Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
LÜBNAN'DAN KAÇAN KAÇANA
LÜBNAN DAN KAÇAN KAÇANA
 
İsrail'in bomba yağmuru Lübnan'ı cehenneme çevirdi. Herkes Lübnan'ı terketmenin yolunu arıyor. Binlerce Lübnanlı yollara döküldü sınır kapılarında uzun kuyruklar oluştu. yabancılar ise kendi ülkelerinin çabalarıyla tahliye ediliyor.
 
17.7.2006 - 11:02

israil'in Lübnan'a yönelik saldırıları nedeniyle, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin desteğiyle Türkiye'ye gelenler, bir yandan savaştan kurtulmanın sevincini yaşarken, diğer yandan geride kalanların ne olacağını soruyor. Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısından kendi özel otomobilleriyle yurda giriş yapan Türk vatandaşı Hamide Saraj,  yaptığı açıklamada, 15 yıldır Lübnanlı kuyumcu eşiyle bu ülkede yaşadığını, ölüm korkusu nedeniyle Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Hamide Saraj, kendilerinin kurtulduğunu ancak, geride kalanları merak ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
“İsrail, her yeri bomba yağmuruna tutuyor. Yüzlerce insan öldü. Lübnan adeta cehennem görünümünde. Acımasız İsrail saldırıları karşısında vatandaşlar ne yapacağını şaşırmış durumda. Herkes Lübnan'ı terk etmenin yolunu arıyor. Kimsenin gözüne uyku girmiyor, her an ölüm korkusu yaşanıyor. Büyükelçiliğin yardımıyla otobüs ve özel araçlarla bizler kurtulduk, geride kalanlar ne olacak? Her zaman olduğu gibi savaşta zarar gören çocuklar ve kadınlar oluyor.” Hamide Saraj, dünyanın bu vahşet karşısında sessiz kalmaması gerektiğini belirterek, “Birleşmiş Milletler ve diğer kuruluşlar elini çabuk tutarak, İsrail'in dikkatini çekmeli ve ateşkes sağlanmalı. Aksi halde binlerce masum insan ölecek” diye konuştu. Saraj, İsrail saldırılarından kaçan binlerce Lübnan ve Beyrutlunun yollara döküldüğünü, sınır kapılarının hınca hınç dolduğunu sözlerine ekledi. Bu arada, Cilvegözü Sınır Kapısından yurda giriş yapan 45 kişilik Alman grubunun pasaportlarında sorun çıktı. Reyhanlı Kaymakamı Ünal Çakıcı, sorunun çözümlenmesinin ardından Alman grubun Hamamat Kaplıcalarına yerleşmelerini sağladı.

/_newsimages/1875456.jpgİSPANYA 450 KİŞİYİ TAHLİYE EDECEK

İspanyol hükümetinin yeni bir operasyonla 450 kişiyi daha Lübnan'dan tahliye etmeye başladığı bildirildi.  İspanya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Bernardino Leon, yarın sona erecek tahliye işleminin dün akşamüstü başladığını belirtti.

FRANSIZ FERİBOTU BEYRUT'TA

Fransa'nın tahliye için gönderdiği feribotun Kıbrıs Rum kesimindeki Limasol açıklarına ulaştığı, bin kişilik yolcu kapasiteli ”İerapetra” adlı feribotun bugün Beyrut'a yanaşmasının beklendiği belirtildi.

Fransa'nın kiraladığı feribotun, 900 Fransız ile 300 kadar Avrupalıyı tahliye etmesi bekleniyor. Bu yolculardan 400'ünün 18 yaşın altındakiler olduğu, 200'ününse yanlarında ailelerinin bulunmayacağı ve bu kişilerin Larnaka'dan 2 Air France uçağına alınacağı kaydedildi.

ABD'LİLER RUM KESİMİ'NDE

İsrail tarafından bombalanan Lübnan'dan kaçan 21 kadar Amerikalının da Amerikan donanmasına ait bir helikopterle Kıbrıs Rum kesimine götürüldüğü bildirildi. Amerikan askeri kaynakları, Lübnan'ı terk eden ilk grup Amerikalının dün Rum kesimine ulaştığını, bu kişilerin Lübnan'da kalmasına gerek görülmeyen Amerikalı personel olduğunu belirtti. Aynı kaynaklar, Amerikan hükümetinin Lübnan'dan ayrılmak isteyen Amerikalılar için gerekli düzenlemeleri yaptığını da kaydetti. /_newsimages/1875457.jpgBu arada, Lübnan'da ayrılan çoğu Avrupalı 350 kadar kişinin İtalya'ya ulaştığını kaydedildi. Kanada Dışişleri Bakanı Peter MacKay de yaptığı açıklamada, İngiltere ve Fransa ile işbirliği içinde vatandaşlarının tahliyesi için ticari gemiler temin edildiğini bildirdi. Diğer Avrupa ve Arap ülkelerinin, vatandaşlarını tahliye etmek için askeri ya da sivil uçaklarını Suriye'ye gönderdiği kaydedildi. AB Dönem Başkanı Finlandiya'dan yapılan açıklamada, AB'nin bir tahliye planının bulunmadığı bildirildi. Belçika da, vatandaşlarının Fransız gemileriyle tahliye edileceğini açıkladı. Venezüela Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Beyrut'taki vatandaşlarının tahliye işlemlerine başlandığı belirtildi. Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters da, bugün yaptığı açıklamada, Lübnan'da bulunan yaklaşık 30 vatandaşının tahliye edileceğini bildirdi.Japonya Dışişleri Bakanlığı, bugün yayımladığı açıklamada, vatandaşlarının derhal Lübnan'ı terk etmelerini istedi.  Kyodo haber ajansı, Lübnan'da yaklaşık 70 Japon'un bulunduğunu belirtti.

İNGİLİZ SAVAŞ GEMİLERİ LÜBNAN'DA

İngiltere Kraliyet donanmasına ait savaş gemileri HMS Illustrious ve HMS Bulwark'ın, Lübnan'daki İngiliz vatandaşlarını tahliye etmek amacıyla bölgeye ulaştığı açıklandı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki 10,000 İngiliz vatandaşının tahliye edilmesiyle ilgili operasyonun, ancak Beyrut üzerindeki baskının hafiflemesinden sonra başlayacağını duyurdu. Dışişleri açıklamasında, gemilerin Beyrut açıklarına ulaşmasının çarşamba gününü bulacağına da dikkat çekildi. Gemilerin, öncelikle yaşlılar ve çocuklu aileleri alacağı ve Kıbrıs Rum kesiminde oluşturulacak bir istasyonda toplandıktan sonra İngiltere'ye gönderileceği belirtildi. İngiltere dışişleri bakan yardımcılarından Kim Howells, bölgede ikiden fazla savaş gemisi bulunup bulunmadığı konusunaysa açıklık getirmedi.Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de aynı soruyu yanıtlamaktan kaçındı. Sözcü, Lübnan'daki bütün limanların kapalı olduğunu, tahliye operasyonunun başlatılabilmesi için Beyrut limanında İsrail ve Lübnanlı yetkililerin de işbirliğine ihtiyaç duyduklarını bildirdi. Bakanlık sözcüsü, İngiliz vatandaşlarının tahliye operasyonuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmaydan iki ayrı ekibin helikopterle Beyrut'a gönderildiğine de dikkati çekti.

RUSYA DA TAHLİYEYE BAŞLIYOR
   
Rusya'nın başkenti Moskova'dan bir uçağın Filistin topraklarındaki Rus vatandaşlarının tahliyesi için Ürdün'ün başkenti Amman'a hareket ettiği bildirildi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığından Yuri Brajnikov, bakanlık tarafından kiralanan İlyuşin-62 tipi uçağın yerel saatle 09.20'de Moskova'dan havalandığını, uçağın Moskova'ya yarın dönmesinin planlandığını söyledi.     İlk seferde çoğu kadın ve çocuk 74 Rusun tahliyesi öngörülüyor. Bu kişilerin otobüsle Filistin topraklarından Amman'a geçmesi bekleniyor. Rus yetkili, bunun tahliye operasyonlarının başlangıcı olduğunu, Rusya'nın Lübnan'daki vatandaşlarının tahliyesi için de hazırlık yaptığını kaydetti.

FRANSA BAŞBAKANI DE VILLEPIN BEYRUT'A GİDİYOR
   
Fransa Başbakanı Dominique de Villepin'in, bugün Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gideceği açıklandı. Fransa Cumhurbaşkanlığı makamından yapılan açıklamada, de Villepin'in Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın talebi üzerine ve ”Fransa'nın Lübnan halkına desteğini” ifade etmek amacıyla Beyrut'a gideceği belirtildi.

7 KANADALI ÖLDÜ

Kanada, Lübnan'ın güneyindeki köye düzenlenen saldırıda 7 vatandaşının öldüğünü bildirdi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ambra Dickie, yaptığı açıklamada, saldırıda 7 vatandaşlarının öldüğünü, 3'ünün de yaralandığını bildirdi. Dışişleri Bakanı Peter MacKay açıklamasında, saldırıda 8 Kanadalının öldüğünü, 6'sının ağır yaralandığını söylemişti. 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


G-8'LERDEN İSRAİL'E DESTEK

İSRAİL İŞGAL HAREKATINA HAZIRLANIYOR

HİZBULLAH LİDERİ NASRALLAH SAVAŞ İLAN ETTİ
»  İSRAİL'E HİBULLAH FÜZESİ: 8 ÖLÜ
»  SEX MANYAĞI BAYAN ÖĞRETMENE 7 YIL HAPİS
»  BUSH VE PUTİN G-8 ZİRVESİNDE ANLAŞAMADI
»  SEX DÜŞKÜNÜ TÜRKLER RUS KIZLARINI BUNALTTI
»  LÜBNAN'DA ATEŞ ÇEMBERİ
»  SURİYE'DEN LÜBNAN'A AÇIK ÇEK
»  SİNYORA TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTEDİ
»  İSRAİL HİZBULLAH'IN MERKEZİNİ VURDU
»  IRAK OLİMPİYAT KOMİTESİ BAŞKANI KAÇIRILDI
»  KERKÜK'TE TÜRKMEN LİDERE SUİKAST
»  PUTİN, BUSH'UN AĞZININ PAYINI VERDİ
»  PKK'NIN YILANBAŞINI İRAN VURDU
»  İTALYA İNGİLTERE ARASINDA MEDYA SAVAŞLARI
»  SERİ KATİL RESMİ BİR GÖREVLİ Mİ?
»  BM HAVANDA SU DÖVDÜ
»  HİZBULLAH LİDERİNDEN SAVAŞ TEHDİTİ
»  BU KADIN TÜRKİYE'DE İÇ SAVAŞ İSTİYOR..!
»  SOLONA'DAN ORTADOĞU'DA BARIŞ GİRİŞİMİ
»  PUTİN'DEN DÜNYAYA ÇAĞRI
»  ABD KUCAĞINA OTURMAYANI TERÖRİST İLAN EDİYOR
»  İSRAİL LÜBNAN'I BOMBA MANYAĞI YAPTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.