Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KÜSTAH LAGENDİJK'E AĞZININ PAYI VERİLDİ
KÜSTAH LAGENDİJK E AĞZININ PAYI VERİLDİ
 
CHP'den utanç duyduğunu söyleyen Lagendijk'e sert yanıt "Biz, Lagendijk'i bu şekilde konuşturan Türkiye'deki iktidardan utanç duyuyoruz."
 
5.5.2008 - 19:55
 CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "Artık
AKP'nin yabancı oyuncusunun sahaya indiğini" öne sürerek, "Bu tür yabancı oyuncular hadlerini bilmelidir. CHP, AKP değildir.Biz, Lagendijk'i bu şekilde konuşturan Türkiye'deki iktidardan utanç duyuyoruz. Lagendijk gibi kendini beğenmiş, kendisini müstemleke valisi zanneden bu yabancı oyunculardan utanç duyuyoruz" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Anadol, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'e, CHP'ye yönelik sözleri dolayısıyla tepki gösterdi.

Anadol, "AKP takımının yabancı oyuncusu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni müttefiki" diye nitelediği Lagendijk'in, siyasal düşüncelerini Türkiye'deki güncel politik tartışmalara kadar uzattığını,CHP'ye saldırıya geçtiğini ifade etti. Lagendijk'in CHP için "Tam bir felaket" tanımlaması yaptığını, Türkiye'de AB'ye girmek için çalışan tek partinin AKP olduğunu ve CHP'den utanç duyduğunu söylediğini anlatan Anadol, "Bu saldırılar niye?" diye sordu.

Türkiye'ye gelen yabancıların, sıfatları ne olursa olsun, görevleri sırasında Türkiye'deki gelişmeler hakkında bir şeyler söyleyebileceklerini, bunun diplomatik dille olabileceğini anlatan Anadol, "Düşüncelerini söylerler ve ülkelerine dönerler. Bugün bu olayda karşılaştığımız durum böyle değildir. Artık AKP'nin yabancı oyuncusu sahaya inmiş. İzmir'de bir konferans veriyor ve CHP'ye açıkça saldırıyor, onun da ötesinde Anayasa Mahkemesine talimat vermeye kalkıyor. Bunları rahatça yapabiliyor. İktidar partisinden, hükümetten teşvikten başka bir şey görmüyor" dedi.

-"CHP, AB PROJESİNİN MİMARI"-

CHP'nin, Türkiye'nin AB'ye girme projesinin mimarı olduğunu belirten Anadol, 22. Dönem'de AB'ye uyum yasalarının tümümün CHP'nin olumlu oyuyla çıktığını söyledi.

Anadol, CHP'nin antiemperyalist özelliği ile laikliği, demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olarak görmesinin, "Yabancı oyuncuların tepkisine yol açtığını" savundu. Anadol, CHP'nin, Türkiye'nin AB'ye tam üye olmasını istediğini bildirdi.

-"OLUMSUZ DA ANLAŞIYORLAR"-

Lagendijk'in, türbanın üniversitelerde serbest bırakılması için yapılan anayasa değişikliğine ilişkin sözlerini de değerlendiren Anadol,değişiklikten sonra türbanın, ilköğretim ve ortaöğretime sirayet edeceğini söylediklerini anımsattı. Anadol, şöyle konuştu:
"Etti. Devlet dairelerine sirayet eder. Sağlık Bakanlığına gidiniz.

TBMM'nin halkla ilişkiler bölümüne gidiniz. Sekreterlere, danışmanlara bakınız. Başörtüsü her yerde legal hale geldi. Bunu da biliyor Lagendijk gibiler. Olay şu: Ilımlı İslam modeliyle AKP'ye yol vermek, sırtını sıvazlamak, Türkiye'de herkes türbanlı hale gelince de 'Siz, AB standartlarına uymuyorsunuz, yaşam biçiminiz, felsefeniz buna aykırı' diyerek, Türkiye'nin AB talebini ellerinin tersiyle reddetmektir. O güne gelinmesini istiyorlar. AKP ise kapatılma davasına karşı, bir süredir unuttuğu AB can simidine sarılıyor. Olumsuz da anlaşıyorlar. Bu süreç içinde beraberler."
Anadol, "Lagendijk ve onun gibi düşünen yabancı oyuncuların, RP kapatılırken niçin sessiz kaldıklarını", AİHM'nin Leyla Şahin davasında verdiği kararla ilgili niçin seslerini yükseltmediklerini sordu.

-"HADLERİNİ BİLDİRMESİNİ BİLİRİZ"-

Lagendijk'in, 1 Mayısta yaşanan olaylara sessiz kaldığını öne süren Anadol, şöyle devam etti:
"Madem AKP bu kadar demokrat parti onlara göre, 1 Mayısın üzerinden 3 gün geçti. Niye Lagendijk, 1 Mayıstaki insanlık dışı vandalizm uygulamalarına karşı eleştiri sesini yükseltmiyor? Bu tür yabancı oyuncular hadlerini bilmelidir. CHP, AKP değildir. CHP, onların talimat vermeye alıştığı politikacılar tarafından yönetilmiyor. Eğer Türkiye'de il il dolaşıp, siyasal polemik yapıp CHP'ye bu şekilde saldırmaya kalkarlarsa, alacakları cevap kötü olur. Onlara hadlerini bildirmesini biliriz. Bu şekilde polemiğin de ötesinde, 'CHP'den utanç duyuyoruz' sözlerini reddediyorum. Ve biz Lagendijk'i bu şekilde konuşturan Türkiye'deki iktidardan utanç duyuyoruz. Lagendijk gibi kendini beğenmiş, kendisini müstemleke valisi zanneden bu yabancı oyunculardan utanç duyuyoruz."

-"SAVUNMAYA YÖNELİK"-

Bir soru üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dine dayalı bir parti değiliz. Ortalama insanların partisiyiz" açıklamasını değerlendiren Anadol, bunun, AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili, savunmaya yönelik açıklama olduğunu savundu. Anadol, "23 Nisan resepsiyonundaki başörtülü katılımın bile az olması savunmaya yöneliktir. Türkiye, artık bu takiyeye alıştı" dedi.

Anadol, başka bir soru üzerine 1 Mayıs olaylarıyla ilgili vermeyi planladıkları gensoru üzerinde bugün değerlendirme yapacaklarını,konunun netlik kazanacağını kaydetti.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TALANA BAKANLIK İZNİ

ARAP BAKAN'DAN İLGİNÇ DEMOKRASİ DERSİ

ÖZEL BİRLİKLERDEN MAĞARA OPERASYONLARI
»  İP LİDERİ PERİNÇEK'İ ÇILDIRTAN SÖZLER
»  BAYAN MÜFTÜ YARDIMCISI ÇOK EŞLİLİK İÇİN NE DEDİ?
»  VALİ GÜLER'DEN 1 MAYIS SAVUNMASI
»  PKK LİDERİ'NDEN TELSİZ'DE KAYIP İTİRAFI
»  "TAKSİM'E YİNE ÇIKACAĞIZ"
»  İŞTE ERDOĞAN'IN YASAKLI OLMASI HALİNDEKİ PLAN
»  "LAGENDİJK HADDİNİ BİL YOKSA..."
»  100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
»  AKP'DE ABDÜLLATİF ŞENER SANCISI
»  SENDİKALAR, 1 MAYIS OLAYLARINI AİHM'ME TAŞIYACAK
»  BAŞBAKANLIK'TAN SERT YALANLAMA
»  BORDO BERELİLER, KANDİL'DE LİDER PEŞİNDE
»  BAR'A ÇEVRİLEN BALKAN CAMİ'LERİ!
»  
»  PKK, ŞİMDİ DE DİN'E SARILDI
»  AKP, FEMİNİSTLERİ KIZDIRACAK
»  İŞTE ERDOĞAN'IN YOL HARİTASI
»  "TÜRKİYE'DE ÜÇ - BEŞ MİLYON FETULLAHÇI VAR
»  İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN BOŞAN!
»  AB'YE BUNU NASIL İZAH EDECEKSİNİZ?
»  O MEHMETCİK İSİMSİZ KAHRAMAN!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.