Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2084
EURO
37,8435
IMKB
9.013,000
ALTIN
2.914,540
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MAHKEMENİN KARARI ERDOĞAN'I ÜZDÜ
MAHKEMENİN KARARI ERDOĞAN I ÜZDÜ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi kararının açıklanmasının hemen ardından kurmaylarına ilk değerlendirmesinde, "Bu bizi memnun eden bir karar değildir. Sadece kapatılmama bekliyorduk. Hiç ceza almamalıydık" dedi.
 
31.7.2008 - 23:45
AKP, Anayasa Mahkemesi'nin dünkü kararının ardından yol haritasını çizmek için 'gerekçeli kararı' bekleyecek. Gerekçeli kararın Eylül ayında açıklanacağını göz önünde bulunduran AK Parti, Meclis'in 1 Ekim'de yeni yasama döneme başlamasıyla birlikte yönünü çizecek. Ekim ayında partinin yetkili kurullarında gerekçeli karar kapsamlı olarak değerlendirilerek, izlenecek stratejinin çerçevesi belirlenecek. Gerekçede, Anayasa Mahkemesi'nin hangi eylemleri ya da hangi beyanları odak için delil sayıp saymadığına bakılacak. Parti yöneticileri, özellikle beyanların odak için delil sayılması durumunda 'düşünceyi açıklamanın sınırları fazlasıyla daraltılmış olacak' yorumunu yaptı. Suçlamaların hükümetin icraatlarından mı, 10. ve 42. maddeden mi, yoksa belediyelerin uygulamalarından mı kaynaklandığına bakılarak, önümüzdeki süreçte parti ve hükümet cephesi de ona göre dizayna edilecek. Başbakan Erdoğan'ın kabine revizyonu gibi daha ciddi konulardaki kararları gerekçeli kararın açıklanmasının ardından yeni dönemle birlikte verebileceği konuşuluyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, CEZAYA ÜZÜLDÜ
Başbakan Erdoğan, kararın ardından durum değerlendirmesi yaptığı kurmaylarına kararı yorumladı. "Bu bizi memnun eden bir karar değildir" diyen Başbakan Erdoğan, AKP'nin hiçbir zaman laikliğe karşı eylemlerin odağı olmadığını söyledi. Erdoğan, "Sadece kapatılmama kararı bekliyorduk. Hiç ceza almamalıydık. Ancak Anayasa Mahkemesi'nin kararını kısa sürede vermesi ülkedeki belirsizliğin ortadan kalkması açısından önemlidir ve olumlu bir gelişmedir. Verilen ciddi bir karardır. Bu nedenle gerekçeli karar çıktıktan sonra ciddi bir değerlendirmeye tabi tutacağız" diye konuştu.

CHP'NİN DE DESTEĞİ ARANACAK
Başbakan Erdoğan'ın kurmaylarıyla yaptığı toplantıda Kılıç'ın çağrısı sadece AKP'ye yönelik değil tüm siyasi partilere yönelik bir çağrı olarak değerlendirildi. Değişikliklerin uzlaşı ile yapılmasının bir zorunluluk olduğuna dikkat çekilirken, Meclis'ten Anayasa değişikliklerini uzlaşmadan çıkarmanın mümkün görünmediği ifade edildi. Bu nedenle tam uzlaşı sağlandıktan sonra adım atılması konusunda görüş benimsendi. Yapılacak değişikliklerde mutlaka CHP'nin de desteği arama konusunda ağırlık görüş ortaya çıktı. Bu çerçevede kararın ardından ilk mesajında 'Önceliğimiz toplumsal barış' diyen Başbakan Erdoğan'ın da liderlerle biraraya gelebileceği belirtiliyor. Partide yeni bir Anayasa için mevcut ortamda uygun zemin bulunmadığı konusunda görüşü de hakim.

'ERKEN SEÇİM YOK'
AKP, kararla birlikte gündeme gelen 'erken seçim' iddialarına da son noktayı koydu. AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, gündemlerinde bir erken seçimin olmadığına vurgu yaparak, "Kararın ardından parlamentonun yenilenmesi ihtiyacı bulunmuyor. Zaten seçimden çıkalı bir 1 sene oldu. Tüm partiler kararın ardından kendi pozisyonunu görmek istiyorsa bunun için de 8 ay sonra yerel seçimler var. AKP'nin, yerel seçimlerin öne alınıp iki seçime birden gidilmesi yönünde bir düşüncesi yok. Gündemimizde hiçbir şekilde bir erken seçim yok" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, İLÇE KONGRELERİNE GİDECEK
Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın Meclis'in kapalı olduğu Ağustos ve Eylül ayında partisinin devam eden ilçe kongrelerinin bir bölümüne katılmayı planladığı öğrenildi. Erdoğan, AKP Teşkilat Başkanlığı'nın yaptığı program çerçevesinde bazı büyük ilçelerin kongrelerine katılacak.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GENELKURMAY İŞLEM YAPMAYAN SAVCILARADA KIZDI

PAMUKOĞLU PAŞA PARTİ KURUYOR

ABD TÜRKİYE'DEKİ PETROLÜN KOKUSUNU ALDI
»  TÜRKLER GALAKTİK UYGURLIKTAN GELİYOR
»  KILIÇ'IN SÖZLERİ YENİ BİR TARTIŞMA BAŞLATTI
»  GENELKURMAY'DAN ÇOK SERT AÇIKLAMA
»  KABİNEDE 5-6 BAKAN'IN DEĞİŞMESİ BEKLENİYOR
»  SEZER AKP'Yİ UYARDI..
»  ERDOĞAN: “YENİ BİR BAŞLANGICIN ARİFESİNDEYİZ”
»  AKP'DEN, DTP'YE: "DARISI BAŞINIZA"
»  GÜL'DEN, 'HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN' MESAJI
»  'AK PARTİ KAPATILMAYACAK"DEDİ, 20 TAKIM ELBİSE KAZANDI
»  ÖZBUDUN, KARARI BEĞENMEDİ
»  SİVAS'TA PKK SALDIRISI, 1 ŞEHİT
»  PKK'LILAR PKK'YI SOYMAYA BAŞLADI
»  SBS SANUÇLARI SAAT 12.00'DE İNTERNETTE
»  BORSA COŞTU, DOLAR DİP YAPTI
»  RAPORTÖR CAN'DAN AKP KİTABI
»  AKP, KAÇ MİLYON'DAN OLDU?
»  CANAN ARITMAN, MAHKEMEYİ TOPA TUTTU
»  OĞUL GÖKÇEK, ÇANKAYA İÇİN DÜĞMEYE BASTI
»  ABD VE AB MEMNUN
»  KANADOĞLU: KARAR AKP'NİN ODAK OLDUĞUNUN TESPİTİDİR
»  DTP: "AYNI KARAR İÇİN MALIMIZI BAĞIŞLARIZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.