Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MASKELİ SOYGUNCULAR ASKER ÇIKTI
MASKELİ SOYGUNCULAR ASKER ÇIKTI
 
Ümraniye Bulgurlu’da önceki gün yolu kapatarak kuyumcu dükanını soyan yüzleri maskeli çetenin 6 elemanı polisin amansız takibi sonucu Kaynaşlı Gişeleri’nde yakalandı.Operasyonu genişleten polis ikisi kadın 25 kişiyi gözaltına aldı.Çete elemanlarının ikisinin Özel Kuvvetler Komutanlığında asker olduğu ileri sürülüyor. Yakalanan zanlıların İstanbul’da son bir yıl içerisinde yol kapatıp altı kuyumcu soyan maskeli çete olduğu öğrenildi.
 
21.6.2007 - 12:18

İstanbul Üsküdar'da kar maskesiyle yolu keserek bir kuyumcuyu soyan  zanlılar Kaynaşlı'da yakalandı. İstanbul polisi başlattığı sürek avı operasyonunda ikisi Özel Kuvvetler komutanlığında görevli askeri personel olmak üzere 25 kişi gözaltına alındı.
İstanbul ve çevre illerde son bir yılda  meydana gelen maskeli soygunların failleri olduğu iddia edilen ikisi kadın 25 kişi yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar arasında Özel Kuvvetler Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev yapan iki askerin bulunduğu öğrenildi.
İstanbul Polisini son bir yıldır peşinden koşturan maskeli çete önceki gün Üsküdar Bulgurlu’da gerçekleştirdikleri bir soygunla ortaya çıktı. Sabah saat 10 30 sularında Kübra Kuyumcusu’na gelen yüzleri maskeli  çete üyelerinden biri yolu trafiğe kapatırken diğerleride  kuyumcu dükkanına girdi. İşyeri sahibi Veysel Bilgin’i silahla tehdit edip kasayı açtıran soyguncular 1000 YTL, 5.5 kilo altın,13 altın saat  ile çok sayıda bilezik ve alyansı beraberinde getirdikleri çantaya koyarak kayıplara karıştılar.

Olay yerine gelen polis yaptıkları ilk araştırmada soygunu gerçekleştiren kişilerin kaçmakta kullandıkları aracı tespit ederek helikopter aracılığı ile sürek avına başladılar. Soyguna gerçekleştiren zanlıların daha önce de bu yöntemi kullanarak soygunlar yaptıkları da belirlenince bu olayı çözmekle görevli Asayiş Şube Gasp masası ekipleri de çalışmaya katıldı.
Bu arada kaçan otoyu bulmakla görevli polis helikopteri tespit ettiği eşkale uyan bir aracın TEM otoyolundan Ankara yönüne doğru gittiğini belirledi.
Helikopterle izlendiklerini anlayan soyguncular, Kaynaşlı gişelerinde onlarca polis ve otobüslerle kurulmuş barikatı görünce otomobilden inerek kaçmaya çalıştılar. Ancak kovalamaca kısa sürdü. Soyguncular kıskıvrak yakalandı. Üsküdar'da kuyumcudan alınan altınların büyük bir bölümü otomobilde ele geçirildi. 5 soyguncu İstanbul’a getirilirken, aynı saatlerde Bakırköy, Ümraniye ve Kadıköy semtlerinde belirlenen adreslere baskınlar yapılarak çetenin 2’si kadın diğer 25  üyesi de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlıların yapılan kimlik tespitlerinde ikisinin Abdullah Öcalan'ı Kenya'dan Türkiye'ye getirmekle adını duyuran Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev yaptığına dair kimlik çıktı. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü zanlıların görev yaptığı ileri sürülen birime bir yazı yazarak kimlik teyitleri istendi. 

Yapılan araştırmalarda gözaltına alınan zanlıların  bu yöntemlerle İstanbul ve çevre illerde bir çok kuyumcu ve işyeri soydukları belirlendi.

Maskeli soyguncular  aynı yöntemle soyuyorlar

Kağıthane’de aynı cadde üzerinde bulunan  iki kuyumcu dükkanı geçtiğimiz yıl kalasnikoflu ve maskeli 8 kişi tarafından soyulmuştu.Soyguncular aynı yöntemle yolu trafiğe kapatıp uzun namlulu silahla dükkana girdikten sonra işyeri sahibini etkisiz hale getirip 12 kilo altını alarak kayıplara kaçmışlardı.

Polisin çözüm  taktiklerine göre soygun yapıyorlar

Maskeli soyguncular geçtiğimiz yıl Kağıthane’deki kuyumcu dükkanını soymaya geldiklerinde beraberlerinde getirdikleri çarafı olay yerinde delil bırakmamak için dükkana serdikleri, soygundan sonrada çarşafı toparlayıp kaçtıkları öğrenildi

gazeteport 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DÜĞÜNE GİDERKEN KAZA: 7 ÖLÜ 30 YARALI

HEM EZEREK ÖLDÜRDÜ HEMDE DAVACI OLDU

ELEKTRİK TRFOSU PATLADI 1 ÖLÜ 3 YARALI
»  HIRSIZ ZANLISI KADINA MEYDAN DAYAĞI
»  ÇANAKKALE'DE TRAFİK FACİASI, 6 ÖLÜ 19 YARALI
»  MUZAFFER TEKİN'İN EVİNDE GİZLİ BELGELER BULUNDU
»  BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI CEZAEVİNDE
»  GAYRİ MEŞRU ÇOCUĞUNU ÇÖPE ATAN KADIN YAKALANDI
»  TATİLE GİTTİ, HAYATI KARARDI
»  MEĞER KOPYA ÇEKMEK SUÇ DEĞİLMİŞ..!
»  BUCAK TEHDİTİ: KURŞUN ADRES SORMAZ Kİ...
»  HIRSIZI, UĞURSUZU SALANLARIN GÜCÜ GAZETECİYE YETTİ
»  FİKİRLERİNİ SİLAH GİBİ KULLANDILAR
»  MUZAFFER TEKİN VE MAHMUT ÖZTÜRK TUTUKLANDI
»  YARGITAY'DAN ELEKTRİK HIRSIZLIĞINA İLGİNÇ KARAR
»  BUCAK OPERASYONUNUN TELEFON KAYITLARI
»  TRAŞ ÜSTÜ SEKS
»  ÇERKEZKÖY'DE 6 MAHKÜM FİRAR ETTİ
»  ANKARALI NAMIK'A KOKAİN SORUŞTURMASI
»  OTOPARK MAFYASI'NIN ARDINDAN SUSURLUK ÇETESİ ÇIKTI
»  GAZETECİLİ ÇETEDEN İMAJ HABERLERİ
»  LİSELİ KIZA SEVGİLİSİNİN YANINDA TECAVÜZ ETTİLER
»  KALPAZANLAR MERKEZ BANKASI GİBİ ÇALIŞMIŞ
»  BUCAK, AÇIKLAMA YAPMADAN ADLİYEDEN AYRILDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.