Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KRAL ABDULLAH'A ŞEREF MADALYASI!
KRAL ABDULLAH A ŞEREF MADALYASI!
 
Ziyaretinde Anıtkabir'e gitmeyen Kral Abdullah'a 'Devlet Şeref Madalyası'' verildi
 
18.2.2008 - 17:47
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz El Suud'a, ikili ilişkilere ve bölge barışına yaptığı katkılar dikkate alınarak, ''Devlet Şeref Madalyası'' verildiğini bildirdi.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın yazılı soru önergesini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına yanıtlayan Babacan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın, tahta çıktığı tarihten bu yana, ülkesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda güçlendirilmesi için azami şahsi çabayı göstererek, iki ülke ilişkilerinin tüm alanlarda gelişmesine ve ivme kazanmasına önemli katkıda bulunduğunu belirtti.

Kral Abdullah'ın, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında, 40 yıllık bir aradan sonra, 2006 yılında Türkiye'yi ziyaret ederek, ''Suudi Kral'' sıfatıyla çok sayıda anlaşmayı imzaladığını belirten Babacan, bu sayede iki ülke arasındaki ilişkilerin hukuki temellerinin sağlamlaştırılmasında önemli rol oynadığını ifade etti.

Babacan, ''Kral Abdullah ayrıca, bölgemizdeki sorunların çözümü amacıyla sergilediği siyasi irade ve gerçekleştirdiği girişimlerle, bölgenin barış ve istikrara kavuşması yolundaki çabalara da değerli katkılarda bulunmuştur. Bu çerçevede, Kral Abdullah'a, ikili ilişkilerimize ve bölge barışına yaptığı katkılar dikkate alınarak, Madalyalar ve Nişanlar Kanununun 2. maddesine göre, Bakanlar Kurulunun kararıyla Devlet Şeref Madalyası verilmiştir'' dedi.

"ANITKABİR'İ ZİYARET ETMEMESİ''

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü tebrik etmek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdiğini, geleneksel ve yerleşik uygulamalarda, ''Resmi ziyaretler'' dışında Türkiye'yi ziyaret eden devlet veya hükümet başkanlarının, Anıtkabir'i ziyaret etme zorunluluklarının bulunmadığını bildirdi.

Protokol kurallarının, devlet temsilcilerinin ülkenin yararına olacak şekilde uluslararası ilişkileri geliştirmek ve pekiştirmek ile gerekli ortamı oluşturmak amacıyla karşılıklılık ve geleneksel ilişkiler gibi unsurların göz önünde bulundurmasıyla oluştuğunu belirten Babacan, şunları kaydetti:

''Protokol kurallarında, tekdüze uygulamalardan söz edilemez. Sayın Cumhurbaşkanımızın programları elverdiği takdirde, Yüksek konuğu ikametgahında, veda veya karşılama için ziyaret etmesi yerleşik teamüllerimizde olan bir durumdur. Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın, Suudi Arabistan Kralı'nın geçici ikametgahı sayılan otelinde ziyaret etmesi yerleşik geleneklerimize ve ülkemizin itibarına aykırı bir durum teşkil etmemiştir. Esasen, Suudi Arabistan Kralı ile resmi görüşmeler, Sayın Cumhurbaşkanımızın Kralı otelde ziyaretinden bir gün önce Cumhurbaşkanlığında yapılmıştır.''

CHP'li Arıtman'ın, ''Suudi Arabistan Kralı'nın İstanbul'da Boğaz sırtlarındaki 'Sevda Tepesi' olarak bilinen imara kapalı alandaki arsasına imar izni verilecek mi?'' şeklindeki sorusuna da Babacan, ''Bu yer, 'Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Belgesi Uygulama İmar Planı'nda, 'Koruya Katılacak Alan' dahilinde kalmaktadır. Dolayısıyla, bu alanda geçici de olsa yapı kurulamamaktadır. Ayrıca, söz konusu alanda herhangi bir yapı izni için başvuruda bulunulmamıştır'' yanıtını verdi.  


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TREN YOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ YOLCULAR 25 SAATTİR MAHSUR

KOSOVA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI İLK TANIYAN ABD OLDU

ASKER OTOBÜSÜ DEVRİLDİ, 30 YARALI
»  ERDOĞAN'DAN, 'KÜÇÜK BEYİNLİ' DAVASI
»  İŞTE EĞİTİME ARA VEREN OKULLAR
»  ANKARA'DA YARIN OKULLARA TATİL YOK
»  DENİZ BAYKAL, İDAMI GÖZE ALMIŞ
»  ESKİ VEKİL, ŞANSINI SİNEMADA DENİYOR
»  TÜRKİYE'DE GİZLİ ABD ÜSLERİ İDDİASI
»  MSN'DE RAHİP YASAK KELİME
»  DEMİREL, DARBEYİ NASIL ENGELLEDİĞİNİ ANLATTI
»  GÜL'E SUİKAST TEHDİDİ YAPAN ÜNLÜ!
»  "ERDOĞAN, BİZİ KURŞUN ASKER Mİ SANIYOR?"
»  PKK'DA ZEHİRLENME PANİĞİ
»  İNSAN BEYNİNİ 2029'DA ROBOTLAR TESLİM ALACAK
»  TÜRKİYE, SİBİRYA GİBİ OLDU
»  ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN PALMİYE SKANDALI
»  DİSK'TE SÜLEYMAN ÇELEBİ YENİDEN BAŞKAN
»  CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ YOZGAT'TA KAR'DAN MAHSUR KALDI
»  VAKIFLAR YASASI DUMLUPINAR'IN İNTİKAMIDIR!
»  İŞTE İSLAMCI MASONLAR..!
»  TÜRKİYE İRAN OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR
»  BARZANİ,KÜKREDİ: SİLAHI ELİMİZE ALDIRMAYIN
»  ASKER TÜRBAN'I MGK'NA TAŞIYOR...!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.