Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9027
EURO
37,4047
IMKB
9.720,000
ALTIN
3.310,390
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HAYIRSIZ AİLEYE, İBRETLİK CEZA!
HAYIRSIZ AİLEYE, İBRETLİK CEZA!
 
Evlatlık olduğunu 2 yıl önce öğrenen Damla, kendisine ilgi ve sevgi göstermediği gerekçesiyle öz anne-babasına açtığı tazminat davasını kazandı. Karar, hukukta da bir ilk
 
15.6.2010 - 09:16

İstanbul'da 3 yaşındayken evlatlık verilen 20 yaşındaki Damla Demirçelik, yıllar sonra bulduğu öz anne babasından yeterli sevgi ve şefkat göremediği gerekçesiyle açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme, aileyi yasal faiziyle 20 bin lira ödemeye mahkûm etti. Hukukçulara göre de bir ilk olan karar emsal oluşturacak. Damla Demirçelik, 11 aylıkken Bandırma Çocuk Esirgeme Kurumu'na bırakıldı. Küçük kız, 3 yıl devlet himayesinde kaldıktan sonra, evlatlık olarak Feride ve Mehmet Demirçelik çiftine verildi. 2 yıl önce öz babası sandığı Mehmet Demirçelik'in trafik kazasında ölmesiyle büyük üzüntü yaşadı.

ARKADAŞINDAN ÖĞRENDİ

Ancak 18 yaşına geldiğinde, tartıştığı bir arkadaşının "Sen evlatlıksın" demesiyle gerçeği öğrendi ve büyük bir şok geçirdi. Durumu, Feride Demirçelik'in ağzından da doğrulatan Damla, soluğu evlatlık olarak verildiği Bandırma Çocuk Esirgeme Kurumu'nda aldı. Kayıtlardan kendisini 11 aylıkken Çocuk Esirgeme Kurumu'na bırakanların o tarihlerde şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan menajer Mine Kılıç ve mali müşavir Levent Durul çifti olduğunu öğrendi. Ancak adresi bulup karşılarına çıktığı anne- babasından beklediği sıcaklığı bulamayınca ikinci bir hayal kırıklığı daha yaşadı ve Feride Demirçelik'in yanına geri döndü. Bunalıma giren genç kızın, dersleri de kötü gitmeye başladı. Damla'nın bu durumuna çok üzülen Feride Hanım da kısmi felç geçirdi.

'ELEM VE KEDERE DÜŞTÜ'
Yıllar sonra kavuştuğu öz anne babasının kendisini istememesini hazmedemeyen Damla, hukuk mücadelesi başlattı. Avukatı Cuma Hamiş aracılığıyla önce nafaka davası açıp aylık 800 lira talep eden Damla, daha sonra yaşadığı psikolojik çöküntünün karşılığı olarak 80 bin liralık manevi tazminat davası açtı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi de genç kızı haklı bularak tazminat davasını karara bağladı. Anne babanın 20 bin lira tazminat ödemesine hükmedilen kararda, "Öz ailesinden şefkat görmedi. Manevi yıkıma uğradı. Elem ve kedere düştü" denildi.(STAR)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İSLAMİ SAAT AYARI GELİYOR!

TARİHE KEPÇELERLE DALIP TAHRİP ETTİLER

FİLM DEĞİL GERÇEK, EVLİ ÇİFTE 'SİZ KARDEŞSİNİZ' DAVASI!
»  MARS'LA İLGİLİ BİLİNMEYEN GERÇEK!
»  DİKKAT! 600 TL CEZA YEMEK İSTEMİYORSANIZ!
»  108 POLİSE ÖLÜME SEBEBİYETTEN CEZA!
»  KENE KART HİZMETİNİZDE!
»  ŞEHİTLERİ BİLE PARAYLA GÖREBİLECEĞİZ
»  AKMAN, 75 BİN LİRA HARCIRAH KULLANMIŞ
»  5 YILDIR TELEFONLA TACİZ EDEN SAPIĞINI YAKALATTI
»  ŞEHİT GELİNİ KOMUTANLAR UĞURLADI
»  SİİRT'TE HİDROJEN'LE ÇALIŞAN MOTOSİKLET ÜRETİLDİ!
»  KAMER GENÇ, KOŞUDA BAŞINI AĞACA ÇARPMIŞ
»  FİLİSTİN İÇİN ÖLENLERİN İSİMLERİ YAŞATILACAK
»  TUNCELİ'DE MAYINLI TUZAK 16 YARALI
»  40 GÜN ÖNCE EVLENMİŞTİ!
»  FREN YERİNE GAZA BASINCA!
»  HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?
»  İKİ YAŞINDAKİ OĞLUNU İNTERNET'TEN SATTI!
»  HER YER GİZLİ KAMERAYLA DOLDU
»  DİKKAT! KANSERLİ HASTA SAYISI HIZLA ARTACAK!
»  ŞOK EDEN İDDİA: UZAYLILAR TÜRÇE BENZERİ KONUŞUYOR
»  İKİ İLAÇ HAKKINDA GERİ ÇEKME KARARI
»  BATMAN,GERÇÜŞTE TERÖRİSTLERE AİT TOPLU MEZAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.