Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2532
EURO
37,6444
IMKB
9.166,000
ALTIN
2.927,490
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HAŞİM KILIÇ'A İSTİFA BASKISI ARTIYOR
HAŞİM KILIÇ A İSTİFA BASKISI ARTIYOR
 
İşçi Partisi Haşim Kılıç'ın Gölge dergisinde Ankara Temsilciliği görevi yaptığını kanıtladıklarını iddia ederek Kılıç’a “istifa et” çağrısında bulundu.
 
17.6.2008 - 04:20
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın İBDA-C’nin yayın organı Gölge dergisinde Ankara Temsilciliği görevi yaptığını kanıtladıklarını iddia ederek Kılıç’a “istifa et” çağrısında bulundu.
İP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey ve partililer, Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı. İP’liler mahkeme önünde “İBDA-C’li başkan istemiyoruz”, “Ya istikbal ya ölüm”, “Tam sağımsız Türkiye” sloganları attı. Özbey, burada yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’ın adını İBDA-C’nin yönetimi tarafından kurulan 1975-76 yıllarında çıkarılan “Gölge” dergisinin Ankara sorumlusu olarak gördüklerini söyledi. Kılıç'ın, kendisini "isim benzerliği vardır" diye savunduğunu kaydeden Özbey, dergi sayılarını bulduklarını, buna göre dergide “Ankara Temsilcisi” ibaresinin karşısında “H. Kılıç”, bazılarında da açıkça “Haşim Kılıç” yazdığını anlattı.
-“YALAN SÖYLEYEN BİRİ ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI OLAMAZ”-
Kılıç hakkındaki iddiaların Yüksek Mahkemenin saygınlığı ile bağdaşmadığını ifade eden Özbey, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan hakkında da karar vermek durumunda olan Haşim Kılıç’ın bu görevi sürdürmesine olanak olmadığını savunarak, “Haşim Kılıç’ı istifaya çağırıyoruz” dedi. Özbey, dergileri bulduklarını ve dergide Haşim Kılıç’ın iddia ettiği gibi "Hüsnü Kılıç" isminde kimseye rastlanmadığını öne sürerek, “Yalan söyleyen bir kimse Anayasa Mahkemesi Başkanı olamaz” diye konuştu.

Milletvekilleri, hukukçular ve köşe yazarlarından gelen istifa talepleri şöyle:  

Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş:

ATATÜRK DÜŞMANI, ÜYELİK BİLE YAPAMAZ 

Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, “AKP Çoktan Kapatılmalıydı” ve “Atatürk’ün Kemiklerini Sızlatan Parti CHP” adı kitaplarında Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a geniş yer ayırdı. Savaş, Haşim Kılıç’ın 24 Nisan 2003 tarihli Akşam gazetesinde yayımlanan “Devletimden değil, ama devlet adamlarımızdan utanıyorum” sözlerini hatırlatıyor: “Haşim Kılıç’ın bu sözleriyle aşağılamaya çalıştığı kişiler arasında Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanımız Hilmi Özkök, Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Kara, Hava, Deniz ve Jandarma Komutanlarımız vardı.” 

Eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Nazmi Şarvan :

DERHAL İSTİFA

Sayın Haşim Kılıç geçmişteki kimliğini ve İBDA-C bağlantısını kabul etmemektedir. Ancak, Anayasa Mahkemesi’nin bugüne kadar verdiği parti kapatma davalarında, çoğulcu demokrasi ve laik cumhuriyetin ülkemizde yerleşmesiyle ilgili verilen kararlarda sürekli muhalif kalmaktadır. Bu da halen gençlik yıllarındaki görüşlerinin sürdüğünü ve ne kadar inkar etse de aynı düşünceleri taşıdığını açıkça göstermektedir. Dolayısıyla ortaya çıkarılan İBDA-C bağlantısının doğru olabileceğine karine oluşturuyor. Eğer bu bağlantı kesinleşirse sayın Kılıç’ın bugün de aynı görüşleri kararlarında sürdürdüğünü gözönüne alırsak ortada sakıncalı bir durum var demektir. Dolayısıyla tarafsızlığından kuşku duyulan ve hukuk kökenli olmayan bir yargıcın Yüce Mahkeme’de görev yapmaması ve derhal istifa etmesi gerekmektedir.

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit:

O MAKAMDAN AYRILMALI

Haşim Kılıç’ın İBDA-C bağlantısı varsa o makamdan ayrılmalı. EKRAN SABİT CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun GECİKMEDEN İSTİFA Bu iddialar doğruysa gecikmeden istifa etmeli. Haşim Kılıç’ın İBDA-C ile bağlantılı olması önemli bir konudur.

CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner:

HEMEN İSTİFA ETMELİ

Böyle bir bağlantı varsa, bu hiç hoş değil. Anayasa Mahkemesi, yargının en üst kurumlarından biri. Bu iddia doğruysa hemen istifa etmeli. Doğru değilse açıklama yapmalı. 

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart :

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN GÜVENİLİRLİĞİ TARTIŞMALI DURUMA GELİR

Haşim Kılıç’ın iddialara soyut bir biçimde, “İsim benzerliği var ben resmi olarak çalışmadım” demesi yeterli değildir. Çünkü Aydınlık’ın iddiaları somut iddialar. Haşim Kılıç’ın net bir biçimde bunları açıklaması gerekir. Kılıç açıklama yapmazsa kendisine yönelik endişeler daha da artacaktır. Bu durumda Anayasa Mahkemesi’nin güvenilirliği ve temsiliyeti tartışmalı duruma gelir.

Gazeteci-yazar Emin Çölaşan :

BU YAYIN BİZE HAŞİM KILIÇ'I DAHA İYİ TANITTI

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın eğilimi, siyasi görüşleri zaten herkes tarafından biliniyordu. Ancak Aydınlık dergisinin ortaya çıkardığı, Haşim Kılıç’ın geçmişte İBDA-C isimli şeriatçı örgütün dergilerinde faal görev aldığını kanıtlayan belgeler bu kez şaşkınlık yarattı. Çok şeyi biliyorduk da ilişkisinin bu boyutta olduğundan haberimiz yoktu. Bu yayın, bize Haşim Kılıç’ı çok daha iyi tanıttı.

 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AHMET HAKAN'DAN VAKİT'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

BAKAN, 'OR...PU. ÖZRÜ İSTEDİ

"İLGİNÇ BİLGİ VE BELGELER SİMİTÇİ TEZGAHLARINDA"
»  'YAŞ'ÖNCESİ İSRAİL HABERLERİ NİYE?
»  "NAZIM'A YAPILAN, FETULLAH GÜLEN'E YAPILMASIN"
»  ERBAKAN'IN AFFINA MHP VEDTP'DEN DESTEK
»  ASKERİ KİMLER ,NİÇİN HEDEF ALIYOR?
»  KANADOĞLU'NDAN ÇARPIÇI AÇIKLAMALAR
»  ABD'NİN PROPOGANDA RAPORUNA BALIKLAMA ATLADILAR
»  YENİ DEDİKLERİ SEZER'İN MAKAM ARACI 5 YAŞINDA ÇIKTI
»  CHP'Lİ VEKİLE AŞK MESAJLARI YAĞIYOR
»  İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DEN GÖKÇEK'E CEVAP
»  SAV'DAN ANAYASA MAHKEMESİ'NE ÇAĞRI
»  KIZILAY BAŞKANININ ZOR ANLARI
»  HIRSIZIN FATURASINI VATANDAŞA ÖDETTİRİYORLAR
»  SAVCILARIN ELİNİ TUTAN MI VAR?
»  AKP,SAVUNMASINI BUGÜN VERİYOR.
»  YOBAZLAR İLKER PAŞA'DAN NEDEN ÇOK KORKUYOR?
»  ESKİ CİA'CI YİNE ORTAYA ÇIKTI
»  SEL KOCA BİR ŞEHRİ BÖYLE YUTTU
»  ŞAHİN'DEN ANAYASA MAHKEMESİ'NE YANIT
»  ERBAKAN'I KURTARMA HAREKATI BAŞLATILDI
»  KANADOĞLU: "GÜL'DE YARGILANMALI"
»  ERBAKAN'IN EMEKLİ MAAŞINA DA HACİZ KONULDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.