Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2084
EURO
37,8435
IMKB
9.013,000
ALTIN
2.914,540
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SEZER AKP'Yİ UYARDI..
SEZER AKP Yİ UYARDI..
 
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Erdoğan’ın, Anayasa Mahkemesi’nin kapatma davasıyla ilgili kararını açıklamasının ardından, “Durmak yok, yola devam” sözlerini değerlendirdi. Ve..
 
31.7.2008 - 19:07
“Şimdi soru, yola ‘nasıl’ devam edecekleri. Bildikleri yoldan mı, mahkemenin kendilerini uyardığı, toplumun da büyük tedirgin olduğu o süreci aşarak mı devam edecekler” dedi.

DSP Lideri Sezer, partisinin İl Başkanları toplantısında konuştu. Türkiye’nin çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Sezer, bu dönemde Türkiye’nin demokrasi içinde gelişebilmesi için siyasetin kendisini derleyip toparlaması gerektiğini kaydetti. Demokrasilerin siyasetsiz olmayacağına dikkat çeken Sezer, “Sorunları çözmek, sorunlara çözüm üretmek siyasetin görevi olmak durumunda. Oysa son dönemlerde siyaset çözüm üretmek yerine, sorun üretir hale geldi. Bunu aşmak, yine içtenlikli, ülkeye hizmetle kendini görevli sayan, hizmet için siyaset yapan insanların görevi” dedi.

Sezer, AKP hakkındaki kapatma davasının karanına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Anayasa Mahkemesi’nin söz konusu davaya ilişkin kararını dün açıkladığını hatırlatan Sezer, davanın AKP’nin “laikliğe karşı fiillerin odağı olduğu” gerekçesiyle açıldığına dikkat çekti. Anayasa Mahkemesi’nden AKP’nin kapatılmaması yönünde karar çıktığını belirten Sezer, buna karşın, 10’a 1’le AKP’nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğunun tespit edildiğine işaret etti. Anayasa Mahkemesi’nden AKP’ye “uyarı” niteliğinde bir karar çıktığını ifade eden Sezer, şunları söyledi:

-YOLA NASIL DEVAM EDECEKLER?-
“Sonuç çıkar çıkmaz, sayın Başbakan seçimlerde de kullandığı sloganla da ‘yola devam’ dedi. Şimdi soru, yola ‘nasıl’ devam edecekleri. Bildikleri yoldan mı, mahkemenin kendilerini uyardığı, toplumun da büyük tedirgin olduğu o süreci aşarak mı devam edecekler. Açıkça söylemeliyim. 2002 yılında sayın Başbakan toplumdan yetki isterken değiştiğini söylemişti. ‘Ben değiştim artık’ demişti. ‘Laik, demokratik Cumhuriyetle bir sorunum yok artık’ demeye getirmişti. Ama geçen sürede, yaklaşık altı yıllık sürede gördük ki değişmedi. Öyleyse bu yola devam konusunda değişerek mi, yoksa gene bildikleri yoldan mı gidecekler diye kendi kendime sorduğumda pek umutlu olamıyorum. Bu gelişmelerden, toplumun kutuplaştırılarak, ülkenin getirildiği noktadan ve mahkeme kararından ders alacak mı sayın Başbakan ve partisi yoksa bildiği yoldan gitmeye devam edecek bunu zaman gösterecek.”

-MAĞDURUM DİYEMEYECEK-
Sezer, AKP’nin kapatılmamasıyla birlikte artık AKP’nin “mağdur” edebiyatı da yapamayacağını söyledi. Sezer, “Mağdur edebiyatlarıyla oy toplama imkanı kalmamıştır AKP’nin. Zaten mağdur değildi. Altı yıldır bu ülkede mağdur olan, işçiler, çiftçiler, emekliler, işsizler, öğrenciler, mağdur olan millet. Ama artık mağdur edebiyatı, mazlum edebiyatı yapabilecek durumda değiller. Artık mağdur rolü oynayanların değil vizyonu olanların dönemi başlayacak. O vizyonu DSP toplumun önüne koyacak” diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN: “YENİ BİR BAŞLANGICIN ARİFESİNDEYİZ”

AKP'DEN, DTP'YE: "DARISI BAŞINIZA"

GÜL'DEN, 'HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN' MESAJI
»  'AK PARTİ KAPATILMAYACAK"DEDİ, 20 TAKIM ELBİSE KAZANDI
»  ÖZBUDUN, KARARI BEĞENMEDİ
»  SİVAS'TA PKK SALDIRISI, 1 ŞEHİT
»  PKK'LILAR PKK'YI SOYMAYA BAŞLADI
»  SBS SANUÇLARI SAAT 12.00'DE İNTERNETTE
»  BORSA COŞTU, DOLAR DİP YAPTI
»  RAPORTÖR CAN'DAN AKP KİTABI
»  AKP, KAÇ MİLYON'DAN OLDU?
»  CANAN ARITMAN, MAHKEMEYİ TOPA TUTTU
»  OĞUL GÖKÇEK, ÇANKAYA İÇİN DÜĞMEYE BASTI
»  ABD VE AB MEMNUN
»  KANADOĞLU: KARAR AKP'NİN ODAK OLDUĞUNUN TESPİTİDİR
»  DTP: "AYNI KARAR İÇİN MALIMIZI BAĞIŞLARIZ"
»  AKP’Yİ DSP KURTARDI
»  ERDOĞAN, DURMAK YOK YOLA DEVAM
»  REHN: ŞİMDİ SIRA REFORMLARDA
»  KEY'DE "HACKER" ENDİŞESİ
»  UZMANLAR: AKP'YE BİR ŞANS VERİLDİ
»  ALTAYLI SORDU: BAŞBAKANLA 2 SAAT BU MU KONUŞULDU?
»  ONUN İÇİN MAHKEME ÖLDÜ,UZMANLAR YAŞIYOR DİYOR
»  " ERGENEKON DEĞİL,ÜMRANİYE SORUŞTURMASI DİYELİM"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.