Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1970
EURO
37,8645
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.918,390
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KABE YAKINLARINDA ÇÖKEN OTELDE TÜRK HACI YOK
KABE YAKINLARINDA ÇÖKEN OTELDE TÜRK HACI YOK
 
S. Arabistan'ın Mekke kentindeki Kabe yakınlarında çok katlı bir otel çöktü. Faciada ölen ve yaralanan hacı adayları ile ilgili çelişkili açıklamalar geliyor. '70 ölü' haberi yalanlandı.
 
5.1.2006 - 23:05
'Mekke'de Çöken Bina, El Arabiya: En Az 70 Ölü Var' başlıklı haber Anadolu Ajansı tarafından iptal edildi.

BARDAKOĞLU: ÖLÜ SAYISI ŞUAN 37

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, 'Endonezya, Mısır, Pakistan ve Hindistan'dan gelen hacı adaylarının kaldığı binanın çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı şu anda 37' dedi.

Prof. Dr. Bardakoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed'in evinin gerisinde bulunan 3 katlı, yaklaşık 40-50 yıllık binanın henüz bilinmeyen bir sebeple çöktüğünü söyledi.

Otelde Endonezya, Mısır, Pakistan ve Hindistan'dan gelen hacı adaylarının kaldığını belirten Bardakoğlu, son aldıkları bilgilere göre 37 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Binanın öğle namazı sırasında çökmesinin daha fazla can kaybı yaşanmasını engellediğini ifade eden Prof. Dr. Bardakoğlu, şunları kaydetti: 'Öğlen vakti Mescid-i Haram bölgesinde kılınan namaz sırasında çökme meydana geldi. Bu nedenle birçok hacı adayı namazdaydı. Bina tam anlamıyla dolu değildi. Suudi yetkililerden şu ana kadar aldığımız bilgiler ölü sayısının 50-60'ı geçmeyeceği yönünde. Resmi bilgiler bize ulaştıkça gerekli açıklamayı yapacağız.'

Vefat edenlerin arasında Türk hacı adayı bulunmadığını vurgulayan Bardakoğlu, 'Hacı adaylarının Türkiye'deki yakınlarının merak edeceği bir şey yoktur' dedi.

Olayın kendilerini müteessir ettiğini söyleyen Bardakoğlu, 'Neticede bunlar rahmeti Rahman'a kavuştu ve bir zayiat oldu. Elbette üzüntümüz vardır. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyoruz' dedi.

'BİZE ULAŞAN SON BİLGİ, OLAYDA TÜRK HACI ADAYI OLMADIĞI YÖNÜNDE'

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, Mekke'de çöken binada Türk hacı adayı olmadığını bildirdi.

Karaman, yaptığı açıklamada, çöken otel binasında Türk hacı adayı kalmadığını belirtti. Karaman, şunları kaydetti: 'Bu otelde Hindistan, Pakistan ve Mısırlı hacı adaylarının kaldığını öğrendik. Ancak olay sırasında o bölgeden geçen veya
tesadüfen enkaz altında kalan Türk hacı adayı olup olmadığını henüz bilmiyoruz.

3 katlı olan binanın 40 ila 50 yıllık olduğu söyleniyor. Ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz bir bilgiye ulaşamadık. Gayrı resmi bilgilere göre 10 ila 12 hacı adayının enkaz altında kaldığı söyleniyor. Ancak bu bilgiler resmi kaynaklarca henüz açıklanmış değil. Bize ulaşan son bilgi, olayda Türk hacı adayı olmadığı yönünde.'

EL ARABİYA: EN AZ 70 ÖLÜ VAR

El Arabiya televizyonu, Mekke'de çöken binada en az 70 kişinin öldüğünü duyurdu.

Suudi Arap sermayeli El Arabiya televizyonunda, hastane kaynaklarına dayanılarak verilen haberde, en az 70 hacı adayının hayatını kaybettiği belirtildi.

Daha önceki açıklamalarda, ölü sayısının 23 olduğunu belirtilmiş, güvenlik yetkilileri, çöken binanın Mekke'nin kenar mahallerinden birinde bulunan El Gaza oteli olduğunu açıklamıştı.

İLK GELEN BİLGİLER

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mekke'de hacıların kaldığı bir binanın çökmesi sonucu 4 vatandaşının öldüğünü bildirdi.

BAE'nin resmi haber ajansı WAM, binanın, BAE'den 4 hacı dört katlı binanın önünden geçerken çöktüğünü duyurdu.

Suudi sivil savunma yetkilileri de olayda bilinmeyen sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki Kabe yakınlarında çok katlı bir otel çöktü. İlk belirlemelere göre otelde Türk hacı adaylarının olmadığı bildirildi. Türklerin kalmadığı otelde yaralıların olduğu, ancak şu ana kadar ölü olmadığı belirtiliyor. Türk hacılarının toplu halde kaldığı oteller, çöken otele yaklaşık 5 km uzaklıkta bulunuyor. Mekke'de Kabe yakınlarında çok katlı bir otelin çöktüğü, ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Mekke'de bulunan eski bir otel yerel saatle 13.30'da çöktü. İlk belirlemelere göre, Türk hacı adaylarının konaklamadığı bir bölgede bulunan otelde çoğunlukla Hindistan ve Pakistan'dan gelen hacı adaylarının kaldığı belirtildi. Otelin bulunduğu yere ambulanslar ve sağlık ekipleri sevk edildi. Helikopterlerle havadan keşif yapıldığı bildirildi.

Bu arada, otelin çöktüğü sırada hacı adaylarının öğlen namazında
olduğu, bu nedenle ölü ve yaralı sayısının az olabileceği belirtildi.

TÜRK HACI ADAYLARININ BÜYÜK BÖLÜMÜ MEKKE'DE

Türk hacı adaylarının büyük bölümü Mekke'ye geldi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, yaptığı açıklamada, Mekke'de toplanan hacı adaylarının, 8 Ocak Pazar günü öğleden sonra başlayarak 9 Ocak arife günü sabaha kadar gruplar
halinde Arafat Vakfesi'ni yapmaları için Arafat'a intikal ettirileceğini söyledi.

Arife günü güneşin batmasından itibaren hacı adaylarının Müzdelifiye'ye ve daha sonra da Mina'ya gönderileceğini belirten Bardakoğlu, ulaşım, barınma, yemek ve sağlık konusunda her türlü tedbirin alındığını kaydederek, şu bilgileri verdi: 'Pazar günü saat 14.00'ten itibaren kafile başkanları ve din görevlileri, Arafat ve Kudey garajlarından alacakları otobüslerle hacı adaylarımızı, ülkemize özel olarak tahsis edilen 9. yolu kullanarak Arafat'a intikal ettireceklerdir. Her kafile kendisine tahsis edilen çadırlara yerleştirilecektir. Arife günü irşad ekibimizce hacılara
yönelik zengin bir irşad programı gerçekleştirilecek ve topluca 'Arafat Vakfe' duası yapılacaktır. Güneşin batmasıyla birlikte yine belli bir program içinde kafileler Müzdelife bölgesine intikal ettirilecek.'

Müzdelife Vakfesi'ni yapan hacı kafileleri, gece yarısından sonra Mina'da bayramın ilk günü şeytan taşlama yaptıktan sonra otellere getirilecek. Kurbanların kesiminin ardından Kabe'de tavaf ve say yapılıp, tıraş olunduktan sonra ihramdan çıkılarak hac görevi tamamlanmış olacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MEKKE'DE ÇÖKEN OTEL'DE ÖLENLERİN SAYISI 70'E ÇIKTI

MEKKE KUŞ GRİBİNE HAZIRLIKLI AMA HACILAR ENDİŞELİ

ŞARON FELÇ, BELDEN AŞAĞISI TUTMUYOR
»  ŞARON, ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA
»  BREZİLYA'DA PİT BULL DEHŞETİ
»  ALMAN VEKİL'DEN 'VİCDAN TESTİ' TEPKİSİ
»  GUANTANAMO'DA CEHENNEM AZABI
»  IRAK'TA CENAZEYE SALDIRI, 30 ÖLÜ
»  BİR ROJ TV'DE İSVEÇ'TE!!!
»  RUSYA İLE UKRAYNA DOĞALGAZ'DA ANLAŞTI
»  İNGİLTERE'DE EN ÇOK TRAFİK CEZASINI TÜRKLER YİYOR
»  İSVEÇ'İN BAŞKENTİNE GİRİŞ PARALI OLUYOR
»  ŞARON AİLESİ'NE 'RÜŞVET ALDI' İDDİASI
»  İRAN DAN ABD'YE REST!!!
»  UKRAYNA VE MOLDOVA AB'DEN YARDIM İSTEDİ
»  SESK KARŞILIĞI PASAPORT
»  SADDAM NASIL ÖLMEK İSTİYOR?
»  CHURCHİLL HİTLER'E YARDIM ETMEK İSTEMİŞ
»  DANİMARKA'DA ŞİMDİ DE KÜRTÇE MÜZİK KANALINA VİZE
»  ALMANYA'DA VİCDAN TESTİNDE ÇILDIRTAN SORULAR
»  LOTO MİLYARDERİ ÇIKMAYINCA PARA HAYIR KURUMUNA KALDI
»  ALMANYA'DA ÇÖKEN SPOR SALONUNDA 5 KİŞİ ÖLDÜ
»  İSRAİL'DEN FİLİSTİNE HAVA SALDIRISI 2 ÖLÜ
»  ALMANYA'DA SPOR SALONU'NUN ÇATISI ÇÖKTÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.