Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1628
EURO
38,0765
IMKB
9.891,000
ALTIN
2.922,940
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HATAY'DA BİR YÜK GEMİSİ ALABORA OLDU
HATAY DA BİR YÜK GEMİSİ ALABORA OLDU
 
Hatay'ın Samandağ ilçesinde bir yük gemisinin alabora olduğu, gemide bulunan 6'sı Türk, 3'ü Gürcü 9 mürettebat yardım istemedi.
 
27.9.2008 - 21:45

Samandağ Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu yaptığı açıklamada, Çevlik sahilinde görülen ve nereden geldiği henüz bilinmeyen yük gemisinin sahile yakın bir yerde şiddetli dalgalar nedeniyle alabora olduğunu, ilk belirlemelerde gemide 9 mürettebatın bulunduğunu öğrendiklerini bildirdi.

VALİ: ‘MÜRETTEBAT GEMİYİ TERKETMİYOR’

Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Samandağ İlçesi Çevlik sahilinde karaya oturan yük gemisindeki mürettebatın yardım istemediğini bildirdi. Sahil güvenlik botlarının yanaşarak kurtarma teklif ettiğini, ancak mürettebatın gemiyi terketmemekte ısrarlı olduğunu açıklayan Vali Miroğlu, “Mürettebat için şu anda gemide kalmak risk oluşturmuyor. Bu nedenle kendileri de gemiyi terketmiyor. Yardım talebimizi de reddettiller. Sahil güvenlik ekipleri de gemiden uzaklaştı” dedi.

Geminin kurtarılma çalışmalarına yarın devam edilecek.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 2 saat boyunca etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, evleri su bastı. Sel sularına kapılan 1 kişi kayboldu.
İskenderunlular, etkili olan şiddetli sağanak yağışla birlikte, 2006 yılı Kasım ayında meydana gelen büyük sel felaketinin korkusunu bir kez daha yaşadı. Sağanak yağış 2 saat boyunca etkili olurken, özellikle Amanos dağlarından inen yağmur suları, E-91 karayolunun alt kısmında bulunan mahallelerdeki birçok evi sular altında bıraktı. Numune, Pınarbaşı, Muradiye, Dumlupınar, Gürsel ve Mustafa Kemal mahalleleri su baskınlarından etkilenirken, Yıldırımtepe ve Kocatepe mahallelerindeki dere yatakları taştı.
Yıldırımtepe Mahallesi'nde, taşan dere yatağı yanındaki evine girmeye çalışan Ferman Zorlu(45), sel sularına kapılarak kayboldu. Zorlu'nun yakınları, polis ve çevre sakinleri, dere yatağındaki selin şiddetli olması nedeniyle uzun süre hiçbir şey yapamadı.
Pınarbaşı Mahallesi Denizciler Caddesi ise dağdan gelen taşkınla tamamen sular altında kaldı. Aynı mahallede bulunan İskenderun Belediye İtfaiye Müdürlüğü de su baskınından nasibini aldı. Evlerini su basan vatandaşlar, eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini gözyaşları içerisinde anlattı.
Sağanak yağış nedeniyle feyezan kanalında su seviyesi hayli yükselirken, vatandaşlar, akan suyu büyük bir korku ve heyecanla izledi. Bazı vatandaşlar ise, feyezan kanalında çağlayan görüntüsü oluşturan suyun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
2 saatlik şiddetli yağışın ardından hava açılırken, belediye ekipleri kentin çeşitli noktalarında tıkalı kanalizasyonları açmaya çalıştı.
Bu arada, yağmurun dinmesiyle birlikte, kaybolan Ferman Zorlu'nun bulunması için polis karadan, Sahil Güvenlik ekipleri ve İSDEMİR'den bir kurtarma ekibi de denizden arama çalışması başlattı.

SİİRT'TE YÜZLERCE EV VE İŞYERİNİ SU BASTI
Siirt'te şiddetli yağmur sonucu kentin altyapısı yetersiz kalınca caddelerdeki su birikintisi sele dönüştü. Pazardaki meyve ve sebzeler yağmur sularına teslim olurken yüzlerce ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlar Belediye Başkanı Mervan Gül'ü protesto ederken yollarda mahsur kalan vatandaşlar kamyonlarla ile kurtarıldı.
Güneydoğu Anadolu'da bugün etkili olan sağanak yağış Siirt, Mardin, Diyarbakır ve Batman gibi merkezlerde yaşamı olumsuz etkiledi. Siirt'te öğleden sonra aniden bastıran yağmur sele dönüşünce hayatı adeta felç etti. Şehrin yüksek kesimlerinden gelen yağmur suları Bahçelievler Mahallesi, Yeni Mahalle, Evren Mahallesi ve Çal Mahallesi'nde çok sayıda ev ve iş yerini basarken Bahçelievler Mahallesi'ndeki Güres Caddesi'nde bugün kurulan sebze pazarı da sular altında kaldı. Yağmurun şiddetli yağması sonucu oluşan sel felaketi sebze ve meye yüklü tablaları devirdi pazarcılar altyapı yetersizliği nedeniyle Belediye Başkanı Mervan Gül'ü protesto etti.
Pazarcı esnafı yağmur sularına kapılan sebze ve meyvelerini kurtarmaya çalışırken, "Yarım saatliğine başlayan yağmur ilk önce normal görünüyordu sonra bir anda yukarı mahallelerden gelen sel bizim pazarı bastı. Şu anda zararımız kim karşılayacak? Mallarımız hepsi sel sularında gitti. Belediye Başkanı gelsin bu durumu görsün" şeklinde tepki gösterdi.
Çarşının en kalabalık olduğu zamanda çarşıyı basan sel, birçok vatandaşı zor durumda bıraktı. Güres Caddesi'nde şiddetlenen sel caddedeki birçok aracı beraberinde sürüklerken sürücülere zor anlar yaşattı. Sürücüler araçlarını kaldırımlara çekerek selden korudu. Şehirde birçok kesimde elektrik akımı kesilirken sel sularında mahsur kalanları çevredeki vatandaşlar ilginç yöntemlerle kurtardı. Vatandaşların yolun karşısına yemek tüpleri ile bağlı el arabalarını kullanarak geçmeleri dikkat çekti.

SAKARYA'DA BİRÇOK BİNANIN DA ÇATISI UÇTU
Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi.
Gece boyunca devam eden ve sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle ilçe merkezinden geçen dere taşarken, birçok evin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Derenin taşması nedeniyle çok sayıda işyeri ile yol ve köprüler sular altında kaldı. İlçe merkezine Adapazarı tarafından giriş yapılamadı. Belediye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yaklaşık 2 saat sonra Adapazarı-Kaynarca yolu ulaşıma açıldı. Vatandaşlar, işyerlerindeki yağmur sularını temizlemeye çalışıyorlar.

BOLU DAĞI'NDA SAĞANAK YAĞIŞ VE SİS
D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde ve Bolu Dağı Tüneli viyadüklerinde etkili olan sağanak yağış ve sis ulaşımı olumsuz etkiliyor.
, Bolu'da öğleden sonra başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağış, D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde ve Bolu Dağı Tüneli viyadüklerinde sürücülere zor anlar yaşatıyor. TEM oto yolunun İstanbul-Ankara yönünde yoğun bir araç trafiği oluşurken, Ankara-İstanbul y önünde beklenen yoğunluk oluşmadı. Güzergahta etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 20 metreye kadar düştü.
Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, sürücüleri Bolu Dağı Tüneli çıkışında, viyadükler üzerinde dikkati olmaları konusunda uyarırken, etkili olan sağanak yağış ve sis nedeniyle de gerekli tedbirleri alarak yolculuklarını sürdürmelerini istedi.
Ekipler, bayram tatili için yola çıkmaya hazırlanan sürücülerin yol ve hava şartlarını kontrol ederek, ona göre hazırlık yaparak yola çıkmalarını istediler.

KARADENİZ'DEKİ FIRTINA
Karadeniz'de dünden itibaren etkili olan fırtına ve kötü hava koşulları yüzünden 9 kuru yük gemisi, tanker, römorkör ya da motoryat deniz tehlikesine maruz kaldı.
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilde dün başlayan ve zaman zaman etkisini artıran fırtına ve olumsuz hava koşulları yüzünden deniz ulaşımında zor anlar yaşanıyor.
Dünden itibaren bazı tanker, gemi ve römorkörlerin denizde tehlike yaşamasına neden olan fırtına ve kötü hava koşulları yüzü nden bugün de Şile önlerinde Gürcistan bayraklı "Lady Rina" isimli bir kuru yük gemisi karaya oturdu.
Makine arızası yaptığı belirtilen gemi ve içindeki mürettebatın can ve mal güvenliği için İstanbul Gemi Trafik Hizmetlerine (İGTH) bağlı kurtarma botları ve görevlileri bölgeye yollandı. Geminin yanına ulaşan ekipler kurtarma çalışmalarına başladı.
Başka bir olayda ise, Karadeniz'in İstanbul Boğazı girişinde yaşand ı. "Tokay Çillioğlu" adlı gemi, denizde seyir halinde iken makine arızası yaptı. Yakıt sorunu da bulunan geminin seyir emniyeti için İGTH'ye bağlı "Kurtarma 3" botu bölgeye gönderildi.
Botun geminin yanına ulaştığı ve sürüklenme ihtimali bulunan geminin güvenli şekilde seyir etmesine yardımcı olacağı belirtildi.
Kilyos önlerinde demirli iken kuvvetli rüzgar ve dalgalar yüzünden demir tarayarak Karaburun önlerinde karaya oturan Rus bayraklı "RADIKS-5" adlı tanker ile Gümüşdere açıklarında sürüklenerek karaya oturan Kamboçya bayraklı "Volgabalt 150" adlı gemi mürettebatının ise, halen tahliye talebini kabul etmediği öğrenildi.
KEGM görevlilerince kurtarılmaları yönünde talepte bulunulan "RADIKS-5" adlı tankerin 12 personelinin "gemi donatanından talimat beklendiğini" ifade ederek, "Volgabalt 150" adlı gemi personelinin de "can tehlikesi bulunmadığı için" tahliye talebini kabul etmediği kaydedildi.
Denizcilerin zor anlar yaşamasına yol açan kötü hava koşulları dolayısıyla dün Mersin Limanı'ndan Ukrayna'nın Odessa Limanı'na gitmek isteyen Malta bayraklı "TK Bremen" adlı boş kuru yük gemisi, Karadeniz'in Kilyos açıklarında sürüklenmişti.
Demir atmasına rağmen duramayan ve 16 personeli olan gemi, yardıma giden KEGM'ye ait botlarla kontrol altına alınmış ve yoluna deva etmişti. Beykoz Paşabahçe Koyu'nda dün karaya oturan "Ülkü 1" adlı motoryattaki 2 personel de, yine KEGM'ye ait "Kıyı Emniyeti 1" adlı hızlı tahlisiye botundaki görevlilerce kurtarılmıştı.
İstanbul Boğazı Karadeniz girişinin 5 mil doğusunda yer alan Eşek Adası açıklarında, yedeğinde 88 metre uzunluğunda kabuk tekne bulunan, Hollanda bayraklı "Barracuda" adlı römorkör, fırtına nedeniyle ilerlemekte güçlük çekmeye ve karaya doğru sürüklenmeye başlamış, KEGM'den yardım talebinde bulunan römorkör, ekipler bölgeye gelirken ilerlemekte güçlük çektiği için yedeğindeki kabuk tekneyi bırakmıştı. Bu teknenin karaya oturması sonrası römorkör de, Karadeniz açıklarında beklemeye başlamıştı.
Yine dün, İzmit'ten Romanya'nın Köstence Limanı'na giden 77 metre boyundaki, Kamboçya bayraklı "Skar" adlı kuru yük gemisi, Sarıyer Rumeli Karaburun açıklarında karaya oturmuştu. KEGM yetkilileri, gemideki 11 personeli tahliye etmişti. Geminin kurtarılması için halen hava koşullarının düzelmesi bekleniyor.
Karabiga Limanı'ndan ayrılarak Ukrayna'nın Ocakov Limanı'na giden ve kalsiyum karbonat yüklü Rus bayraklı "Aviakonstruktor Polikarpov" isimli kuru yük gemisi de gece saatlerinde, İstanbul Boğazı'ndan Karadeniz'e çıktıktan sonra Türkeli önlerinde makine arızası yapmış, sürüklenmeye başlayan gemi İGTH'ye bağlı "Kurtarma 4" römorkörü yardımıyla Büyükdere açıklarında demirletilmişti.
KEGM yetkilileri, fırtına yüzünden bölgede son 2 günde 9 kuru yük gemisi, tanker, römorkör ya da motoryatın deniz tehlikesine maruz kaldığını bildirdiler.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HEMZEMİN GEÇİTLERDE BİLGİSAYARLI GEÇİŞ KULLANILACAK

ARANIYOR!

VE YARGI İFLAS ETTİ
»  HAKİKİ DİNDAR YALAN SÖYLER Mİ, HARAM YERMİ, HİLE YAPAR MI?
»  SUÇSUZ YERE GÖREVDEN ALDIĞINI KABUL ETTİ
»  KABE ÇAKMA DİNCİ VAKİT'İ İLGİLENDİRMİYOR
»  KILIÇDAROĞLU, HALKIN ÜMİDİ OLDU
»  "BOYNUMA TABELA ASTILAR"
»  ERYILMAZ DİSİPLİNE GİDİYOR
»  AKP, SÖZEN'E SAHİP ÇIKTI
»  ERGENEKON'DA YENİ GÖZALTI
»  CAHİT SARAÇOĞLU BABA OLDU
»  BAŞBAKAN'A HEDİYE 'GEMİCİK'
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN FIRAT'A JET CEVAP
»  ÖNCE GÖREVDEN ALDI, SONRA SUÇSUZ DEDİ!
»  DÜELLO BİTMEDİ, FIRAT'TAN YENİ AÇIKLAMALAR
»  DENİZ FENERİ–VAKIFBANK İLİŞKİSİ MECLİS'TE
»  YARGITAY'DAN, ' EKONOMİK SUÇLAR PATLADI' UYARISI
»  "DURMAK YOK YOLA DEVAM"I EN İYİ UYGULAYAN AİLE
»  EVİ OLMAYANI EVLENDİRECEK PROJE
»  TEĞMEN'LERE GENELKURMAY BAŞKANI'NDAN SELAM
»  "YAMYAMLAR DOYMUYOR"
»  ARAGONES, UMUDUNU KİEV MAÇINA BAĞLADI
»  ÖZKAN, SAÇAN VE ÇAPAN TUTUKLANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.