Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Hava Isınacak,Yağışlar Sürecek
Hava Isınacak,Yağışlar Sürecek
 
İstanbul'da 4 gün boyunca etkili olan kar yağışı dün öğle saatlerinden itibaren yerini güneşe bırakmıştı. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre İstanbul'da sıcaklık artacak, yağmur yağacak. Doğu Anadolu, Karadeniz'in büyük kısmı Marmara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde kar yağışı görülecek. İç Anadolu bölgesinde don olayı bekleniyor.
 
18.2.2021 - 08:38

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Bingöl çevreleri, İzmir'in kuzey ve batı kesimleri ve Şanlıurfa'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu ile Kuzey Ege kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere sabah saatlerinde Hakkari ve Şırnak'ın yükseklerinde, gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara bölgesi ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

Sıcaklıkların yurdun batı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KARDAN SONRA YAĞMUR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışının ardından havaların düzeleceğini, cumartesi gününden itibaren yağışların etkisini kaybedeceğini açıkladı. Meteoroloji’den Hürriyet’e verilen bilgiye göre bugün yurdun kuzey ve doğu kesimleri bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kütahya, Eskişehir, Rize’nin iç kesimleri, Artvin ve çevresinde karla karışık yağmur ve kar etkili olacak. İstanbul çevreleriyle İzmir’in kuzey ve batı kesimleri yağmurlu. İstanbul ve çevresi yarın da yağmurlu.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların, bu sabah saatlerinde Hakkari ve Şırnak'ın yüksek kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın bu sabah saatlerinde kuzeyli yönlerden Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli ve fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI

Yurdumuzun kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Pazar Gününe Kadar Üşüyeceğiz

Esra Erol:Gençler Evlilikten Uzak Dursu

İzmir'de Esnaf Sokağa Döküldü
»   İstanbul'da Kar Etkisini Artırdı
»   Yasak Kağıt Üzerinde Kaldı
»  Deniz Akkaya Corona Virüsüne Yakalandı
»  Eskişehir'de Aile Katliamı
»  Doğan Cüceloğlu Evinde Ölü Bulundu
»  YÖK'ten Flaş Hukuk Fakültesi Kararı!
»  Bakanlık'tan 'Maske' Hamlesi!
»  Kadıköy Belediyesi'nde .Grev
»  Metorolji'den Sarı ve Turuncu Uyarılar
»  Konya'da Feci Kaza,5 Ölü 38 Yaralı
»  İBB Nusret Posterini Kaldırdı
»  İllere Göre En Fazla Vaka İstanbul'da
»  20 İlde Terör Operasyonu
»  Ünlü Oyuncu 9 Ayda 25 Kilo Verdi
»  Manisa'da Aile içi Kavga Ve Cinayet
»  Kocaeli'de 6 Günde 5.İntihar
»  Yüz Yüze Eğitime Kar Engeli
»  15 Türk Gemici İstanbul'a Geldi
»  Mahallenin Dörtte Biri İcralık!
»  Eşini Kömürlükte Boğarak Öldürdü
»  Sokak Köpekleri Ölüme Terkedildi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.