Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VAKIFLAR YASASI DUMLUPINAR'IN İNTİKAMIDIR!
VAKIFLAR YASASI DUMLUPINAR IN İNTİKAMIDIR!
 
Vakıflar Yasası, AB’nin direktifi ile hazırlanmıştır. Avukat Gülseren S. Aytaş’ın incelemesinden durumu özetlemeye çalışalım:
 
17.2.2008 - 00:05

 Yabancılara toprak satışının yolu, Osmanlı döneminde 1868 yılında çıkarılan bir kanunla açılmıştır. Bugünkü AB’ye uyum yasalarının Tanzimat Fermanı ile başlayan süreçten hiçbir farkı yoktur! Prof. Dr. Ahmet Cevat Eren diyor ki;

“Tanzîmât devrine gelinceye kadar vilâyet, kaza ve köylerde pek az kilise mevcut iken, 1856’dan sonra bunların sayısı, 1279 (1862-1863) tarihli sâlnamelerde görüldüğü üzere süratle ve bir hayli artmıştı. 1850’de Protestanlara da kilise kurmaları hakkının verilmiş olması, kilise sayısını daha da arttırdığı gibi, Ortaçağ’da verilmiş olup zamanla tamamen ortadan kaldırılmış bulunan vakıfların bir kısmının tekrar Hıristiyanlara tahsisine başlanmıştır. Buna mukabil, eski Osmanlı devletinin siyasî hudutları içinde kurulan yeni Hristiyan devletlerdeki Müslüman halka ait dinî binalar ya tamamen yahut kısmen yıktırılmış ve vakıflardan Osmanlı devleti hiçbir suretle faydalandırılmamıştı. Ecnebi devletlerin bu tutumlarından, Hıristiyanlığın İslâm ülkelerinde yayılmasını iltizam ettikleri açıkça anlaşılmaktadır.”

Bilâl N. Şimşir, Ermeni Meselesi adlı kitabının, 254’üncü sayfasında şu bilgiyi veriyor: 
“Unutmamalı ki İsrail Devleti, Araplardan satın alınan topraklarda kurulmuştur. Yine unutmamalıdır ki, Rumlar ve Yunanlılar vaktiyle Ege yöresinde külliyetli miktarda toprak satın almışlar ve Mart 1922’de merkezi İzmir olmak üzere Ege bölgesinde bir İyonya Prensliği kurulması teklifi resmen Türkiye’nin önüne getirilmiştir. Bu tezgah ancak Büyük Taarruz ile bozulabilmişti. Köy Kanunu, bu gibi acı tecrübelerden sonra çıkarılmıştı.”
Demek ki Vakıflar Yasası, Dumlupınar’ın intikamıdır!

1924 yılında yürürlüğe giren Köy Kanunu ile yabancı gerçek ve tüzel kişilerin köylerde taşınmaz edinmesi yasaklanmıştır.

1934 yılında yürürlüğe giren Tapu Kanunu ile sadece yabancı uyruklu gerçek kişilere mütekabiliyet şartıyla taşınmaz edinme hakkı tanınmış, yabancı ticaret şirketlerinin taşınmaz edinmeleri yasaklanmıştır.

Mütekabiliyet şartı aranmaksızın yabancılara mal edinme imkânı veren kanun değişiklikleri, 1984, 1986, 2003 ve 2005 yıllarında yapılmış ve hepsi Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilmiştir. Ancak iptal kararı yürürlüğe girinceye kadar geçen sürelerde yapılan taşınmaz satışları geçerlidir.
Cemaat vakıfları, 1936 yılında verdikleri beyannamelerindeki mülkleri tasarruf edebilirler.
1974 yılında Yargıtay, 1936 beyannamelerini, “Vakıfname” olarak kabul etmiş ve vakıfnamede mal edinmeye ilişkin bir düzenleme yoksa bu vakıfların mal edinemeyeceklerine karar verilmiştir.
Daha sonra, “Avrupa Birliği’ne uyum yasaları” çerçevesinde, 3.08.2002 günlü ve 4471 sayılı Kanunla, cemaat vakıflarının, sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarruflarında bulunan ve sahipliği belgelerle kanıtlanan taşınmazların, altı ay içinde başvurulması halinde vakıf adına tescil edileceği hükmü getirilmiş, Bakanlar Kurulu’nun izniyle ve belli sınırlamalar içinde taşınmaz mal edinmelerine cevaz verilmiştir.

11.01.2003 günlü ve 4778 sayılı Kanunla yeni bir değişikliğe gidilmiş; cemaat vakıflarına, “Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün izniyle” dinî, hayrî, sosyal, eğitsel, sıhhî ve kültürel alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere taşınmaz mal edinme ve taşınmaz malları üzerinde tasarrufta bulunma izni verilmiştir.

18.07.2003 günlü ve 4928 sayılı Kanunla cemaat vakıflarına, on sekiz ay içinde mülklerinin tescili için başvuru hakkı tanınmıştır.

Türkiye için büyük bir tarihî değişim, AB’nin direktifleri ile olmuştur:
7.08.2003 tarihli ve 4963 s. Kanunla, 227 s. Vakıflar Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararnameye, 3. ek madde eklenmiş, ve yurt dışındaki yabancı vakıfların Türkiye’de faaliyette bulunması, işbirliği yapması, temsilcilik ve şube açmaları ve üst kuruluşlar oluşturmalarına izin verilmiştir. Böylece, pek çok yabancı vakfın Türkiye’de faaliyette bulunmasına cevaz verilmiştir.

AB direktifi sözü, hem fiilen, hem hukuken yerinde kullanılmıştır. AB İlerleme Raporlarında “direktif” sözü geçmektedir.

Arslan BULUT 
[email protected] 
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞTE İSLAMCI MASONLAR..!

TÜRKİYE İRAN OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

BARZANİ,KÜKREDİ: SİLAHI ELİMİZE ALDIRMAYIN
»  ASKER TÜRBAN'I MGK'NA TAŞIYOR...!
»  KARDA MAHSUR KALANLARI TANKLAR KURTARDI..!
»  KİŞ ŞARTLARI KARAYOLLARINI KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİ
»  "TRT'NİN BİR KANALI TÜRKÇE VE ARAPÇA YAYIN YAPACAK"
»  İPEKÇİ VE SABANCI CİNAYETLERİNİ KİM İŞLEDİ?
»  ANKARA'DA DA KAR TATİLİ VAR
»  "ANAYASA MAHKEMESİNİN VERECEĞİ KARARA SAYGIYILIZ"
»  ASKER, TÜRBANI MGK'YA TAŞIYOR
»  "TÜRBAN ANAYASAYA GİRMEDEN ÇÖZÜLEBİLİRDİ"
»  SOĞUKLAR HAFTA SONUNA KADAR SÜRECEK
»  DÜNYANIN NAZAR BONCUĞU" BATAKLIĞA DÖNÜŞTÜ
»  KÜRŞAT TÜZMEN, AZ DAHA FELÇ OLUYORDU
»  1969'DA DARBENİN YANINDAN DÖNÜLMÜŞ!
»  DÜNYANIN EN ZEKİ KADINI HERKESİ KANDIRMIŞ
»  ANKARA ELMADAĞ'DA MEMURLAR İÇİN ÖZEL CEZAEVİ!
»  MASON OLAN ÜNLÜ İSLAM MÜCAHİTLERİ
»  ÇANKAYA BOYKOTU
»  HARP AKADEMİLERİ KOMUTANI KONUŞTU..!
»  İNCİRLİK ÜSSÜ'NDE CİNAYET SKANDALI
»  BU ÜLKEDE NAMUSLU OLMAK EN BÜYÜK SUÇ OLDU
»  UNAKITAN, KART BORÇLULARINA 'ÇULSUZ ADAM' DEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.