Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
IMKB
9.952,000
ALTIN
3.308,250
 
Hava Durumu ANKARA
-4 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KAPATMA DAVASINDA SONA DOĞRU
KAPATMA DAVASINDA SONA DOĞRU
 
AKP'nin kapatma davası ile ilgili savunmasını dün Anayasa Mahmekesi'ne vermesinin ardından, dava ile ilgili süreç de hız kazandı.
 
18.6.2008 - 02:16

Anayasa Mahkemesi, AKP hakkındaki kapatma davasında, 1 Temmuz 2008 Salı günü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın sözlü açıklamalarını, 3 Temmuz 2008 Perşembe günü de AKP yetkililerinin sözlü savunmasını dinleyecek. Anayasa Mahkemesi, AKP'nin dün verdiği esas hakkındaki savunmanın ardından sözlü açıklama ve sözlü savunma tarihlerini belirledi. Anayasa Mahkemesi ilk olarak 1 Temmuz 2008 Salı günü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın sözlü açıklamalarını, 3 Temmuz 2008 Perşembe günü de AKP yetkililerinin sözlü savunmasını dinleyecek. Bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak Anayasa Mahkemesi raportörü, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bu işlemler sürerken, gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse davalı AKP ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek.

Raporun, Anayasa Mahkemesinin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, toplantı günü belirleyecek. Üyeler, belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

AKP hakkındaki kapatma davasını 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi heyeti karara bağlayacak. Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması veya emekliye ayrılması durumunda 4 yedek üyeden en kıdemlileri heyete katılacak. Anayasa'ya göre, bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesinin 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekecek.

Anayasa Mahkemesi, Anayasa'nın 69. maddesine göre, 'temelli kapatma' yerine, dava konusu fiillerin ağırlığına göre 'Hazine yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakma' kararı da verebilecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÖLMEK ÜZERE OLAN YARALIYI POLİS SORGULADI

MARMARİS'TE MECZUP İMAM KRİZİ

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA GİDİP DUA ETTİM
»  ÖZÜRLÜLER ÜZERİNDEN BÜYÜK VURGUN YAPTILAR
»  KADIN POLİS'İN AMİRİNDEN İNTİKAMI
»  İSTANBUL'DAKİ PATLAMADA 5 YARALI
»  İSTANBUL'DA PATLAMA
»  AVUKAT SANKİ AZRAİLİN VEKİLİ
»  TAPU ÇETESİNİN PERVASIZLIĞI POLİSİ BİLE ŞAŞIRTTI
»  ÖSS JOKERLERİ PKK'LI ÇETE ÇIKTI
»  AKP'Lİ BAŞKAN VURULDU
»  TFAFİK CANAVARI ÖSS YOLUNDA YAKALADI
»  HER YERDEN HER TAŞIN ALTINDAN ÇETE FIŞKIRIYOR
»  KAPIKULE'NİN İFLAH OLMAZ RÜŞVETÇİLERİ YİNE YAKALANDI
»  KOD ADI : " YIRTIK DON "
»  TAPU ÇETESİ'NİN DEHŞET VERİCİ CİNAYETLERİ
»  SON YILLARIN EN BÜYÜK TAPU ÇETESİ OPERASYONU
»  İŞTE PKK'NIN UYUŞTURUCU TARLALARI
»  122 KAZA OLAN YOLDAN USULSÜZLÜK ÇIKTI
»  VURGUNCUDAN ŞAKA GİBİ TEKLİF: "TAKSİTLE ÖDEYELİM"
»  İBDA-C DAVASINDA KARAR ÇIKTI
»  İŞTE O SAPIK YAKALANDI
»  ANKARA YAMYAMINA İKİ KEZ MÜEBBET
»  BİR GARİP İNTİHAR VAKASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.