Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2086
EURO
37,8648
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.936,180
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
LADİN'İN OSMANLI RÜYASI SUYA DÜŞTÜ
LADİN İN OSMANLI RÜYASI SUYA DÜŞTÜ
 
Amerika’da piyasaya çıkacak olan El Kaide’yi en iyi bilen adamın El Kaide kitabından bir bölüm 5 kişilik editör heyetince çıkarıldı. Çıkarılan bölüm Osmanlı devletiyle ilgili.
 
30.1.2006 - 08:17
Londra’da yayınlanan El Kudüs el Arabi gazetesinin yayın yönetmeni Abdel Bari Atwan, El Kaide’nin Gizli Tarihi adlı kitabı piyasaya çıkmadan, içeriğini Hürriyet’e anlattı; "Bin Ladin Irak’ta olabilir. Çünkü Irak, ABD’nin Bin Ladin’e verdiği bir hediye oldu. Orası, terör yuvası haline geldi" dedi.

BU hafta içinde University of California Press yayınları arasında Avrupa ve Amerika’da piyasaya çıkacak olan El Kaide’yi en iyi bilen adamın El Kaide kitabı daha satışa sunulmadan geniş yankı yaptı. Londra merkezli El Kudüs el Arabi gazetesinin yayın yönetmeni Abdel Bari Atwan, "Düşmanı tanımak için iyi bir belge" diye nitelediği kitabını dünyaya tanıtmadan önce ilk defa Hürriyet’e anlattı. Atwan, İstanbul’da 2003 yılının kasım ayında meydana gelen bombalı saldırıların İngiliz makamlarına gönderilen bir mesaj olduğunu da söyledi.

Yeni bir Bin Ladin röportajı için girişiminiz var mı?

Şimdi olsa bu röpörtajı yapmazdım. Belki gazetecilik olarak unutulmaz bir iş oldu ama, sürekli olarak yanlış anlaşıldım, tehditler aldım. Ben tarafsız olarak gördüklerimi ve 3 gün içinde neredeyse 24 saat birlikte olduğum adamı anlattım. Kitabımda şimdiye kadar anlatmadığım detayları verdim. Bin Ladin kibar ve sakin biriydi. Sürekli gülümsemesi ilgimi çekmişti. Dünyanın korktuğu adamla 3 gece bir mağarada yan yana yattım. O zamanlar bu kadar korkulan biri değildi. Ama Batı’ya karşı verdiği mesajları tek tek gerçekleştirdi. Önceleri Tony Blair ile röportaj yapmak için 5 sene beklemem gerekirken röportajdan sonra Blair’in basın sözcüleri beni arayıp röportaj isteyip istemediğimi sorar oldular.

Bin Ladin sizi hiç aradı mı? Şu anda nerede olabilir?

11 Eylül’den hemen sonra Ekim ayında bana ulaşmaya çalıştılar ancak ben cevap vermedim. Ben gazeteciyim ama, tehlikeli olurdu. Ama, onlarla kaldığım sürede o kadar şey gördüm ki, bir saldırı olduğu zaman bunun El Kaide işi olup olmadığını hemen söyleyebilirim. Bin Ladin, Afganistan dağlarını çok iyi biliyor. Belki hala ordadır. Belki de Irak’tadır. Çünkü Irak, ABD’nin Bin Ladin’e verdiği bir hediye oldu. Irak gibi karmakarışık bir ortam terör yuvası haline geldi. Bin Ladin’in ABD’ye gidip saldırı yapmasına gerek yok ki. Irak’ta yüzlerce asker katlediliyor. Tabii Iraklılar da. Masum insanlara olan oluyor.

İNTERNETTE CİHAD PLANI

El Kaide’nin değişen yüzünü anlatır mısınız?


Örgüt ilk zamanlar eylemlerini dağlardan organize ederken bugün karşımızda teknolojiyi takip edip, internette cihad planları yapan bir El Kaide var artık. Bu birikimi aktarmak istedim. Çünkü bugün dünyada korkulan bir El Kaide gerçeği var ve Batı’nın da düşmanını iyi tanıması gerekiyor. University of California Press kitabı basmadan önce 5 kişilik bir profesör kurulu kitabı inceleyip, kitabı basmaya karar verdi.

Tora Bora’da üç gün

Usame bin Ladin’le 11 Eylül öncesinde görüşen son gazetecilerden olan Atwan, 1996 yılında Bin Ladin ile üç gün geçirmiş, üç gece aynı mağarada yatmış, Tora Bora dağlarında yürüyüşe çıkmıştı.

Osmanlı bölümünü kitaptan çıkardılar

ABDEL Bari Atwan, kitabının yayın haklarını alan University of California Press’in beş kişilik uzmanlar kurulunun kitaptaki Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili bölümü neden çıkardığını şöyle anlattı:

"Bin Ladin Tora Bora’da konuşmalarımız sırasında, Osmanlı İmparatorluğu gibi İslami bir imparatorluk kurmak istediğini belirtti. İşte Bin Ladin’in bu düşünceleriyle ilgili bölüm, 5 kişilik ekip tarafından kitaptan çıkartıldı. Sebep de Osmanlı İmparatorluğu’nun islami bir İmparatorluk olup olmadığı konusunda karara varılamamasıydı."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


LİBYA'DAN HZ.MUHAMMED FOTOĞRAFLARI TEPKİSİ

HİKMET ABİ'NİN GÖREV SÜRESİ UZATILDI

SADDAM MAHKEME SALONUNU TERKETTİ
»  "BUSH'UN EN BAŞARI İŞİ AKP"!
»  ALMANYA'DA ANA DİL BASKISI!
»  6 MİLYON DOLARLIK SERVETİN YÖNETİCİSİ
»  POLONYA'DA ÇATI FACİASI, 15 KİŞİ ÖLDÜ
»  BILL GATES İSTANBUL'A GELDİ
»  VATİKAN'DA SEKS SKANDALI
»  İSRAİL'DEN HAMAS'A İZİN YOK!
»  VATİKAN'DA SEKS SKANDALI!
»  CANLI YAYIN'DA CHİRAC'I İŞLETTİLER
»  ÇİN'DE MİLYONLARCA KİŞİ YILBAŞI TATİLİNE ÇIKINCA!
»  ENDONEZYA'DA DEPREM
»  MORALES, MAAŞINI YARIYA İNDİRDİ
»  PAPA'DAN AVRUPA'YA "KÖKENİNİ KEŞFET" ÇAĞRISI!
»  İSRAİL VAHYETİ SÜRÜYOR, 9 YAŞINDAKİ ÇOCUK KURŞUNLANDI
»  İNGİLİZ CASUSLAR RUSLARIN BAŞINA BELA OLDU
»  HAMAS VARSA İSRAİL YOK!!!
»  BUSH'TAN ANLAMLI ÇAGRI
»  ENDONEZYA'DA 'PLAYBOY' ÖFKESİ
»  HAMAS'IN ZAFERİ DÜNYAYI ŞAŞIRTTI
»  SADDAM'DAN, BUSH VE BLAİR KİTLE İMHA SİLAHI DAVASI
»  BUSH'TAN HAMAS'A İLK TEPKİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.