Çocukluk döneminde yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle kibrit ve çakmak satmak durumunda kalan 61. hükümetin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın 90 yaşındaki halası ile 98 yaşındaki eniştesi yeğenlerinin bakan olmasından dolayı büyük gurur duyuyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Erdoğan Bayraktar'ın Trabzon'un Of ilçesine bağlı Gürpınar beldesindeki yakınları büyük sevinç yaşadı.
Erdoğan Bayraktar'ın amcasının oğlu Hüsnü Bayraktar, yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda büyük ekonomik sıkıntılar yaşamasına rağmen büyük bir azimle her zaman çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:
''Yetim olduğu için küçük yaşlarda çok büyük sıkıntılar yaşadı. Okumak için çetin mücadeleler verdi. Daha sonra genç yaşta birlikte ticarete atıldık. Ortak bir inşaat firması kurduk. Daha sonra kendisi İstanbul'da KİPTAŞ'ın genel müdürü oldu. Daha sonra TOKİ'ye geçti ve çok başarılı oldu. Küçük yaşından beri azimliydi ve kendisiyle gurur duyuyoruz. Kendisini makamında tebrik edeceğim. O bizim gururumuz. Başbakanımıza da teşekkür ediyoruz.''
Bayraktar'ın beldede yaşayan en yaşlı akrabalarından 90 yaşındaki halası Hanife Kıroğlu da yeğeninin bakan olduğu haberini televizyondan öğrendiklerini ifade ederek, ''Bakan olduğunu duyduğumuzda çok sevindik. İnşallah hayırlısıyla başarılı işler yapar. Çocukluğunda çok fakirlik çekti. Küçükken çakmak ve kibrit satardı. Onun bu mevkilere gelmesi en çok bizi sevindirdi. Yıllardır sürdürdüğü başarılı çalışmaların karşılığını aldı'' dedi.
Kendisini en yakın zamanda beldeye beklediklerini söyleyen Kıroğlu, ''Kendisi zaten biz söylemesek de istediği zaman buraya gelir. Ama en yakın zamanda yine gelmesini istiyoruz'' diye konuştu.
Hanife Kıroğlu'nun eşi 98 yaşındaki Ahmet Kıroğlu ise Erdoğan Bayraktar'ın yakınları olarak her zaman yanında olmaya gayret göstermeye çalıştıklarını belirtti.
Ahmet Kıroğlu, sözlerini, ''Çocukluğu yoksulluklar içerisinde geçti. Yakınları olarak yardım etmeye çalıştık. Bu zamana kadar aldığı her işi iyi bir netice ile sonuçlandırdı. Okuduğu süreç boyunca tahsilini en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Tatil zamanlarında bile kibrit ve çakmak satarak kendine harçlık çıkarırdı. Mühendis oldu ve görevini en iyi şekilde yaptı. Şimdi bakan olması bizleri çok sevindirdi'' diye tamamladı.
BAYRAKTAR'IN BAŞARI ÖYKÜSÜ
Evli ve 5 çocuk babası olan Bayraktar, İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Anabilim Dalı'nda, ''Metropol Şehirlerde Alternatif Yerleşim Birimleri'' konusunda Yüksek Lisans yaptı.
1973-1994 yılları arasında, özel sektörde geçirdiği 21 yıl boyunca müteahhit ve konut yapı kooperatifi yöneticisi olarak 3 bin konut, ofis ve sanayi iş yerleri üretimini gerçekleştiren Bayraktar, 1995-1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi olan KİPTAŞ'ta genel müdürlük görevinde bulundu.
Genel Müdürlük görevi sırasında İstanbul'un 11 değişik bölgesinde 17 bin konuttan oluşan yerleşim birimleri kuran Bayraktar, 2000-2001 yıllarında ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol İmar AŞ'de Genel Müdürlük yaptı.
2002 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığına getirilen Bayraktar'ın görevi süresince 81 il, 800 ilçe, bin 900 şantiyede toplam 500 bin konut ve sosyal donatı yapılarından oluşan toplu konut uygulamalarının 350 bini tamamlandı.
İspanya Kraliyet Ailesi tarafından Alt Gelir Grubuna Yönelik Konut Üretimi'nden dolayı Kraliyet Nişanı Ödülü alan Bayraktar'ın, ''Gecekondu ve Kentsel Yenileme'' ve ''Bir İnsanlık Hakkı Konut: TOKİ'nin Planlı Kentleşme ve Konut Üretim Seferberliği'' adında kitapları bulunuyor.
Bayraktar'a, 1 Haziran 2010 tarihinde Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi tarafından toplu konut alanındaki birikimi, konut üretimi konusundaki çalışmaları, gecekondu önleme, kentsel gelişim ve yenileme çalışmaları nedeniyle Fahri Doktora unvanı verildi.
Erdoğan Bayraktar, 12 Haziran 2011 genel seçimleri sonrasında AK Parti Trabzon Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi.