Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1374
EURO
37,9581
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.884,540
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KOCASI'NA KIZAN KADININ MÜTHİŞ İNTİKAMI
KOCASI NA KIZAN KADININ MÜTHİŞ İNTİKAMI
 
Nikâhın sahte olduğunu anlayan genç kadın, intikam için kocasının rüşvet çetesini ihbar etti. Polis olayı araştırınca koskoca bir çeteyle karşılaştı.
 
22.11.2007 - 05:16
Bursa'da bir kadının kendisine sahte nikah yapan kocasını şikayet etmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, belediyenin kaldırım taşı ihalelerine fesat karıştırdıkları, rüşvet alıp verdikleri ve örgüt kurdukları iddialarıyla ilgili biri eski 2 belediye başkanın da aralarında bulunduğu toplam 22 kişi hakkında, 390 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.
Bursa Savcılığı, K.K. isimli imzayla gönderilen ihbar mektubu üzerine Bursa'da ikamet eden L.M. (48) adlı şahıs, belediyelerden aldığı ihalelere fesat karıştırdığı başkanlara rüşvet verdiği iddialarıyla alakalı takibe alındı. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Osmangazi Kaymakamlığı'na gönderilen ihbar mektubundan sonra, bu sırada bir kadın da kocasının kendisine sahte belediye nikah kıydığını öğrenmesi üzerine, birlikte yaşadığı L.M. hakkında savcılığa şikayet dilekçesi vererek, ilginç iddialarda bulundu. T.C. (33) isimli bayan, belediyelerin pek çok kaldırım ihalesini alan erkek arkadaşı L.M.'nin suçlarıyla ilgili bütün detayları yazınca, önceden gelen ihbar mektupları ile şikayet konuları birleşerek polise operasyon talimatı verildi.
Bunun üzerine polis, ilk olarak şüphelilerin telefon görüşmelerini dinlemeye başladı. "Suç işlemek için örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve vermek" suçlarıyla ilgili gerçekleştirilen operasyonda ilk olarak 5 yıl birlikte yaşadığı kadına sahte nikah kıydığı iddia edilen işadamı L.M. gözaltına alındı. Ardından genişletilen operasyonda Emek Belde Belediye Başkanı Y.A. ile Orhangazi eski Belediye Başkanı M.T.Ü.'nün de aralarında bulunduğu toplam 22 kişi gözaltına alındı.
Haklarındaki iddialarla ilgili adliyeye sevk edilen toplam 22 kişiden aralarında sahte nikah kıydığı için eşinin şikayetçi olduğu müteahhit L.M. ile adamları H.S., V.Ç. ve A.U. tutuklandı. Diğer başkanların da aralarında olduğu 18 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, olayla alakalı savcılığın soruşturması sona erdi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı 2 yıl önce yaşanan olayla ilgili olarak Emek Belde Belediye Başkanı Y.A. (52) ile Orhangazi eski Belediye Başkanı M.T.Ü. (57)
hakkında da, "Rüşvet almak ve ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından 24'er yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.
Bu arada, suç işlemek için örgüt kurmakla ve rüşvet vermekle suçlanan L.M., örgütün üyesi oldukları iddia edilen ve ihalelere fesat karıştırmakla suçlanan H.S. (27), C.B. (55), U.B. (27) ve M.D.'nin (44) toplam 90 yıla kadar hapisleri talep edildi.
Ayrıca rüşvet almak ve ihaleye fesat karıştırmak suçlarından V.Ç. (42), A.U. (57), S.A. (43), H.İ.Ç. (44), M.T. (41) ve H.K. (42) hakkında 24'er yıla kadar hapis talebiyle sadece ihaleye fesat karıştırmak suçuyla ilgili de M.K. (54), N.Ö. (42), M.K. (43), E.A. (42), M.Ç. (49), B.B. (48), R.K. (52), Y.İ. (39) ve E.İ. (40) hakkında 12'şer yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.
Örgütün lideri olduğu iddia edilen L.M.'nin sahibi olduğu 2 ayrı şirket sayesinde Orhangazi Belediyesi'nden 2002 ile 2005 yılları arasında yol ve parke döşemesi işlerine ait toplam 84 adet ihale aldığı ve bunların parasının tamamını tahsil ettiği, Emek Belediyesi'nden ise usulsüzlükleri tespit edilen 100 civarında ihalesi olduğu anlaşıldı. Dava dosyası kayıtlarında Orhangazi Belediyesi'nin incelenen 10 dosyadan 85 bin, Emek Belediyesi'nde 10 dosyadan 45 bin YTL kamu zararı oluştuğu iddia edildi.
Bütün sanıklar; önümüzdeki günlerde haklarındaki iddialarla ilgili toplam 390 yıla kadar hapis talebiyle ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANKARA SOSYETESİNE KOKAİN BASKINI

KARI-KOCA'DAN ÇIPLAK ŞANTAJ

EMEKLİ MAAŞINDAN KESİLİNCE ÇILDIRDI
»  EMEKLİ ÖĞRETMEN EŞİNİ ÖLDÜRDÜ
»  KAÇAK İLAÇTA DEV VURGUN
»  KENDİSİN'DEN ŞARKI İSTEYENİ VURDU
»  SERİ KATİLLERE İKİŞER KEZ MÜEBBET
»  İBDA-C'NİN ÖLÜM LİSTESİ ELE EGEÇİRİLDİ
»  ÜNİVERSİTELİ CİNAYETİ DAVASINDA ASIRLIK CEZA
»  ALKOLÜ BIRAKMAK İÇİN ESRARA BAŞLADIM
»  SUÇSUZLUĞU'NU 3,5 YILDA ANLATABİLDİ
»  ÇETEYE RUHSATLI SİLAH VEREN VALİ'YE YENİDEN YARGILAMA
»  ESKİ MİLLETVEKİLİ HAMDİ ERİŞ TUTUKLANDI
»  İBDA C'NİN LİSTESİNDEKİ ÜNLÜLER KİMLER?
»  KAÇAK MAZOT İÇİN RAFİNERİ KURMUŞLAR!
»  ÇUVALLAR DOLUSU PKK EROİNİ ELE GEÇİRİLDİ
»  MALATYA VAHŞETİNDE SÜRPRİZ GELİŞME
»  ESKİ VEKİL VE OĞLUNUN OTOPARK KAVGASI
»  BIÇAK PARASI BİR DOKTORUN DAHA BAŞINI YEDİ
»  ÖLDÜRTTÜĞÜ EŞİNE MEVLİT YAPARKEN YAKALANDI
»  TRT'DE BİR SKANDAL DAHA
»  11 İL'DEN TOPLAM 178 ARABA ÇALDILAR
»  ÜLKÜCÜLERLE DTP'LİLER BİRBİRİNE GİRDİ
»  DTP'LİNİN ARACINDA SUİKAST SİLAHI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.