Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
IMKB
9.952,000
ALTIN
3.308,250
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KILIÇDAROĞLU,ÇAKMA DİNCİ VAKİT'E EL KOYACAK
KILIÇDAROĞLU,ÇAKMA DİNCİ VAKİT E EL KOYACAK
 
AKP’nin iki önemli ismini koltuğundan eden CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu Vakit Gazetesine el koymaya hazırlanıyor.
 
23.11.2008 - 06:28

Kılıçdaroğlu ‘’ Vakit Gazetesi, açtığım davalar sonucu kazandığım tazminatları ödemiyor. Ben de isim hakkına el koyduracağım’’ dedi. Kılıçdaroğlu daha önce de Akit Gazetesinin isim hakkını elde etmişti.

AKP’nin iki önemli ismini koltuğundan eden CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu Vakit Gazetesine el koymaya hazırlanıyor.

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada ‘’ Vakit Gazetesi, açtığım davalar sonucu kazandığım tazminatları ödemiyor. Ben de isim hakkına el koyduracağım’’ dedi. Kılıçdaroğlu daha önce de tazminatları ödemeyen ve mal varlığı bulunmayan Akit Gazetesinin isim hakkını TSE’den tescil ettirmiş ve üzerine almıştı. Halen ‘’Akit’’ adıyla gazete çıkarma yetkisi Kılıçdaroğlu’nda bulunuyor.

AKP’li Şaban Dişli ile Dengir Mir Mehmet Fırat’ı koltuğundan eden Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü olduğu dönemde hakkında ‘’Gerçek dışı haberler yayınladığı’’ gerekçesiyle Akit Gazetesi  hakkında çok sayıda tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu yüklü miktarda tazminat kazandı. Ancak Akit Gazetesi sorumluları bu tazminatları ödemedi. Şirketin mal varlığı da bulunmadığı için haciz işlemi yapılamadı.

Kılıçdaroğlı bunun üzerine şirketin kağıt üzerinde olduğunu belirtip yeni bir dava açarak  Türk Patent Enstitüsü (TPE) aracılığı ile, borçlara karşılık gazetenin logosu ve isim hakkını aldı. TPE, Akit Gazetesinin isim ve yayın hakkını Kılıçdaroğlu üzerine tescil etti.

‘’SIRADA VAKİT VAR’’

GAZETEPORT’a konuşan Kılıçdaroğlu,  “Akit’e açtığım tüm davaları kazandım. Artık Akit isimli bir yayın organı benden habersiz çıkarılamaz.  Şimdi sırada Vakit gazetesi var. Vakit hakkında da çok sayıda dava sürüyor aynı biçimde bu gazetenin de isim hakkını alacağım ” dedi.

AKP’li Dişli ve Fırat hakkında yaptığı açıklamaların ardından Vakit’in kendisi hakkında kampanyaya dönüşen saldırı haberleri yaptığını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Vakit Gazetesi, aslında Akit’in devamı ve bunu özenle sakladı. Ancak, davalar sürüyor, bazılarını da kazandım. Vakit’in de isim hakkını yakın zamanda alacağız gibi görünüyor. Ama bu yapılanlar din ticaretinin ne boyuta geldiğini ortaya koyuyor. Dini ticarette ve siyasette kullanan insanlar dine en büyük saygısızlığı yapıyor. Oysa geçmişten ders çıkarmak büyük erdemdir. Müslümanlıkta iftiraya yer yoktur, aksine güzel ahlak erdemdir’’ diye konuştu.

Kaynak: Gazeteport



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CANLI YAYINDA İNANILMAZ KAZA!

YENİ ŞAFAK'TA AYRILIK

CHP'Lİ ATİLLA KART'A MEDYA TERÖRÜ
»  TRT 30 FARKLI DİLDE YAYINA BAŞLADI
»  TRT'DE SİNSİ ŞERİATÇILIK VE DUA'LI ATATÜRK DÖNEMİ
»  BAYKAL'DAN 'SÜRGÜN' MUHABİRLERE DESTEK!
»  ERDOĞAN VE YAZAR RECEP İVEDİK LEMANA KAPAK OLDU
»  TRT'DE YOLSUZLUK OPERASYONU
»  SERDAR TURGUT, NEDEN AYRILDIĞINI AÇIKLADI.
»  KRİZ, GAZETEPORT'U DA VURDU!
»  AKŞAM'DA DEPREM, SERDAR TURGUT GÖREVDEN ALINDI
»  MEDYADAKİ İŞÇİ KIYIMI NTV'YE DE SIÇRADI
»  AHMET HAKAN, ERDOĞAN'A MESAJ GÖNDERDİ
»  HALK HABERLERE TAM OLARAK GÜVENMİYOR
»  FEHMİ KORU,NEDEN ERDOĞAN'A MUHALEFETE BAŞLADI?
»  VAKİT'TEN YENİ ŞAFAK'A ŞANTAJ!
»  BAŞBAKANLIKTAN "AKREDİTASYON" AÇIKLAMASI
»  "BASIN KARTIMI İADE EDERİM"
»  ŞAMİL TAYYAR'I HEYECANLANDIRAN BENZERLİK
»  VE HORTUMCU GÜRHAN'IN BASIN KARTI İPTAL EDİLDİ
»  BASIN KARTI OLMAYAN TRT'CİLERE ŞAŞIRTAN AKREDİTASYON!
»  BAŞBAKANLIĞIN AKREDİTASYONU YARGIYA GİDİYOR
»  TRT'DEN HABERLER!
»  MEHMET GÜRHAN’A SÜREKLİ BASIN KARTI VERİLMİŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.