Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2584
EURO
34,6848
IMKB
10.046,000
ALTIN
2.410,010
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu:Burada 'Hayır' Demek Kolay
Kılıçdaroğlu:Burada  Hayır  Demek Kolay
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen Yenimahalle Belediyesi 8. Yıl Festivali ve HalkKart Tanıtım Töreni'ne katıldı.
 
19.3.2017 - 01:08

Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın kendisini Yenimahalle'ye adayan biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Yaşar'ın kendi cebini değil, Yenimahalle'nin cebini düşünen biri olduğunu söyledi. Seçim meydanlarında asgari ücretin net bin 500 lira olması gerektiğini söylediklerini ve bunu kendi belediyelerinde de uyguladıklarını aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesinde ise 2 bin liranın altında maaş alan çalışan ulunmadığını bildirdi. CHP'li belediyelerin herkese eşit hizmet götürdüğünü ve ayrıca her kuruşun hesabını vatandaşa vermeyi de bir namus görevi bildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, yine seçim meydanlarında anlattıkları "aile sigortası" uygulamasının Yenimahalle'de hayata geçirildiğini belirtti.
HalkKart uygulaması için Belediye Başkanı Yaşar'ı tebrik eden Kılıçdaroğlu, "Bu kartın kaybedeni yok. Herkes kazanıyor." ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da Türkiye'nin sandığa gideceğini hatırlatarak, "Bu bir seçim değil. Bir iktidar belirlemiyoruz. Neyi oylayacağız? Çok basit, her şeye egemen olan tek adam yönetimi mi olsun, yoksa parlamenter, demokratik sistem mi olsun? Oylayacağımız budur." dedi. Salondakilerden sandığa giderken, ellerini vicdanına koymalarını ve düşünerek oylarını kullanmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, bugün Çanakkale şehitlerini andıklarını anımsattı.
Şehitleri rahmetle andıklarını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Emin olun sevgili anneler özellikle size söylüyorum, 'Çanakkale İçinde Vurdular Beni' türküsünü dinleyip de gözü dolmayan birisi var mıdır? Hangi bedeller ödeyerek biz bu cumhuriyeti kurduk? Dumlupınar'ı, Anafartalar'ı unutacak mıyız? Top sesleri altında çalışan bir TBMM. Bizim bir kampanya logomuz var. Saçları örgülü bir kızımız. Diyor ki, 'Geleceğim için hayır.' Neden diyor, biliyor musunuz? 23 Nisan 1920'de TBMM'yi kurduk. O günü bayram ilan ettik. Sonra o bayramı çocuklarımıza armağan ettik. Neden? Çünkü cumhuriyetin teminatı onlardır. Onlar cumhuriyeti savunacaklar. Şimdi bu kız çocuğu diyor ki, 'Geleceğim için hayır.' Ben Meclis'e ortak akla inanıyorum bana bu bayramı Meclis verdi.' diyor."
ERZURUM KONGRESİNDE TEK ADAM YÖNETİMİ VAR MIYDI?
Türkiye'de hiçbir zaman tek adam yönetimi olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Erzurum Kongresinde tek adam yönetimi var mıydı?" sorusunu yöneltti. Erzurum'da, Sivas'ta, Amasya'da ortak akılla karar alındığını ve her türlü mandanın reddedildiğini anımsatan Kılıçdaroğlu ayrıca "Miletin istiklalini, milletin azim ve kararı kurtaracaktır" dendiğini aktardı.
Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Orada, 'Bir kişi kurtaracaktır' demiyorlar. 'Milletin azim ve kararı kurtaracaktır.' deniliyor. Çünkü Osmanlı'da millet kavramı yoktur. Millet kavramının en güçlü girdiği belge, Amasya Tamimi'dir. Biz tarihimizi bilerek, verdiğimiz şehitlerin kanlarının ne kadar değerli olduğunu unutmayarak, gazilerimizi unutmayarak sandığa gideceğiz, oylarımızı öyle kullanacağız. Demokrasi için ağır bedeller ödedik. Artık demokrasimize sahip çıkmak durumundayız. Bu Ali, Veli meselesi değildir. Bu A partisi B partisi meselesi değildir. Bu A kişisi, B kişisi meselesi değildir. Bu, bir memleket meselesidir. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. İnançlarımız, kimliklerimiz farklı olabilir. Farklı bölgelerde yaşayabiliriz ama bir ortak paydamız var, vatanımız, demokrasimiz, birlikte yaşama irademiz. Neden vazgeçiyoruz?"
Kendilerine "tek adam rejiminin" dayatıldığını savunan Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın, "Hizmetleri ekibimle yaptım" dediğini aktardı. Tek adam rejimlerinde bir kişinin yapacağı hatanın bedelini toplumun ödeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Her birimizin tek tek sorumluluğu var. Ülkesini, bayrağını seven, demokrasiye inanan ve çocuklarına güzel bir Türkiye bırakmak isteyen her annenin, babanın sorumluluğu var. Sandığa ön yargılarımızla değil, aklımızla, mantığımızla gideceğiz." diye konuştu.
Anlatılan sistemde yetkilerin verildiği kişinin kandırılması durumunda devletin en geç 24 saat içinde ele geçirilebileceğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Öyle bir yetki veriyoruz ki bir Sabah kalkıp, 'Ben TBMM'yi feshettim' yetkisi veriyoruz. Yani 'Milli iradeyi tanımıyorum. 550 milletvekilinin milletvekilliği süresini sona erdirdim, buyurun yeni bir seçim.' Olmaz, olmamalı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bu yetki verilmemiştir. Ona verilmeyen yetkiyi, 21. yüzyılda millet demokrasiyi güçlendirirken 'Biz otoriter sisteme geçelim' diye bir kişiye vereceğiz." ifadesini kullandı.Salondan, "Hayır" seslerinin duyulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Burada 'Hayır' demek kolay. 'Hayır'ı sandıkta çıkaracağız, hayırlı bir iş yapacağız." dedi.
'BU MECLİS DARBEYİ PÜSKÜRTTÜ'
Sorumluluk duyan her vatandaşın endişe taşıdığını dile getiren Kılıçdaroğlu, TBMM'nin önemine değindi.TBMM'nin Kurtuluş Savaşı'nı, Kıbrıs Barış Harekatı'nı yönettiğini, 15 Temmuz'da da darbeyi püskürttüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, böyle bir ülkenin "tek adam" yönetimine terk edilemeyeceğini söyledi. TBMM'nin çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, bütün yasama dönemlerinden çok daha kanunun bu yasama döneminde çıktığını bildirdi.Kılıçdaroğlu, "Rakamlara baksınlar. 2 hafta içinde 100'den fazla kanun çıktı, kavga mı oldu? Hayır. Parlamentoda şu anda 4 partinin grubu var. AB için bütün uyum kanunları oy birliği ile çıktı. Demek ki Türkiye'nin çıkarları söz konusu olduğunda oy birliği ile çıkıyor." değerlendirmesini yaptı.
Devletin yapısının ve işleyişinin bir kişiye teslim edilmesinin kabul edilemeyeceğini yineleyen Kılıçdaroğlu, şu açıklamaları yaptı:"Ben 'Başkan' diyordum itiraz ediyorlardı. Şimdi onlar da 'Başkan' demeye başladı. 'Tek adam rejimi' diyordum önce inkar ettiler şimdi onlar da 'Evet tek adam rejimi olacak.' diyorlar. Biz o tartışmaları bir kenara bırakarak, aklımızla düşünerek sandığa gideceğiz. Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı, bağımsızlığını kolay elde etmedi. Bir mücadele var. Kan var, gözyaşı var, gaziler var. Bir kişi, hem başkan olacak hem başbakan olacak. Kaç yardımcısı, kaç bakan olacak belli değil. Arzu ederse 24 saat içinde bütün valileri, kaymakamları, bütün müdürleri, değiştirebilir. Bir kişiyi ikna ettiniz mi 24 saat içinde Türkiye'yi ele geçiyorsunuz. Buna 'Evet' denir mi? Böyle bir saçmalık olur mu? Diyorlardı ki 'FETÖ 30-35 yılda devletin içine sızdı, devleti ele geçirdi. Paralel devleti kurdu.' 30-35 yıla gerek yok. Bu modelde bir kişiyi ikna ettiniz mi 24 saatte zaten ele geçiriyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu kadar ucuz mu?"
Kıbrıs Barış Harekatı'nı ve merhum Bülent Ecevit'in çok konuşmadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yerinde ve zamanında konuşurdu, konuştuğu zamanda olaylar biter, olaya egemen olur ondan sonra konuşurdu." sözlerine yer verdi. Ecevit'in Türk askeri Kıbrıs'a çıktıktan ve bütün güveni sağladıktan sonra açıklama yaptığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Ne diyor? 'Rakka'ya gireceğiz.' Gir kardeşim. 'Münbiç'e gireceğiz.' Gir kardeşim. 'İkisine de giremiyoruz.' Ne konuşuyorsun o zaman? Bakın tek adama yetki verdiğiniz zaman Türkiye'nin itibarını düşürürsünüz. Bu fiili durum anayasal statükoya kazandırılmak isteniyor. Hepimizin düşünmesi lazım, yazık günahtır bu memlekete." diye konuştu."80 milyon büyük değil, bir kişi büyüktür. 80 milyon bir kişinin önüne diz çöksün isteniyor" görüşünü savunan Kılıçdaroğlu, iktidarın zaten istediği her şeyi yapabildiğini aktardı. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Bu ülkenin insanları onurlu insanlardır. Demokrasiyi savunurlar, 'Benim gibi düşünmeyenin de konuşmaya hakkı vardır, benim gibi düşünmeyenin de yazmaya hakkı vardır.' Ayrımcılık, kutupçuluk olmaz. Toplumu ayrıştırmak olmaz, siyasetin görevi toplumda uzlaşmayı sağlamaktır. siyaset uzlaşma sanatıdır, bölünme sanatı değildir. İnsanları uzlaştıracaksınız, bir araya gelecekler. Ayrıştık, bölündük. Neredeyse kavga edeceğiz. Komşumuzun kimliğini, inancını sorgular hale geldik. Bu Türkiye'yi böler, ayrıştırır. Tam tersini yapmalıyız. Bizim gibi düşünmeyenler de özgürce konuşabilmeli, yazabilmeli. O kadar dengesiz koşullarda, haksız koşullarda çalışıyoruz ki anlatmak mümkün değil. Devletin forsunu kullanıyorlar, arabasını, uçaklarını, parasını kullanıyorlar, devletin televizyonlarını kullanıyorlar, kendi televizyonları 24 saat yayın yapıyor, biz bu vatandaşa gerçekleri anlatmak için sokak sokak geziyoruz. Ağrıma giden ne biliyor musunuz? Devletin forsunu kullanacaksın, uçaklarını, arabalarını, parasını kullanacaksın sonra meydana çıkıp 'Ben mağdurum' diyeceksin Sen nasıl mağdursun kardeşim, asıl mağdur olan biziz. Vatandaş doğruları öğrenmesin diye her türlü engellemeyi yapıyorlar."
TARTIŞMA ÇAĞRISI YAPTI
Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce dile getirdiği televizyonda tartışma çağrısını yineledi. "Halk oylamasında 'Hayır' çıkarsa kaos olur" söylemlerine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Hayır" çıkması durumunda normal hayatın aynı şekilde devam edeceğini aktardı.Bu durumda Türkiye'nin saygınlığının artacağını, insanların demokrasiyi savunan güler yüzlü bir ülkede, huzurla yaşayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, en çok huzura, birlikte yaşamaya ihtiyaç bulunduğunu anlattı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Dışişlerinden Almanya Açıklaması

Erdoğan'dan Avrupa'ya sert sözler!

Erdoğan'dan18 Mart Şehitleri için Dua
»  Erdoğan:"Yeniden Diriliş Kaçınılmazdır"
»  Bakanlara Yasak,PKK'ya Serbest!
»  "Bahçeli,Cumhurbaşkanı Yardımcısı Olsun"
»  Erdoğan'dan CHP'li Belediyeye Tebrik
»  Klıçdaroğlu'nu ters Köşe Eden Yanıt!
»  Aykut Kocaman:Ben Kararımı Verdim
»  Fenere Kadıköy'de Kocaman Ders 3-2
»  ’16 Nisan 15 Temmuz’un İntikamı Olacak’
»  Flaş.. Beşiktaş'ın Rakibi Belli Oldu
»  Bulgarlar Kriz Fırsatını Kaçırmadı!
»  Meteoroloji'den 28 ile Kar uyarısı
»  Şenol Güneş: Aboubakar Hatalı
»  Promosyonda Çıta Yükseldi
»  "Eyy Rutte, Seçimi Kazandın Ama..."
»  Reina Benzeri Katliama Hazırlanıyorlardı
»  Baykal'ı Kızdıran Soru!
»  İzmir'den Skandal Görüntü!
»  Çavuşoğlu: "İkisi de Aynı Kafa"
»  Bahçeli'den Hükümete İlk Eleştiri
»  Türklerin Kurduğu Partiden Büyük Başarı
»  Bakan Kaya'dan BM'de Çarpıcı Sözler
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.