Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2038
EURO
34,9958
IMKB
10.740,000
ALTIN
2.513,550
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu'nu Hayrete Düşüren Olay
Kılıçdaroğlu nu Hayrete Düşüren Olay
 
"Üniversitede tanzim satış noktası açılmış, Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi?"
 
2.3.2019 - 14:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tanzim satış noktası açılmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi? O üniversitenin tarımın bu hale nasıl geldiğini araştırması gerekiyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da düzenlenen Meslek Odaları Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, ülke yönetiminde akademisyenlerin büyük bir sorumluluğu olduğunu belirterek "Ben sorunu çözmek için sizlerin bilginize başvururum. Ben ekonomiyi, maliyeyi çok iyi bilirim ama tıbbı bilmem, size sorarım. Siyaset kurumu sizin ürettiğiniz çözümlerden yararlanır. Şimdi bunlar kalmadı. Kamudan bağımsız çalışan sizlerin görevi çok daha fazla. Biz sizlere güvenmek zorundayız. Üreteceğiniz her bilgi bizler için önemlidir" dedi.


Kılıçdaroğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tanzim satış noktasının açılmasına da tepki gösterdi. "Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi?" diye soran Kılıçdaroğlu, "O üniversitenin tarım bu hale nasıl geldi onu araştırması gerekiyor. Çünkü onu araştıracak kişileri başa getirmiyor. Kendi kendine yeten bir ülke nasıl oldu da tarımda bu duruma düştü bunu araştırması lazım. Sırf saraya yaranmak için biz de tanzim satış açtık diyorlar. Bunlara akademisyen, bilim insanı denir mi?" ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

'MALUM 'CHP ELEŞTİRİR AMA ÖNERİ GETİRMEZ' DERLER, BİZ FARKLI BİR ÖNERİ GETİRDİK'

— Hepinize selamlarımı saygılarımı sunarak sözlerime başlamak istiyorum. Sayın Başkan kısa ama içi dolu bir konuşma yaptı. Biraz eleştiri, biraz öneri şeklinde bir konuşmamız oldu. Kendilerinden beklediğimiz de bu. Altında bulunduğumuz çatı, entelektüel düzeyi yüksek çatı. Nitekim sayın başkan yerel seçimlerden sonra seçilecek başkana her türlü yardımları yapacaklarını da ifade ettiler. Sorunu çok, sorunu kadar da güzel olan bir kent olan Hatay'dayız. Hatay'ın olağanüstü bir güzelliği var, tarihi, dokusu, coğrafyasıyla, yemeğiyle… Size farklı bir pencereden farklı bir konuyu gündeminize getirmek isterim. Suriye'de bir iç savaş yaşanıyor.
— Binlerce kadın ve çocuk hayatını kaybetti. Aslında orada hayatını kaybedenler bizim akrabalarımız. En büyük sınırımız orada. Biz hiçbir zaman savaş olsun istemedik, milyonlarca insanın kendi topraklarını terk edip kaçmasını istemedik. Bizim bu coğrafyayı değiştirme imkanımız yok, o yüzden barışı kılmalı, beraberce dostça yaşamalıyız. Hatay bunun örneği. Yıllardır beraber yaşıyor Hatay. Neden Ortadoğu böyle olmasın? Malum CHP hep eleştirir ama öneri getirmez derler ya biz farklı bir öneri getirdik. Ortadoğu'da bütün bu savaşların nedeni ne? Petrol onların başına bela olan bir unsur olarak bir anlamda karşımıza çıkıyor.
'LİYAKAT DEĞİL SADAKAT ESAS ALINDI'

— Bizlerin sorumluluğu aydın olarak çok daha fazla. Geniş kitlelere bilgi aktarmak açısından. Liyakatten söz ettik, devleti ayakta tutan adalet ve liyakat. İşin uzmanlarına sorunun teslim edilmesi. İşin uzmanı nedir, kenti planlayacaksanız şehir planlamaya, hayvancılıkla ilgili sorun varsa veteriner işlerine gideceksiniz. Bu kadroların devlette olması lazım. Bu kadrolar büyük ölçüde devletten dışlandı. Liyakat değil, sadakat esas alındı. Eğer TÜBİTAK'a o konuda hiçbir bilgisi olamayan birini getirirseniz, TÜBİTAK'ı öldürürsünüz. Bakıyorsunuz, bir üniversitede tanzim satış noktası açılmış.


- Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi? O üniversitenin tarım bu hale nasıl geldi onu araştırması gerekiyor. Çünkü onu araştıracak kişileri başa getirmiyor. Kendi kendine yeten bir ülke nasıl oldu da tarımda bu duruma düştü bunu araştırması lazım. Sırf saraya yaranmak için biz de tanzim satış açtık diyorlar. Bunlara akademisyen, bilim insanı denir mi? Liyakat sahibi insanın işi sorgulamaktır zaten. Bunların hiçbirisi yok. Bu nedenlerle sizlerin akademik dünyanın büyük sorumluluğu var. Ben sorunu çözmek için sizlerin bilginize başvururum. Ben ekonomiyi, maliyeyi çok iyi bilirim ama tıbbı bilmem, size sorarım. Siyaset kurumu sizin ürettiğiniz çözümlerden yararlanır. Şimdi bunlar kalmadı. Kamudan bağımsız çalışan sizlerin görevi çok daha fazla. Biz sizlere güvenmek zorundayız. Üreteceğiniz her bilgi bizler için önemlidir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Akşener:'Erdoğan Mesajı Aldım' Diyecek

Karamollaoğlu:İttifaklar Bizi Bağlamaz

Hâkim-Savcı Atama ve Terfide Yeni Sistem
»  Yıldırım: 500 Bin Kişiye İş Bulacağız
»  Akşener: O Çukura Düşmeyeceğiz
»  Eren Erdem Hakkında Karar!
»  Bahçeli'den Yeni Beka Açıklaması
»  Erdoğan'dan 2,5 Milyon İstihdam Mesajı
»  Şehir Hastanesine 11 Bin Yeni Personel
»  Sarıgül Kılıçdaroğlu'na Meydan Okuyacak
»  Maçoğlu İddialı Konuştu: Biz Kazanacağız
»  Soylu:Yeni Bir Alet Yaptık..."
»  TSK'da 30 Bin kripto'FETÖ’cü Hâlâ Aktif"
»  "İstanbul,Londra,Paris,Tokyo'yu Geçecek"
»  Kocamaz'ın Yerine Eski Kadın Bakan!
»  Bahçeli: Tarih Cahilleri Bekayı Bilmez
»  Erdoğan Kılıçdaroğlu'na 'Darbeci' Dedi
»  Flaş.. Yıldırım Demirören İstifa Etti
»  Gökçek'ten Yeni Parti Açıklaması
»  Seçim Sonucunu Kararsızlar Belirleyecek
»  Fetö'ye ABD'de Büyük Şok
»  Fetö'ye ABD'de Büyük Şok
»  Meteoroloji'den 50 Cm Kar ve Çığ Uyarısı
»  PTT'de Görev Değişikliği Yokmuş!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.