Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MÖVENPİCK'TE KATİL SEKRETER Mİ?
MÖVENPİCK TE KATİL SEKRETER Mİ?
 
İşadamı Ali Başot, Mövenpick Otel’in süit odasında 2 yıl önce ölü bulundu. Soruşturma dosyası, "intihar" notu düşülerek kapatıldı. Sürpriz bir şekilde geçen ay dosyayı savcılıktan isteyen Adalet Bakanlığı, bazı delillerin göz ardı edildiği gerekçesiyle dosyayı "cinayet" başlığıyla tekrar açtı.
 
24.6.2007 - 09:01
O gece işadamının yanında bulunan Bakırköy Belediye Başkanı’nın o dönemki sekreteri Neriman Terkan bir numaralı cinayet zanlısı.

LEVENT’teki Mövenpick Otel’in 1115 No’lu süit odasında 16 Temmuz 2005 gecesi, 49 yaşındaki Bakırköylü işadamı Ali Başot’un ölü bulunmasının ardındaki sır aydınlanmaya başladı. Deliller ve tanıkların beyanına dayanarak, olaydan 5 ay sonra Şişli Cumhuriyet Savcısı Aydın Şen’in bir intihar vakası olarak değerlendirdiği dosyayı kapatması, işadamının eşi Havva Başot’u tatmin etmedi. Tam 2 yıl boyunca bir cinayet olduğunu iddia ettiği olayın peşini hiç bırakmadı. Havva Başot, savcılığın dosyayı kapatma kararı üzerine Beyoğlu 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Ali Başot’un saat 16.00’da giriş yaptığı süit odasında, o dönem Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in sekreteri olan, şimdi belediyenin Çevre Müdürlüğü’nde çalışan 22 yaşındaki Neriman Terkan da vardı. Bu nedenle Havva Başot itiraz dilekçesinde, Ali Başot İnşaat Ticaret ve Sanayii ile Bakırköy’de bir oto galerisinin sahibi eşinin ölümünden Terkan’ın sorumlu tutulması gerektiğini vurguladı. Neriman Terkan’ı, dayanağı olmayan bir şey için suçlamadığını söyleyen Havva Başot, gerekçelerini şöyle sıraladı:

BÖYLE İNTİHAR OLMAZ

"Oteldeki tanıklar, soğukkanlı bir sesle resepsiyonu arayarak olayı haber veren Neriman Terkan’a, kaçmak üzereyken asansörde rastlamış. Terkan iki ayrı yerde verdiği ifadesinde çelişkiye düştü. Önce eşimin sandalyede otururken intihar ettiğini, başka ifadesinde ise ayakta intihar ettiğini söyledi. Sandalyede intihar eden bir insan yüzüstü değil, sağa ya da sola doğru düşer. Olay Yeri İnceleme raporunda merminin sol kaş üstü giriş, sağ kulak üstü çıkışlı olduğu belirtilmiş. Oysa tabanca kocamın sağ elinde bulundu. Sağ elinde tabanca tutan bir insan nasıl kendisini sol kaşının üzerinden vurur? Savcılığın hazırladığı tutanakta ise bitişik atışı andıran vuruş halkası tespit edilemedi. Oysa bu, olayın intihar mı cinayet mi olduğunu anlamak için hayati önem taşıyor."

Dosyayı inceleyen ve Olay Yeri İnceleme’nin kayıt yaptığı CD’yi izleyerek hukuki bir mütalaa hazırlayan Doç. Dr. Muharrem Özen, vücutta oluşan ölüm lekelerinden yola çıkarak cesedin yerinin değiştirildiğini saptadı. Havva Başot, intihar ederek tabancayla temas eden ne eşinin ne de intihar etmesin diye tabancayı onun elinden alan Neriman Terkan’ın parmak izinin tabancada bulunamadığının altını da çizdi. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın kararını 3 Haziran 2006 tarihinde uygun buldu. Ancak bundan 1 sene sonra Adalet Bakanlığı sürpriz bir şekilde dosyayı istetti. Bakanlık, Havva Başot’un dilekçesinde belirttiği doğrultuda olayın cinayet olduğuna kanaat getirerek, dosyayı Yargıtay 1’inci Ceza Dairesine gönderdi. Burada esasa, "adam öldürme" başlığı altında kaydedilen dosyanın bir numaralı şüphelisinin ise Neriman Terkan olduğu belirtildi. Hazırlanacak iddianamenin ardından Terkan, Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.
(HÜRRİYET)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AK PARTİ SEÇİM MİNİBÜSÜNE MOLOTOFKOKTEYLİ ATILDI

ABİ SEN HAKKATTEN SİMİTÇİ Mİ, YOKSA POLİSMİSİN?

6 AYDA 208 OLAYDA 76 PATLAMA GERÇEKLEŞTİ
»  SAVCIYA SEDAT PEKER 'RÜŞVETİ'
»  MİLLETVEKİLİ ADAYLARI DOLANDIRILDI
»  DP KONVOYUNDA FECİ KAZA, 3 KİŞİ ÖLDÜ
»  SERİNLEMEK PAHALIYA MAL OLDU!
»  BOŞANMAYAN KOCAYA BOŞANMA DAVASI AÇTI
»  ÜMRANİYE BOMBACILARI SORUŞTURULUYOR
»  PORNOCU'NUN İTİRAFI; PİYASADA TELEP ÇOK FAZLA
»  KAYSERİ'DEKİ CANLI BOMBA İDDİALARI ASILSIZ
»  LİSELİ 5 KIZLA CİNSEL İLİŞKİYE GİRİP GÖRÜNTÜLERİNİ ÇEKTİLER
»  GİZLİ ÇEKİM YAPTILAR, TECAVÜZ ETTİLER!
»  TUNCELİ'DE ŞEHİT HABERİ ASPARAGAS ÇIKTI
»  ANKARALI NAMIK YİNE GÖZALTINA ALINDI
»  "KIZINI DÖVEN" DAMADINI ÖLDÜRDÜ
»  ADNAN OKTAR'A YURT DIŞI YASAĞI
»  OTOGAR'DA İNANILMAZ DEHŞET
»  TECAVÜZCÜLERİN BIRAKILMASINA İSYAN ETTİ
»  MASKELİ SOYGUNCULAR ASKER ÇIKTI
»  DÜĞÜNE GİDERKEN KAZA: 7 ÖLÜ 30 YARALI
»  HEM EZEREK ÖLDÜRDÜ HEMDE DAVACI OLDU
»  ELEKTRİK TRFOSU PATLADI 1 ÖLÜ 3 YARALI
»  HIRSIZ ZANLISI KADINA MEYDAN DAYAĞI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.