Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1490
EURO
38,0702
IMKB
9.891,000
ALTIN
2.915,600
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KERİZ FENERİ BİRBİRLERİNE DÜŞÜRDÜ!
KERİZ FENERİ BİRBİRLERİNE DÜŞÜRDÜ!
 
’Yaranmadan gocunmadan’ manşetiyle çıkan Gerçek Hayat Dergisi’nde İslami kesimin önde gelen isimleri Deniz Feneri davasını masaya yatırıp özeleştiride bulundu
 
29.9.2008 - 01:15
Haftalık yayınlanan İslamcı entelektüel dergi Gerçek Hayat bu hafta kapak dosyasıyla Almanya’da görülen Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili tartışmaları kapağına taşıdı. ’Yaranmadan gocunmadan’ başlığını kullanan dergi, özel dosyada şimdiye kadar dindar kesimin olaylara ’kol kırılır yen içinde kalır’ mantığıyla yaklaştığına dikkat çekti. İslami kesimin önde gelen isimlerinin görüşlerinin aktarıldığı dosya haberde ayrıca TBMM’nin bir araştırma komisyonu kurup insani yardım örgütleri hakkında bir rapor düzenlemesi gerektiği aksi halde olayların holding krizine dönüşebileceği uyarısı yapıldı.
Yen içinde kalan kol kangren olur


Abdurrahman Dilipak Çakma dinci Vakit Gazetesi Yazarı

İktİdar, servet ve şöhret, fitneye dönüşür. İktidar ve servet bazan bizim için, her zaman kurtuluş vesilesi değil, dua ile istenen bir belaya da dönüşebilir.. Neyse ki bizimkilerinkini Allah (cc) hemen yüzlerine vuruyor. Allah (cc) kendi adına ve kendi dinini kullanarak ahlaksızca yollara sapanların foyalarını çabuk çıkartır. Bizimkiler hakkında olumsuz bir iddia gelince önüme, “böyle bir şey olmaması gerekmez mi” diye düşünüyorum. Ama yine de, eğer o şey ahvali şahsiyeden ibaret değilse, işin aslını araştırma gereği duyuyorum. Çünkü kol kırılıp yen içinde kalınca kollar kangren oluyor, çolak kalıyor. Şimdi şu soruyu sormanın tam zamanı: İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin?

Yetimin hakkını yiyeni Allah affetmez

İhsan Eliaçık (Gerçek Hayat Yazarı): Biz maalesef kendimiz eleştirmiyoruz. Bu yanlış din anlayışımızdan kaynaklanıyor. Başörtüsü takmanın ve namaz kılmak dışında İslam şartı yokmuş gibi hava var. En önemlisi bunlar, bunları yap gerisi önemli değil. Böyle bir anlayış olamaz. Bu mevzuda İslami camiayı yeniden düşünmeye çağırıyorum. Diğerinin hakkına aldırmayanı, yetimin hakkını cebine indireni Allah’ın affetmesi mümkün değildir.

Erbakan gibi sonuçlarına katlanacaklar

Rasim Özdenören (Yeni Şafak Gazetesi Yazarı): Biz bu mevzuda özeleştiri yapamadık. Ama nedeni tek yanlı haberlerin gelmesi. Medyanın tek tarafı çalışırken, diğer yanda bir hareket olmadı. Benim anladığım kadarıyla aynı kayıp trilyon davasında olduğu gibi bir zimmete geçirme davası değil usulsüzlük söz konusuydu. Erbakan nasıl bunun sonuçlarına katlandıysa, şimdi onlarda katlanacak

Hepimiz ‘pir u pak’ız demeyelim

Suavi Kemal YAZGIÇ (Gerçek Hayat Yazarı): Önceden anlamlı bir özeleştiri mekanizması kurup, işler halde tutabilseydik yani “hepimiz pir u pak”ız demek yerine, “kim olursa olsun yanlış yapanın yanında yer almayız” diyebilseydik, bu kampanya böylesi boyutlara varamazdı.

Bu çakma dincide ortada mahkeme kararı olmasına, suçlularının bir kısmının (Almanya'da olanlarının ) yakalanıp içeri atılmasına rağmen hırsızları böyle savundu.

Hiç kimsenin 5 kuruş çalmadığına inanıyorum


Emine Şenlikoğlu (Mektup Dergisi Genel Yayın Yönetmeni)

UluslararasI hukuk hatasının sonucu bu durum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Avrupa’da kazandığı parayı istediği derneğe Avrupa’dan gönderemiyor. Buradan kaynaklanan bir sakatlık olduğuna inanıyorum. Hiç kimsenin 5 kuruş çalmadığına inanıyorum. O yüzden de eleştiri yapmaya gerek duymuyorum. Uluslararası hukuk suçu var. Camia olarak hatalı olduğumuzda çok rahat bir şekilde özeleştirimizi yapmalıyız ama önce hatalı olan kişiyi eleştiririz, düzeltmezse ondan sonra kamuoyuna deriz ki falanca kişi İslam’a göre bir hata yapıyor, özel hatası değil herkesi bağlayacak bir hata yapıyor kimi zaman katılmıyoruz diyebiliriz yani.
Yani bunların hırsızları iyi kendi hırsızlarına bile toz kondurmayan saf müslümanların hayır için başkalarının da sıkıntılarının biraz olsun hafiflemesi için gönüllerinden verdikleri yardımları iç etmek bile bunlarca mubah sayılıyor. İşte bunların anlayışları.

Evet sizin hırsızlarınız çok iyi çünkü hepsi artık dalında uzmanlaştı ve çaldıkları paralarla holdingler kurmaya başladılar. Ucundan kıyısından sizlerde çıkarttığınız o paçavra mevkutelere aldığınız reklamlarla yolunuzu buluyorsunuz tabi.

Gidin ıslahı nefs edin biran önce yoksa arka çıktığınız o hırsızlar sizi hiç bir zaman kurtaramayacak.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERYGUR, YOĞUN BAKIMDAN ÇIKIYOR

LİDERLER, BAYRAM'I NEREDE GEÇİRECEK?

ERGENEKON SORGUSUNDA İLK AYRINTILAR
»  İSTANBUL'DA ASKERE HAİN TUZAK
»  'YARGIÇLAR DİNLEMEYE HİÇ İTİBAR ETMESİN'
»  YAMYAM KRİZİNİ YARGI ÇÖZECEK
»  KANAL 7'NİN RAPOR SKANDALI SPK'YI KARIŞTIRDI
»  DENİZ FENERİ'NDEN IŞIK EVLERİNE
»  SARKİSYAN GÜL'ÜN ÖNÜNDE SOYKIRIMI TEKRARLADI
»  HATAY'DA BİR YÜK GEMİSİ ALABORA OLDU
»  HEMZEMİN GEÇİTLERDE BİLGİSAYARLI GEÇİŞ KULLANILACAK
»  ARANIYOR!
»  VE YARGI İFLAS ETTİ
»  HAKİKİ DİNDAR YALAN SÖYLER Mİ, HARAM YERMİ, HİLE YAPAR MI?
»  SUÇSUZ YERE GÖREVDEN ALDIĞINI KABUL ETTİ
»  KABE ÇAKMA DİNCİ VAKİT'İ İLGİLENDİRMİYOR
»  KILIÇDAROĞLU, HALKIN ÜMİDİ OLDU
»  "BOYNUMA TABELA ASTILAR"
»  ERYILMAZ DİSİPLİNE GİDİYOR
»  AKP, SÖZEN'E SAHİP ÇIKTI
»  ERGENEKON'DA YENİ GÖZALTI
»  CAHİT SARAÇOĞLU BABA OLDU
»  BAŞBAKAN'A HEDİYE 'GEMİCİK'
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN FIRAT'A JET CEVAP
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.