'NDE SEKS SKANDALI
»  NAZİRE DEDEMAN'I YANKESİCİLER ÇARPTI
»  İNTERNETTE ATATÜRK VE KUR'ANLA PORNO TUZAĞI
»  FUHUS BASKININ'DAYAKALANAN KADINLARDAN BİRİ AİDS'Lİ ÇIKTI
»  EVLİ KADINI KAÇIRIP TECAVÜZ ETTİLER
»  KAZA YAPTI EHLİYETİNE 6 YIL EL KONULDU
»  KÖYÜN ÇOCUKLARI TECAVÜZ ETTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.