Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2470
EURO
37,5806
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.907,710
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KENDİNİ AFFETTİ HOCASINI AFFETMEDİ
KENDİNİ AFFETTİ HOCASINI AFFETMEDİ
 
Çankaya Köşkü’ne çıkarak Kayıp Trilyon Davası’nda yargılanmaktan kurtulan Gül, 82 yaşındaki Erbakan’ın avukatlarının yolladığı af isteğini geri çevirdi
 
23.6.2008 - 23:05
KAYIP Trilyon Davası'ndan Ankara Cumhuriyet Başbavcılığı'nın takipsizlik kararıyla kurtulan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hocası Necmettin Erbakan'ın avukatlarının yolladığı af isteğini geri çevirdi.

Kayıp trilyon davasında 11 ay ev hapsi cezası alan eski Başbakan ve kapatılan Refah Partisi'nin son genel başkanı Necmettin Erbakan, Köşk'ten af kararı beklerken, ret kararıyla sarsıldı. Kapatılan Refah Partisi'nin kamuoyunda 'Kayıp Trilyon' diye bilinen davasından 2 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum olan Erbakan sağlık sorunlarını göstererek cezasını bir süre erteletmişti. Tüm ertelemelerin ardından Erbakan son çare olarak, 11 aylık cezasının infazı için Altınoluk'taki evine taşınmıştı. Erbakan, Milli Görüş geleneğinden "öğrencisi" olan ve Refahyol Hükümeti'nde Başbakan olduğu sırada da Devlet Bakanılığı yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den af yetkisini kullanması talebinde bulunmuştu. Adli Tıp'tan alınan sağlık raporuyla birlikte Adalet Bakanlığı'na af başvuru yapan Erbakan'ın, Cumhurbaşkanı Gül tarafından reddedilmesi Milli Görüş cephesinde büyük tepkiye yol açtı.

Rapora rağmen çevirdi

Anayasa'nın 104. maddesine göre Cumhurbaşkanı'nın, hapis cezalarını ya tamamen ya da kısmen affetme yetkisi var. Söz konusu maddede Cumhurbaşkanı'nın af yetkisi, sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile cezaların hafifletmek veya kaldırmak olarak belirtiliyor. Bir mahkum hakkında af yetkisinin kullanılabilmesi için Adli Tıp raporu gerekiyor. Erbakan'ın avukatları da Adli Tıp'tan af için gerekli raporu iki hafta önce aldı. Gül, bu rapora rağmen Erbakan'ın talebini geri çevirdi.

Hakkında dosya var

Hocanın af istediği davadan Gül'ün de dosyası bulunuyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkındaki "Kayıp trilyon" dosyasını takipsizlik kararı vererek dosyayı kapattı. Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, yürüttüğü soruşturma sonunda Gül hakkında, "mevcut anayasal sistem gereğince, iddia olunan eylemlerin kanıt ve unsurları tartışılmaksızın, yasal imkansızlık nedeniyle soruşturma yapılmasına gerek olmadığına" karar verdi. Kovuşturmaya yer olmadığı kararında "Cumhurbaşkanının, seçilmeden önce işlemiş olduğu kişisel suçlarından dolayı Anayasa'da bir hüküm yer almadığı gibi TBMM İç Tüzüğü'nde de bir düzenlemenin mevcut olmadığı, demokratik rejimlerde Devlet Başkanının dokunulmazlığının kabul gören bir imtiyaz şeklinde oluştuğu" kaydedildi. Milletvekillerinin önceden işlediği suçlar için davaların zamanaşımı süreci durduruluyor. Ancak Cumhurbaşkanları için böyle bir düzenleme yok. Hukuk çevreleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği takipsizlik kararıyla Gül'ün Cumhurbaşkanlığı süresini tamamalayıncaya kadar dosyanın da zamanaşımına uğrayacağına dikkat çekiyor.

  • "Elini öpenler mahkûm etmiş”

    SAADET Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, 'Elini öpenler Cumhurbaşkanı, Başbakan olmuş ama hocalarını hapse mahkum etmişler' dedi. Hatipoğlu, şöyle konuştu: 'Milli görüş, milletin kendisi demektir. Bir medeniyetin yeniden inşa hareketidir. Herkese özgürlük, refah isteyen harekettir. Türkiye'nin geleceği tehlike altındadır. Usta bir kaptanın selametle gemiyi limana yanaştırması gerekiyor. Çoluk, çocukla bu iş yürümüyor. Bunu herkes gördü, onlar da görüyor. AKP iktidarı, koyu karanlık gidecek. Milli görüş 3. defa ülkenin kurtuluşunu sağlayacak. Milli görüş, bünyesinden 2 cumhurbaşkanı, 4 başbakan çıkarmıştır. Elini öpenler cumhurbaşkanı, başbakan olmuş ama hocalarını hapse mahkum etmişler. Kendi mahallesine muhtar olamayacaklar o makama oturmuş ama kendini oraya getireni hapse atmış. Hocalarına yapılan zulmün hesabını soracağız.'
  • TERCÜMAN


  • Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
      Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


    Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
     

    Bu haber henüz yorumlanmamış...

      Bu kategorideki diğer haberler


    POLİSLER SINAVDA DÖKÜLDÜ

    FIRAT'TAN, BAHÇELİYE " AKLINI KENDİSİNE SAKLASIN"

    "TÜRKİYE'NİN EN ÜNLÜ FAHİŞESİYDİM"
    »  "KORKUNÇ GERÇEĞİ AÇIKLIYORUM"
    »  BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ AKP'Yİ PANİKLETTİ
    »  BAKANLAR KURULU TUZLA TERSANESİNİ KONUŞTU
    »  FIRAT'IN SÖZLERİNE ELEŞTİRİ YAĞIYOR
    »  İSTANBUL BAROSU: FIRAT'IN AÇIKLAMALARI KAYGI VERİCİ
    »  DEMİREL, FIRAT'A SERT ÇIKTI
    »  BAŞBAKAN'LIKTAN 290 TRİLYON AÇIKLAMASI
    »  42 BİN POLİS ASKERE ALINIYOR
    »  MİLLİ TAKIMA ŞEREF AYLIĞI
    »  YARALANAN 4 ASKERİN DURUMU AĞIR
    »  GENERAL KIZI BOMBALADI
    »  BAŞBAKAN, KARARGAHINI MECLİS'E TAŞIYOR
    »  KIŞLADA PATLAMA, 14 ASKER YARALAND1
    »  DENGİR FIRAT:"SÖZLERİM, SOSYOLOJİK ANALİZDİ"
    »  ZAPSU, BBP İLE NE GÖRÜŞTÜ
    »  TOPTAN'DAN FIRAT'A TRAVMA YANITI
    »  BAKAN ÇELİK, CEYLAN DERİSİ KOLTUKLARA TAKTI
    »  ÇALIŞANA, 'KEY'DEN KÖTÜ HABER
    »  BAKANLAR KURULU OLAYLI BAŞLADI
    »  "KUSURA BAKMAYIN SAYIN PAŞAM"
    »  ERBAKAN, SEZER'İN AF TEKLİFİNİ REDDETMİŞ
     
      ÇOK OKUNANLAR
      YAZARLAR

     
    EMİN VAROL
     
    GAZETEC? ACI S?YLER !

     
    Ercan Deva
     
    Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

     
    MURAT ŞAHİN
     
    Matematik Ucuzlugu

     
    Cahit Saraçoğlu
     
    100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
      ÇOK YORUMLANANLAR
      ANKET
    Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
    Evet
    Hayır
    İlgilenmiyorum
     Sonuçları göster   
     
     
    RSS

    Add to Google
    Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.