Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KASAP OPERASYONU, KIBRIS BANKALARINA UZANDI
KASAP OPERASYONU, KIBRIS BANKALARINA UZANDI
 
TMSF, başlattığı ‘Kasap Sokak’ operasyonu kapsamında bu kez Kıbrıs’a aktarılan kredilerin peşine düştü. İlk tespitlere göre 2001 krizinde ‘torpilli’ bazı patronların kredi borcu off-shore’lara gitmiş
 
21.4.2008 - 11:30
TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF), Show TV’deki Erol Aksoy’a ait yüzde 17 hisseye el koyması ile gündeme gelen ‘ikinci dalga temizlik operasyonu’, Kasap Sokak’tan Kıbrıs’a uzandı. Tahsilat gelirlerini artırmak için, batık bankaların dosyaları üzerinde çalışma başlatan TMSF, el konulan bankaların Kıbrıs’ta bulunan off-shore bankalarındaki hesaplarını da mercek altına aldı.

BORÇLAR YAPILANDIRILDI

YAPILAN
ön incelemelerde, 2000, 2001 ve 2002 yıllarında el konulan bankalara kredi borcu bulunan bazı patronların borçlarının dönemin TMSF yöneticileri tarafından, Kıbrıs’ta bulunan off-shore hesaplara aktarıldığı belirlendi. Bankalar Yeminli Murakıpları tarafından hazırlanan rapora göre, ‘torpilli bazı patronların’ kredileri Demirbank’a ait Dynamicbank ve Bank2000 adlı off-shore bankalarına aktarıldı. Murakıp raporlarına göre, bazı kredilerin off-shore bankalara aktarılmasıyla ilgili süreç şöyle gelişti: BDDK eski Başkanı Engin Akçakoca döneminde el konulan bankalarda bazı büyük holdinglerin de kredileri bulunuyordu. 2001 ve 2002’deki TMSF yöneticileri, batık bankalarda bulunan bazı kredileri, yeniden yapılandırdı. Ve bu kredilerin hesaplarını, batık bankalardan çıkararak, Kıbrıs’ta bulunan off-shore hesaplara aktardı. Yeniden yapılandırma sırasında, bazı kredilerin de faizlerinde indirime gidilerek, borçların azalması sağlandı. Hesapları Kıbrıs’taki off-shore bankalara aktarılan gruplar ise bu yöntemle hem borçlarını yeniden yapılandırma imkanı elde ettiler hem de takip işlemlerinden kurtulmuş oldular.

ESKİ YÖNETİCİYE YENİ GÖREV

BU
kapsamda Demirbank’tan Kıbrıs’taki bankalara aktarılan kredinin tutarının yaklaşık 500 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. TMSF uzmanları, raflara kaldırılan dosyaları, protokollerin bozulması üzerine tekrar işleme koydu. Off-shore bankalarındaki hesapları da bu kapsamda incelemeye alan TMSF, ‘iğne ile kuyu kazarak’, tahsilat gelirlerini artırmaya çalışıyor. Öte yandan, 2001-2002 yıllarında batık bankalardaki bazı kredileri off-shore bankalara aktarılmasına onay veren o dönemdeki TMSF yöneticilerinin, TMSF’den ayrıldıktan sonra söz konusu gruplarda üst düzey yönetici olarak çalışmaya başladığı da bildirildi.


Çukurova: İddialar asılsız


ÇUKUROVA Holding’ten yapılan açıklamada, son günlerde ortaya atılan bazı iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada ‘Kasap Sokak’ firmaları şeklinde ifade edilen ve Çağlar Grubu’nun paravan firmaları olduğu belirtilen bazı firmalara, İnterbank’ın Çukurova Grubu mülkiyetinde bulunduğu dönemde kredi açıldığı yönündeki iddialar yalanlandı. Açıklamada bu yüzden TMSF’nin Çukurova Grubu’ndan ve dolayısıyla Mehmet Emin Karamehmet’ten 500 milyon dolar istediği yönündeki iddialar da yalanlanarak ‘TMSF’den herhangi bir tebligat bulunmamaktadır’ denildi.


HÜSEYİN ÖZAY/STAR


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"MECLİS'İN SICAK BİRA'SINA ALIŞAMADIM"

KREDİ KARTINA PAYDOS

"MELİH GÖKÇEK, KENDİ İŞİNE BAKSIN"
»  KAMER GENÇ'TEN ELİTAŞ'A, 'YARATIK' DAVASI
»  YENİ BAKANLIK: ERZİNCAN BAKANLIĞI
»  CHP'NİN DOSYASI DA ANAYASA MAHKEMESİ'NDE
»  5 BİN KOMANDO OPERASYONDA
»  5 YILDIZLI TANIKLIK DEVRİ GELİYOR
»  AVRUPA'NIN AHLAKSIZLIĞINI ALDILAR DİYENE İŞTE CEVAP
»  DAVACI VE DAVALILAR DÜĞÜNE KATILMADI
»  '1 MAYIS', BAKANLAR KURULUNDA
»  KAMER GENÇ: "ELİTAŞ'A DAVA AÇACAĞIM"
»  2.3 MİLYAR TONLUK KÖMÜR REZVİ BULUNDU
»  UÇAK KORSANINDAN ŞOK İFADELER..!
»  HASTANE DENETLEMEYE GİDEN VEKİL DAYAK YİYECEKTİ
»  "TESLİM OLDUĞUMUZ HALDE ATEŞ ETTİLER"
»  KARS'TA ÇATIŞMA, 1 ASKER ŞEHİT
»  AKP'NİN ESKİ GENEL MERKEZİ SATILIK
»  HÜKÜMETLE ASKER ARASINDA İKİNCİ KRİZ
»  TERSİNE MÜCAHİT KAMER GENÇ
»  HAŞİM KILIÇ, 367 İLE İLGİLİ KONUŞTU
»  “ÜLKEDE İSTİKRAR YOK” SÖZÜ TAZMİNAT KAZANDIRDI
»  ZÜPPE..!
»  301'E 23 NİSAN RÖTARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.