Suriye ve hükümet aleyhtarı sloganlar atan binlerce protestocu, Beyrut sahilinde toplanarak bombalı saldırının düzenlendiği yere yürüdü.
Kırmızı beyaz atkılar takan ve bayraklar taşıyan eylemciler, "Bağımsızlık için barışçı ayaklanma" çağrıları yapan pankartlar açtı.
Bu slogan, muhalefetin Suriye yanlısı hükümet aleyhindeki eylemlerine ortak isim olarak seçildi.
Öte yandan Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşen Arap Birliği Genel Sekreteri (eski Mısır Dışişleri Bakanı) Amr Musa, Suriye'nin yakında komşusu Lübnan'daki askerlerini çekme yolunda adımlar atacağını söyledi.
Musa, Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat'la yaptığı görüşme ardından BBC'nin sorularını yanıtlıyordu.
Ancak daha sonra Suriyeli hükümet yetkililerinden bir düzeltme geldi. Suriye Enformasyon Bakanı Mehdi Dahlallah, Arap Birliği Başkanı'nın Beşar Esat'ı yanlış anladığını belirterek, Suriye'nin askerlerini sadece Lübnan içinde farklı bölgelere konuşlandırmayı düşündüğünü açıkladı.
Suriye'nin 1989'da imzalanan bir anlaşmaya rağmen, ülkede halen 14 bin askeri bulunuyor.
Bu askerlerin çekilmesi ve Suriye'nin Beyrut üzerindeki siyasi etkisinin azalması Hariri'nin başlıca taleplerinden biriydi.
Bu nedenle Hariri'ye yönelik saldırıyı adı duyulmamış bir İslamcı örgütün üstlemesine rağmen, bazı çevrelerde, olaydan Suriye sorumlu tutulmuştu.