Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2570
EURO
37,6494
IMKB
9.087,000
ALTIN
2.915,330
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KANADOĞLU'NDAN ÇARPIÇI AÇIKLAMALAR
KANADOĞLU NDAN ÇARPIÇI AÇIKLAMALAR
 
“Kapatma gerçekleşirse bu partinin üyeleri, yeni bir parti kuramaz. Kurarsa kapatılır. Çünkü Anayasa böyle diyor.”
 
16.6.2008 - 01:15

Kanadoğlu’ndan çarpıcı sözler:
* Kapatılan partinin üyesi  o dönem Meclis’e giremez

* Klonlama formülünün tutacağını sanmıyorum

* İyimaya’nın teklifi bile tek  başına kapatma nedeni!

* Kapatılma durumunda  Gül’ün de istifası gerekir

SABİH KANADOĞLU BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ ŞOK AÇIKLAMALAR YAPTI:
“Deveden büyük fil var”
Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu, hakkındaki kapatma davasından sonra Anayasa’da değişiklik yapmaya çalışan AKP’yi uyararak, “Bazı hesapları yaparken çok iyi yapmak lazım. Hukuka karşı hile yapılırsa o demokrasi değil üçkâğıtçılar rejimi olur” dedi

Kanadoğlu damgası
Hulki Cevizoğlu’nun ART’de (Avrasya TV) gerçekleştirdiği ilk Ceviz Kabuğu programına Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu açıklamalarıyla damgasını vurdu.

Usta Gazeteci Hulki Cevizoğlu, Kanaltürk’ten ayrıldıktan sonra ART’deki (Avrasya TV) ilk Ceviz Kabuğu programını gerçekleştirdi. ART’deki ilk Ceviz Kabuğu’nun konuğu Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu birbirinden önemli ve olay yaratacak yeni açıklamalar yaptı. Sabih Kanadoğlu, AKP’lilerin kuracakları yeni parti için de “kapatılma tehlikesi” olduğunu açıkladı. Kanadoğlu, “Kapatma gerçekleşirse bu partinin üyeleri yeni bir parti kuramazlar. Kurarlarsa kapatılır. Anayasa kapatılır diyor çünkü. Kapatılan partinin üyeleri 23. dönem meclisinde kesinlikle tekrar yer alamazlar. Bu dönem sona erer 24. dönem başlar o zaman tekrar Meclis’e gelebilirler. Bu nedenle klonlama olayının tutacağını sanmıyorum” dedi. Kanadoğlu, AKP milletvekili ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın, “Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını askıya alalım” önerisinin de “tek başına kapatma nedeni” olduğunu açıkladı. Kanadoğlu şöyle konuştu:  “İyimaya’nın teklifi 184 oyla kabul edilir ve yasalaşırsa, bu girişim bile tek başına kapatma nedeni olur.”


AKP kendisini feshetse  de dava kapanmaz!
Siyasetçinin eline güç geçirince kendini çekiç, vatandaşı çivi gördüğünü söyleyen Cevizoğlu’na, Başsavcı Kanadoğlu, şunları söyledi: “Sıkışınca anayasayı değiştirmek hiçbir hukuk devletinde görülecek şey değil. Hukuk dışı yol aramak çok ciddi rejim krizi doğurur. Eğer siz, dinin siyasete alet edilmesini önleyemiyorsanız, demokrasi ve özgürlük anlayışınız sadece türbanla sınırlıysa, bir demokrasinin olmazsa olmazı saydamlığı bir kenara bırakıyorsanız, dokunulmazlıkları sınırlandırmıyorsanız, parti içi demokrasi sağlayamıyorsanız, genel başkanlık sultasının cumhurbaşkanı atamaya kadar varacak biçimde gelişmesini engelleyemiyorsanız, yargı bağımsızlığını sağlayamıyorsanız, değil genel seçim 6 ayda bir seçim yapsanız hiçbir faydası olmaz.”  AKP’nin kendini feshetmesi halinde de davanın düşmeyeceğini belirten Kanadoğlu, “Hem hüküm var hem de hukukun kendine yüklediği sorumluluktan kaçmak mümkün değildir. Feshederek bundan kurtulamaz” dedi.  Anayasanın oy vereni de oy verdiği partiyi de herkesi bağladığını belirten Sabih Kanadoğlu, AKP’nin kapatılması halinde yeni bir parti ile geri dönmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Basında ve kamuoyunda “klonlama” olarak tanımlanan olayın geçerli olmayacağını düşündüğünü söyleyen Kanadoğlu, “Bu şekilde bir parti açılırsa kapatılır çünkü Anayasa açılamaz diyor” dedi.


AKP’nin önündeki tek yol erken seçim
Kanadoğlu, “AKP’nin şu an önündeki tek yol erken bir genel seçimdir. Ara seçim değil genel seçim” diye konuştu. Kanadoğlu, AKP’nin, “Yüzde 43 oy oranım var. Ne istersem yaparım!” şeklindeki tavrını ve her olayda bunu öne sürmesini eleştirdi. Demokrasi rejiminin çoğunluk değil çoğulculuk rejimi olduğunu hatırlatan Başsavcı, “Ben Anayasadan tarafım. 16,5 milyon oy, o partiye Anayasa dışına çıkması, istediğini yapması, yasaları dinlememesi için verilmedi. Evet, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ama millet bu yetkisini Anayasa’nın kendisine verdiği yetkili organlar eliyle kullanır. Yani, yasama yürütme ve yargı. Bunların da yetkileri Anayasada belirtilmiştir ve hiçbirinin birbirine üstünlüğü yoktur” dedi. TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın üçüncü yol arayışlarına ve alternatif olarak senato teklifine de değinen Sabih Kanadoğlu, Toptan’ın bu çıkışlarını,  “Hiç gerek yokken o partinin zorlamasıyla, tarafsızlığını bir kenara koyarak gündeme getirdiği bir öneridir” şeklinde değerlendirdi.


AKP kapatılırsa  Cumhurbaşkanı istifa etmeli!
Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu, AKP’nin kapatılması durumunda Cumhurbaşkanı’nın görevinin sonlandırılacağına dair Anayasa’da bir hüküm olmadığını söyledi. Kanadoğlu, “Anayasa’da böyle bir hüküm yok, çünkü hiçbir Anayasa bir kişinin üzerine yemin ettiği konularda ona ters eylem ve beyanda bulunacağını düşünmez. Onun için önlem almaz. AKP’nin kapatılması halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül görevine devam edebilir. Ancak, laik cumhuriyeti koruyacağına namus ve şerefi üzerine yemin etmiş birinin laik devlet cumhuriyet aleyhine eylemlerin odağı olduğu kanıtlanırsa demokrasi etiği istifa etmesini gerektirir. O kurumun yıpratılmaması lazım.”  Kanadoğlu Cumhurbaşkanının yargılanması konusunda ise görüşlerini şöyle açıkladı:  “Cumhurbaşkanının dokunulmazlığı yok... Cumhurbaşkanının görev sırasında ve görev dışında kişisel suçları şeklinde iki tür suçu akla gelebilir. Görevi sırasında vatana ihanet dışında yargılanamaz. Vatana ihanet diye bir suç yoktur Anayasa’da ama Meclis bir konuyu vatana ihanet kabul edebilir. Kişisel suçlarından ve önceden işlediği suçlar hakkında da dokunulmazlığı yoktur. ’Dosya kayboldu’nun menşeinde de vardır. Cumhuriyet başsavcılığının bu davayı açması ve görülmesi lazım.  Dünyanın hiçbir gerçek demokrasisinde adı belirli suçlarla anılan kişinin cumhurbaşkanı olması düşünülemez. Sırtında böyle bir yük varken cumhurbaşkanı seçilmek hiçbir demokraside akla gelecek şey değil.”

‘Velev ki simge’nin anlamı

“Atatürk’ü sevmiyorum” ile netleşti
Hulki Cevizoğlu, bunca hukuk ve siyasi sözün ya da uyarının arasında insanların aklında AKP’li Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın, “Dindar Cumhurbaşkanı seçmemizi istemiyorlar” sözünün kaldığını söyledi. Hulki Cevizoğlu’nun dikkat çektiği bu konuya Sabih Kanadoğlu dinin siyasete alet edilmesinin demokrasiye zarar verdiğini belirterek şunları söyledi: “Laik bir cumhuriyette bu sözlerin anlamı dinin siyasete alet edildiğidir. Dinin siyasete alet edildiği yerlerde demokrasi zaten yeşermez, yürümez Parti kapanır ya da kapanmaz. Asıl sorun dinin siyasete alet edilmesinin önlenmesidir. Din kullanılarak belli bir yönde oy vermeye yönlendirilmesi asıl sorun. Üç kuruşluk çıkar için İslâmiyet’i kullanırsanız Kur’an zaten bunu lanetlemiş.”  Kanadoğlu, sömürge altında olduğunda dinini bugünkünden daha iyi yaşayacağını iddia edenleri ise, “Biz kurtuluş savaşında bu tiplerden kurtulduğumuzu sanıyorduk. ’Sömürge halinde kalıp dinimi yaşarım’diyorlar. İslamiyet bunu reddeden bir dindir. Bunlar mensup oldukları dinin bu özgürlüğünü bile kavrayamamış” diyerek eleştirdi. Sabih Kanadoğlu Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durumu, “Yaşadığım, anımsadığım en zor günler. Daha önce böyle bir kepazelik görmedim” tanımladı.

Babacan’la da bu işin çivisi çıktı
Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın Avrupa Komisyonu’nda, “Türkiye’de Müslümanlar baskı altında” şeklindeki konuşmasının sert biçimde eleştirildiği Ceviz Kabuğu’nda Sabih Kanadoğlu, “Kimsenin dininin bir yere gittiği yok. Bugün bu ülkenin Bakanı gidip orada Müslümanlar baskı altında diyorsa bu işin çivisi çıkmıştır. Böyle bir Bakana sahip olduğumuz için ülke olarak fevkalade üzülmemiz lazım. Ayağa kalkmamız, protesto etmemiz lazım. Böyle bir şey olabilir mi? Demokrasi işlemediği için bu konuda tecrübesi olmadan bu işin başına getirilen bir kişi bunu nasıl söylüyor?  Halka hesap vermek mecburiyetindedir bu kişi” diye konuştu. Kanadoğlu, Fatih Altaylı’nın programında sarfedilen “Humeyni’yi seviyorum, Atatürk’ü sevmiyorum” sözlerinin “Velev ki simge olsun’85” lafının ne anlama geldiğinin açık bir biçimde ortaya çıkmasını sağladığını söyledi. Hulki Cevizoğlu da Dışişleri Bakanı’nın bu sözleri ve Fatih Altaylı’nın programında Atatürk’ü sevmediğini söyleyen şahıs hakkında şunları söyledi:  “Yeniçağ Gazetesi yazarı Sabahatin Önkibar’ın ifadesiyle, seccade serecek kadar yeri vatan olarak görüyorlar. Ama bu yeni bir şey değil neden şaşırıyoruz? Seçimden önce Atatürk’e hakaret edenlerden milletvekili bakan olanlar var.”

Yüzde 66 “erken seçim”
Ceviz Kabuğu’nda kısa mesaj yoluyla düzenlenen ankette izleyicilere “Siyasi krizden çıkmak için erken seçim gerekli mi?” sorusu soruldu. Ankete katılanların yüzde 66’sı “evet” derken yüzde 34’ü de “hayır”   dedi.

Ankara’yı karıştıran yemeğin sırrı
Sabih Kanadoğlu, Emekli Washington Büyükelçisi ve Asam Başkanı Faruk Loğoğlu’nun 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer onuruna evinde verdiği yemeğin basında yanlış yorumlarla ve gereğinden fazla yer aldığını söyledi. Kanadoğlu, Cevizoğlu’nun, “Yeni bir parti kurma toplantısı mı idi?” ve “Tavla da oynadınız mı?” sorularına şu karşılığı verdi:  “Yemekte konuşulduğu söylenen hiçbir şey konuşulmadı. Aile ya da dost meclisinde ne konuşulursa o konuşuldu. Yemek daveti 20 gün önce yazılı olarak geldi. Anayasa Mahkemesi kararını kutlama yemeği değildi. Böyle bir yorum özel hayata müdahaledir. Dost yemeğine ayrı bir anlam vermek çirkindir. Yemek yaklaşık 3 saat sürdü. Tavla oynayacak kadar samimiyet yoktu.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'NİN PROPOGANDA RAPORUNA BALIKLAMA ATLADILAR

YENİ DEDİKLERİ SEZER'İN MAKAM ARACI 5 YAŞINDA ÇIKTI

CHP'Lİ VEKİLE AŞK MESAJLARI YAĞIYOR
»  İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DEN GÖKÇEK'E CEVAP
»  SAV'DAN ANAYASA MAHKEMESİ'NE ÇAĞRI
»  KIZILAY BAŞKANININ ZOR ANLARI
»  HIRSIZIN FATURASINI VATANDAŞA ÖDETTİRİYORLAR
»  SAVCILARIN ELİNİ TUTAN MI VAR?
»  AKP,SAVUNMASINI BUGÜN VERİYOR.
»  YOBAZLAR İLKER PAŞA'DAN NEDEN ÇOK KORKUYOR?
»  ESKİ CİA'CI YİNE ORTAYA ÇIKTI
»  SEL KOCA BİR ŞEHRİ BÖYLE YUTTU
»  ŞAHİN'DEN ANAYASA MAHKEMESİ'NE YANIT
»  ERBAKAN'I KURTARMA HAREKATI BAŞLATILDI
»  KANADOĞLU: "GÜL'DE YARGILANMALI"
»  ERBAKAN'IN EMEKLİ MAAŞINA DA HACİZ KONULDU
»  AKP'YE CEMAAT DARBESİ
»  ''ATATÜRK DÖNEMİNİN KIYMETİNİ BİLELİM"-
»  ÖSS'DE GÖREVLİ ÖĞRETİM ÜYESİ FENALAŞARAK ÖLDÜ
»  MECLİS'TE YOĞUN HAFTA
»  ERBAKAN'IN EMEKLİ MAAŞINA DA EL KOYDULAR
»  CHP İLE TRT ARASINDA ŞEREFSİZ KAVGASI
»  TÜRBANLI KADIN HUMEYNİ'Yİ ATATÜRK'E NEDEN TERCİH ETTİ?
»  ÇANKAYA NE GİDERSE İNCELEMEDEN ONAYLIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.